STSL | Etkili oyuna rağmen golsüz eşitlik!

Süper Lig'e verilen milli aranın ardından zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Galatasaray deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve bir çok fırsatı değerlendiremeyen Galatasaray sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Okan Buruk'un öğrencileri bu sezon ligde oynadığı 5. deplasman maçından da gol yemeden ayrılırken, zirve takibini sürdürdü. 

DUBOIS SOL BEK, MATA İLK KEZ 
Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk zorlu deplasmanda sahaya Fernando Muslera, Sacha Boey, Léo Dubois, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Fredrik Midtsjö, Lucas Torreira, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Bafetimbi Gomis ilk onbirini tercih ederek çıktı. Mücadelenin ikinci yarısında yeni transferimiz Juan Mata oyuna dahil olurken, İspanyol oyuncu ilk kez bir lig maçında forma giydi. Adana Demirspor deplasmanında golü arayan Galatasaray'da ikinci yarıda oyuna dahil olan isimler Sergio Oliveira, Haris Seferovic, Milot Rashica ve Barış Alper Yılmaz oldu. 

İLK YARI ETKİLİ OYUN
Önde yoğun baskıyla maça başlayan takımımız ilk kritik pozisyonunu 9. dakikada Mertens ile buldu. Sol kanatta Kerem’in kazandığı topu alan Mertens, şık bir çalımla sol çizgi paralelinde kaleye yaklaştı. Belçikalı yıldızın dar açıdan vuruşu yan ağlara takıldı. Ön alandaki presle oyunun ilk bölümlerine ağırlığını koyan takımımız özellikle sol kanadı kullanarak rakip kalede pozisyon aradı. Bu ön alan baskısı 23. dakikada da önemli bir pozisyon yakalamamıza yol açtı. Midtsjö’nün katığı topla sol çaprazda buluşan Mertens sağına çekip uzak köşeye plaseledi. Kaleci Ertaç Özbir son anda topu köşeden kornere çeldi. Adana Demirspor 30. dakikada Henry Onyekuru ile etkili geldi, yayda Belhanda’nın kafa pasında solda ceza sahasına giren Nijeryalı’nın vuruşunu Muslera son anda kornere çelmeyi başardı. 33’te yine Onyekuru’nun ceza sahası şutunu Muslera sağına uzanarak direk dibinde tokatladı. Dönen topta yaşanan karambolde savunmamız gole geçit vermedi. Dakikalar 40’ı gösterirken Sacha Boey’in pasında ceza sahasına sokulan Kerem Aktürkoğlu’nın vuruşu savunmaya takıldı. 45’te ise ceza sahası çizgisinin yakınından kazandığımız serbest vuruşu Mertens kaleye gönderirken Ertaç’ın çeldiği topta ceza sahası karıştı. Nelsson ve Yunus’un üst üste şutları savunmayı geçemedi. Epey hareketli geçen ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI TEK KALEYE DÖNDÜ
İkinci yarıya pozisyonlarla başlayan takımımız Gomis ve Dubois ile tehlikeler yarattı. 57’de Juan Mata, Gomis yerine sahaya girdi. Mata’nın girişiyle hücumda hareketlenen takımımız 60’da İspanyol yıldız ile önemli bir fırsat buldu. Şık bir çalımla sağdan çizgiye inen Mertens’in havalandırdığı topa yay üstünde sert vuran Mata’nın vuruşunu savunma kale dibinden son anda çıkardı. Yunus Akgün’ün 62’deki şutu direk gibinden auta çıkarken 64. dakikada Stambouli, Mata’ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını görerek oyundan ihraç edildi. 76’da Torreira’nın etkili şutuna Ertaç parmak ucuyla dokunsa da aut gösterildi. Karşılaşmanın 78. dakikasında Sacha’nın sert ortasında Mertens golle burun buruna geldi; ancak üst direğe çarpan top dışarıya çıktı. 79’da Mertens ve Midtsjö çıkarken Sergio Oliveira ve Haris Seferovic oyuna girdi. Son dakikalarda tempo epey düşerken 89’da Torreira ve Dubois çıktı. Yerlerine Barış Alper Yılmaz ve Rashica dahil edildi. Maçın sonunda 9 dakika uzatma ilave edildi. 90+2’da Yunus Akgün yay üstünde mükemmel bir açı yakalasa da vuruşu üstten farklı auta çıktı. Yunus ve Kerem ile üst üste şutlarda çerçeveyi bulamayan takımımız Kerem’in soldan pasında Seferovic ile yine golle vurun buruna geldi. Yıldız forvetin şutunu direk gibinde Ertaç tokatladı. Kalan bölümde pozisyon olmayınca maç 0-0 sona erdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0