Deplasmanda rakip tanımıyor!

Süper Lig'de lider Galatasaray, sezonun 21.haftasında Giresun deplasmanından 4-0'lık farklı galibiyetle 3 puana uzanırken ligdeki galibiyet serisini 10 maça taşımasının yanı sıra deplasmandaki etkileyici performansıyla dikkat çekiyor. Okan Buruk'un öğrencileri, Avrupa'nın majör ligleri de dikkate alındığında Barcelona ile yarışıyor!

Süper Lig'de geride kalan 21 haftada 11 kez deplasmanda sahaya çıkan Galatasaray, bu karşılaşmaların 8'inde kalesini gole kapatırken dış sahada en fazla gol bulan (24), en az gol yiyen (5) takım olmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşmalarda ayrıca rakip kaleye en çok isabetli şut atan (79) takım olurken son haftalarda rakip ceza sahasındaki topla buluşma sayılarının ortalaması (28.5) dikkat çekici seviyeye çıktı. Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig dikkate alındığında; deplasmanda en az gol yiyen takımlar Galatasaray ve Barcelona oldu. Katalan devi bu sezon İspanya'da çıktığı 9 maçta kalesinde 5 gol görürken, Galatasaray savunması aynı rakama 11 maçta izin vererek daha başarılı bir savunma performansına imza attı. 

Geçen sezon kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiren Galatasaray, deplasmanda oynadığı 19 maçta 4 galibiyet - 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 19 puan toplarken rakip filelere bıraktığı 20 gole karşın kalesinde 30 gol görerek -10 averajla ligi tamamlamıştı. Sarı-Kırmızılılar bu sezon Okan Buruk yönetiminde deplasmanda oynadığı 11 maçta 26 puan toplayarak şimdiden geçtiğimiz sezonun üzerine çıkmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0