BSL | Galatasaray NEF evinde kazandı!

Basketbol Süper Ligi
'nde normal sezonun 12.haftasında Galatasaray NEF evinde lider Türk Telekom'u ağırladı. Ligde son 10 maçından da galibiyetle ayrılarak önemli bir grafik yakalayan Başkent temsilcisi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Yenilmez Armada, rakibinin 20 sayıdan geri dönmesine engel olamazken uzatmalarda sahadan 106-100'lük skorla galip ayrıldı. 

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro ve Mahir Ağva beşiyle başladı. Yüksek tempoda başlayan mücadele karşılıklı sayılarla başlarken Sadık Kabaca’nın sakatlığı takımımız adına şanssız bir an oldu. Fiziksel oyunun üst düzeyde olduğu ilk çeyreği Dylan Ennis’in orta mesafe sayısıyla 24-22 önde kapadık. Sıkı savunmayla ikinci periyoda başlayan takımımız potayı kapadı. Hummer, McGee ve Göksenin’in sayılarıyla çeyrek ortasını 31-24 önde geçtik. Bu esnada gelen molanın ardından 5-0’la dönüp farkı çift haneye çıkardık. Kaptan Göksenin Köksal’ın üçlükleriyle birlikte Dee Bost ve Ennis de hücuma katkı verince vitesi arttıran Galatasaray Nef, soyunma odasına 51-37 üstünlükle girdi.

İkinci yarıya da çok hızlı başlayan Yenilmez Armada, Angelo, Dee Bost ve Göksenin ile dışarıdan isabet bularak farkı çeyrek ortasına gelmeden 20’li hanelere çıkardı. Mahir Ağva beş faulle erken oyun dışı kaldı. Türk Telekom Tyrique Jones ve Sestina’nın sayılarıyla atağa geçerek farkı tek haneye indirdi. Ennis’in üçlüğüyle nefes alan takımımız final periyoduna 71-61 önde girdi. Son çeyrekte Türk Telekom’un iyi oyunuyla skor avantajımızı kaybederek son saniyelerde maçı çevirme mücadelesine girdik. Dee Bost’un son hücumdaki turnikesiyle 87-87 maçı uzatmaya taşıdık. Dylan Ennis’in 5 sayılık performansıyla öne geçen Galatasaray Nef, Ennis ve Sadık’ın üçlükleriyle son 30 saniyeye 102-99 önde girdi ve Dee Bost’un son faul isabetleriyle maçı 106-100 kazandı. Galatasaray NEF bu skorla ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkartırken, son 6 lig maçının 5’inde galip gelerek çıkışını sürdürdü.

Dylan Ennis 25 sayı, 10 ribaunt ve 9 asistle triple-double’ı kılpayı kaçırdı. Göksenin Köksal 19 sayı, Angelo Caloiaro ise 18 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Dee Bost hücumda ürettiği 15 sayı ve 7 asistle galibiyete katkı verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0