Okan Buruk'un rekor gecesi!

Süper Lig'de deplasmanda Giresunspor karşısında sahadan 4 golle ve 3 puanla ayrılan Galatasaray, liderliğini perçinlediği akşam aynı zamanda ligde de önemli rekorları geride bıraktı. Kulüp tarihinin en uzun süren galibiyet serisine imza atan Okan Buruk, futbolculuk döneminde talebesi olduğu efsanelerini de geride bıraktı. 

Süper Lig'de oynadığı son 10 maçtan galibiyetle ayrılan Galatasaray, kupa maçları da dahil edildiğinde yenilmezlik serisini 13 maça taşıdı. Bu başarı, Galatasaray'ın kulüp tarihinde bir lig sezonunda eld ettiği en uzun galibiyet serisi olurken, Sarı-Kırmızılılar son olarak ligde 10 maçlık galibiyet serisini 1997-98 ve 1998-99 sezonlarını kapsayan Nisan/Eylül döneminde elde etmişti. Bu başarı daha önce 9 maçlık galibiyet serisiyle Fatih Terim ve Mustafa Denizli'ye ait olurken, 49 yaşındaki genç teknik adam ustalarını geçerek 10 maçlık seriyle kulüp tarihinde bu alanda ilk sıraya adını yazdırdı.

Sezon başında Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Okan Buruk, lig tarihinde Galatasaray'ın bir numarası olarak üst üste 5 deplasman maçından galibiyetle ayrılarak bu başarıyı elde eden 4. yerli teknik adam olma başarısı gösterdi. Buruk, bu listede daha önce yer alan Coşkun Özarı, Mustafa Denizli ve Fatih Terim gibi kulüp efsanelerinin ardından kendisine yer buldu. Buruk, iki hafta sonra deplasmanda oynanacak olan Gaziantep FK karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde bu seriyi 6 maça çıkartan ilk teknik adam olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0