Okan Buruk: Bu maçlarda sonuç hedef değil..

Dünya Kupası arası nedeniyle hazırlık maçında La Liga ekibi Villareal ile karşılaşan Galatasaray, mücadeleden 4-3 mağlup ayrılırken karşılaşmanın ardından teknik direktörümüz Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Bu tür maçlarda kazanmanın ilk hedef olmadığını belirten Buruk, genç oyuncuların takım içerisinde olmasından dolayı da mutlu olduğunu ifade etti. Okan Buruk'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

SONUÇ HEDEF DEĞİL
Bu bir hazırlık maçı iki takım için de. Hep bunun altını çiziyorum. Bazen mevkii, bazen oyuncu deniyoruz. Yaklaşık 11 gündür antrenman yapıyoruz. Hiç izin de vermedik. 11 gündür antrenman yapıyoruz, 2 de maç oynadık burada. Oyunun dışında bir de yükleme oldu bizim için. Bu maçlarda ilk düşündüğümüz şey sonuç değil zaten. İlk önce oyunumuzu oturtmak, oyuncularımıza oynadığımız oyunu öğretebilmek. Bugün birçok oynamayan oyuncumuz sahadaydı. O yüzden oynamayan oyunculara da oynama alışkanlığı oturtmanın çabasındayız. Bugün orta sahada Patrick’i denedik. İlk yarıya baktığımızda oyunla sonuç çok uyuşmayan şeylerdi ama ikinci yarı biraz daha derli topluyduk. Rakibimizin pozisyonları oldu, bizim pozisyonlarımız oldu. Maçın sonunda da 4-3 ile bitti. Kaybettiğimde çok üzülen biriyim. Maçın sonunda yüzümüzde bir gülümseme oluştu. Özellikle sahada maçı bitiren 11 akademi oyuncularımızdı. Yaşları 16,17, 18, 19. Baran’ın attığı penaltı golüyle bitirdik. Kerem’in de ona topu vermesi aslında bizim için örnek olan davranışlardan biriydi. Genç oyuncularımıza yer vermek, bu tür takımlara karşı oynamak oynamayan ve genç oyuncularımız için tecrübe. Maçların kalitesi bizim için önemli oluyor. Kaybettiğimiz için üzgünüz, ikinci yarı doğru tepki verdiğimizi düşünüyorum.

GENÇ OYUNCULAR
Özgür Baran uzun zamandır bizde. Baran hazırlık maçlarında oynadı. İlk maçta 60, bu maç 40 dakika oynadı. Savunmanın önünde tek başına oynadığında oyun kurma görevini çok doğru bir şekilde yapıyor. Ondan bir İspanyol oyuncu havasını alıyoruz net bir şekilde. Savunma önünde topa sahip olan, pas trafiğini sağlayan Baran’ın bu özelliğini çok önemli. Baran 10 numaradan gelme. 10’dan 8’e, 8’den 6’ya gelen bizde de bu şekilde değerlendirdiğimiz bir oyuncu. Caner, penaltıda çok önemli iş yaptı. Caner’in bire birleri çok önemli. Biz bütün U17, U19 maçlarını ekibimizle birlikte seyretmeye çalışıyoruz. Onları takip ediyoruz. Yine Baran penaltıyı attı. 16 yaşında Efe girdi. Ali girdi 17 yaşında. Bu oyuncuları görmek sahada bizi çok mutlu ediyor. Emin, Mete, Yusuf gibi genç oyuncularımız var. Bugün Hamza yoktu olsaydı o da oynayacaktı. Türk futbolundaki en büyük eksik bu. Bu oyuncuları doğru şekilde oynatacağımız ligimiz yok. 2., 3. Lig takımımız olsa aslında bu oyuncuları orada oynatabilsek Galatasaray’ın ileriye dönük çok fazla seçeneği olacak. İnşallah bu da bir gün Türk futboluna gelir, Galatasaray ikinci takımında oyuncularımızı değerlendirme şansımız olur. Lig için geniş bir kadromuz var, bu kadronun içinde herkes yarışacak. Genç, tecrübeli bakmadan oyuncularımıza bu şansı vermek istiyoruz. Sezon başından beri Emin, Mete her zaman yer aldı kadronun içerisinde. Diğer oyuncularımız hep bizimle antrenmana çıktı. 33 kişi antrenmana çıkıyoruz. Genç oyuncularımızın bizimle çalışmaları çok önemli. İnşallah Galatasaray için çok fazla futbolcu yetiştirmiş oluruz.

SAKATLIKLAR VE MİLLİ TAKIMLAR
Şansız başladık. İlk gün Oliveira’nın sakatlanması, 6. gün Icardi’nin arka adalesinin yırtılması, Rashica’nın son maçta aldığı darbeden dolayı biraz sakatlığının olması.. Bugün de Yunus’un sakatlığı. MR çekilecek ne olduğunu bilmiyoruz. Dizinde bir ağrısı var. En korktuğum şey sakatlıklar. Bu tür şeyler bu arada başımıza gelir diye korkuyordum. Korkmamak lazım demek ki. Oyuncularımız kısa zamanda takımın içine sokmak istiyoruz. Rashica’yı antrenman temposu içine sokmak istiyorum. Kerem de geç geldi onu da korumak istiyoruz. Dünya Kupası’nda gelecek oyuncularımız da kampa katılacak. Ayın 9’undan sonra Nelsson gelecek, daha sonra diğerleri. Onlar da hazır olduğunda hazırlık maçlarında oynatabiliriz. Hedefimiz 16’sında oynayacağımız Toulouse maçı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0