Galatasaray'da liderliğin 7 formülü..

Süper Lig'de ilk devrenin bitimine bir maç kala en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 4'e yükselterek devreyi lider kapatmayı garantileyen Galatasaray'da son haftalardaki başarılı performans dikkat çekerken, teknik direktör Okan Buruk'un dokunuşları da takım içindeki atmosferi yukarıya çekti. Genç teknik adam rotasyondaki isimleri kazanmaya başlarken, üst üste alınan 7 maçlık galibiyet serisinin altında 7 farklı etken olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Süper Lig'de oynadığı son 7 maçı kazanarak zirveye yükselen Sarı-Kırmızılılarda son dönemde takım içinde yaşananlar başarıyı da beraberinde getirdi. Kadıköy'de baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 3-0'lık net galibiyetle ayrılan Galatasaray'da ortaya konan futbol gelecek adına umut verirken, teknik direktör Okan Buruk'un takıma etkisi dikkat çekti. 

FORMA ADALETİ
Teknik direktör Okan Buruk kadroda yer alan Icardi, Gomis, Seferovic, Mertens, Mata, Oliveira, Torreira gibi kariyerli ve yıldız isimleri yönetmeyi iyi başardı. Tecrübeli çalıştırıcı, kim iyiyse 11’de onu görevlendirip takım içindeki forma adaletini sağladı. Fenerbahçe karşısında Icardi ve Gomis’i yedek bırakıp, son maçların yükselen değeri Barış Alper’e formayı verdi. Yine form grafiğini artıran Berkan’ı 11’e yerleştiren Buruk, Torreira’yı kulübede bekletti. Sezon başında “Gidecek” denen Boey, ilk 11’in vazgeçilmezi oldu. Sarı-Kırmızılı futbolcular, Okan Hoca’nın forma adaletine inandı.

+3 SORUNUNU ÇÖZDÜ
İlk 11’deki 3 yerli oynatma zorunluluğu ligin başında Galatasaray’ın en büyük sıkıntısıydı. Abdülkerim, Yunus, Kerem dışında ligin ilk bölümünde herhangi bir yerli oyuncuyu 11’e monte edemeyen genç teknik adam, Kerem ile Yunus’un formsuzluğu sonrası alternatifler yarattı. Barış Alper, Kazımcan, Emre Taşdemir ve Berkan’dan verim alıp 8+3 sorununu çözdü.

YERLİ YABANCI KAYNAŞMASI
Yıldız isimlerin yer aldığı kadro, gün geçtikçe yerli oyuncularla iletişimini üst seviyeye çıkardı. Bunda en büyük pay sahibi, takımın ağabeyi konumundaki Gomis ve Muslera’nın. Kariyerli oyuncular, egolarını bir kenara bırakıp yerli futbolcularla çabuk kaynaştı, tecrübelerini onlara aktardı. Böylece takım olgusu kısa sürede oluştu.

ISLIKLARDAN ALKIŞLANMAYA
Buruk, geçen sezon ligi 13. sırada bitiren Galatasaray’ı toparlamaya psikolojik açıdan başladı. Özellikle geçen yılı yaşayıp bu sezon takımda kalan isimler konumundaki Kerem, Berkan, Barış Alper, Muslera, Gomis, Nelsson, Aanholt’la bire bir görüşmeler yapan Buruk, bu yıl elde edecekleri şampiyonluğun değerini aktardı. Bu sezon dahi bazı maçlarda ıslıklanan Berkan Kutlu, Buruk ve ekibinin desteğiyle kendini bulup performansını artırarak ve alkış almayı başardı.

DEV MAÇLARDA KENDİNİ İSPATLADI
Okan Buruk, Galatasaray’ın başında çıktığı Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerini kazanıp Başakşehir’i deplasmanda 7-0 yenerken, puan olarak geriden gelerek takımını liderliğe çıkardı. Buruk böylece hem Sarı-Kırmızılı camianın inancını artırdı hem de futbol kamuoyuna kendini ispatladı. Büyük maçlardaki taktik hamleleriyle dersine iyi çalıştığını gösteren Buruk, göreve geldiği ilk günden bu yana hep şampiyonluk vurgusu yaptı.

GOL SORUNU BİTTİ
Sezonun ilk haftalarında çok sayıda pozisyona girmesine ve ceza sahasında en fazla topla buluşan takım olmasına rağmen gol sayısı düşük kalan Sarı-Kırmızılıların çıkışında bu sorunu çözmesinin etkisi büyük. Galatasaray üst üste galip geldiği 7 maçta 20 gol attı. Toplamda 32 kez fileleri havalandıran Sarı-Kırmızılılar, ligin en çok gol atan 3. takımı konumunda.

ALTERNATİF OYUN PLANLARI
Galatasaray’ın başına geçtikten sonra çoğu zaman eleştirilen Buruk ve ekibi, özellikle puan kayıplarının ardından oyun planında değişikliklere gitti. Rakip analizlerini iyi yapan teknik heyet ve Okan Hoca, farklı saha şablonlarını takıma monte etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0