Galatasaray'da savunmadan geçit yok!

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 5 deplasman maçına çıkan ve bu maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray'da savunma performansı dikkat çekiyor. Fernando Muslera'nın sezon başından beri süregelen başarılı formuna Nelsson ve Abdülkerim'in de etkili oyununun eklenmesiyle birlikte Sarı-Kırmızılılar rakiplerine pozisyon şansı tanımıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan Galatasaray'da savunma hattındaki başarılı performans dikkat çekiyor. Teknik direktör Okan Buruk'un sezon başından beri düzenli olarak kullandığı Fernando Muslera - Abdülkerim Bardakçı ve Victor Nelsson üçlüsü rakip hücumculara geçit izni vermezken; beklerde Sacha Boey ve Leo Dubois etkili performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Adana Demirspor deplasmanından gol yemeden dönen Galatasaray savunması 1978-79 sezonundan beri ilk kez 5 deplasmanın 4'ünde kalesini gole kapatmayı başardı. Galatasaray ilgili sezonun ilk 4 deplasman maçında gol yememişti.

Okan Buruk'un öğrencileri hafta sonu zorlu geçmesi beklenen Adana Demirspor karşısında rakibine pozisyon şansı tanımazken, ev sahibi ekip bu sezon ligde en az şut çektiği maçı oynadı. Son yarım saatte 10 kişi oynayan Montella'nın öğrencileri maç boyunca toplamda 8 şut atarken, bu sezon ligde ilk kez gol atamadı. 

MUSLERA HAYAT VERMEYE DEVAM EDİYOR
Adana deplasmanında ilk 11'de çıkarak Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen beşinci oyuncusu olma ünvanını yakalayan Fernando Muslera, sezon başından beri etkili performansını sürdürmeye devam ediyor. Maç başına 3.3 kurtarış yapan Uruguaylı kaleci, yaptığı kritik kurtarışlarla da Adana'da takımına hayat verirken, bu sezon ilk 8 haftada kalesinde sadece 5 gol gördü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0