BSL | Lige mağlubiyetle başlıyoruz!

Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun ilk haftasında Galatasaray NEF, deplasmanda Anadolu Efes'e konuk oldu. Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan takımımız 77-68'lik mağlubiyetle ayrılarak lige mağlubiyetle başladı. Galatasaray NEF adına en skorer isim karşılaşmaya benchte başlayan ve sonradan oyuna dahil olan Sadık Emir Kabaca oldu. Genç oyuncu hücumda 17 sayı üreterek öne çıktı.

İLK YARIDA EFES FARKLI BAŞLADI
Galatasaray NEF'te baş antrenör Pistiolis, sezonun ilk mücadelesine başlarken Dee Bost, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro ve Raymar Morgan beşini tercih etti. Şut ritmini ilk periyotta bulmakta zorlanan takımımız, bu çeyrekte rakip potada istediği gibi isabet yaratamadı. 15-9’luk ilk çeyrek performansının ardından ikinci periyoda üçlüklerle dönen Galatasaray Nef, sert savunmasıyla skoru dengeye getirmeyi başarsa da hakemlerin periyot sonuna doğru çaldığı enteresan teknik faullerle tekrar geriye düştü. Angelo Caloiaro son hücumdan yararlanamadı ve soyunma odasına 38-33 geride gittik. 

Galatasaray NEF'te ilk yarının en skorer 3 isminin benchten gelen isimler olması dikkat çekti. 9 sayı üreten Yunus Emre Sonsırma'nın yanı sıra 8 sayı ile Brian Angola ve 6 sayı ile Sadık Emir Kabaca takımımızı devre sonunda ayakta tutan isimler oldu.

KIRAN KIRANA İKİNCİ YARI
İkinci yarının başında Bost ve Ennis’le bulduğumuz sayılarla farkı kapatmaya çalışırken Beaubois’nın iki üçlüğüyle fark tekrar açıldı. Pistiolis molasının ardından parkeye mükemmel dönen Yenilmez Armada Yunus Emre Sonsırma ve Sadık’ın üçlükleriyle skora dengeyi getirdi: 46-46. Savunma sertliğinin üst düzey olduğu bu çeyrekte Morgan’ın sayısıyla 52-50 öne geçtik. Anadolu Efes son çeyreğe sayılarla başladı ve 60-54 geride Pistiolis mola aldı. Göksenin Köksal ve Braian Angola’nın üçlükleriyle müthiş bir mola dönüşü yaptık ve 65-63 üstünlükle Efes’i molaya götürdük. Bryant’ın kritik üçlüğüyle başa baş giden maçta iki sayı ile geriye düştük: 70-68. Micic’in basket faul ile üç sayı buluşuyla maç koptu ve Anadolu Efes mücadeleyi 77-68 kazandı.

Mücadeleye ilk 5'te başlayan isimlerden toplamda 24 sayılık katkı alan takımımız, benchten 44 sayılık katkı aldı. 17 sayı üreten Sadık Emir Kabaca mücadelede takımımız adına en skorer isim olurken, çift haneye çıkan diğer isimler Yunus Emre Sonsırma (14 sayı) ve Brian Angola (13 sayı) oldu.  10'ar dakika sahada kalan Mahir Ağva ve Muhaymin Mustafa'dan hücum katkısı alamayan takımımızda 30 dakika sahada kalan İtalyan uzun forvet Angelo Dominik de mücadeleyi 2 sayı ile tamamlaması dikkat çekti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0