Lider Galatasaray, seriyi 10'a çıkarttı!

Süper Lig'de lider Galatasaray, sezonun 21. haftasında Giresunspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında sahadan 4 golle ve farkla galip ayrılarak, seriyi 10 maça taşıyan Galatasaray liderliğini de perçinledi. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Mertens, Dubois, Rashica ve Yunus Akgün'den gelirken; ilk yarıda Mauro Icardi penaltıdan yararlanamadı.

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk son haftalarda düzenli olarak sahaya sürdüğü 11'de değişiklik yaptı. Genç teknik adam, sarı kart cezalısı Abdülkerim yerine genç savunmacı Emin'e şans verirken; taktiksel gerekçelere dayandırdığı değişikliklerinde sol bek pozisyonunda Emre Taşdemir yerine Leo Dubois, sağ kanatta da Milot Rashica yerine Barış Alper Yılmaz'a formayı verdi. Mücadelenin ikinci yarısında Rashica, Berkan, Mata, Yunus ve Gomis oyuna dahil oldu. 

ICARDI KAÇIRDI, MERTENS PERDEYİ AÇTI
Maça baskıyla başlayan Aslanlarımız, 4. dakikada Icardi ile pozisyona girdi. Giresun savunmasının geriye pasını iyi sezerek araya giren Arjantinli, topu sökecekken kaleci Onurcan Piri’nin müdahalesiyle yerde kaldı; ancak faulü Icardi yaptığı gerekçesiyle rakip takım lehine faul verildi. 9’da Barış Alper’ın kafayla aşırttığı topu önüne alan Icardi’nin sert şutunu Onurcan yakın direkte çeldi. 20’de Sergio Oliveira’nın ceza sahası dışından şutu kalecinin üstüne gitti. 24’te Konyaspor kornerden etkili olurken Arias’ın kafa vuruşu direğin üstünden auta çıktı. 32’de Sergio Oliveira’nın serbest vuruşu üstten farklı auta çıktı. 38’de Barış Alper yine takım arkadaşına pozisyon hazırladı.Yüksek topu Mertens’e çok iyi indirdi; ancak Mertens’in ceza sahasından şutu direği sıyırarak auta çıktı. Giresunspor sol kanattan kontralar denedi. Bu atakların birinde 40. dakikada Serginho, cepheden dışarıya vurdu. 42’de Ramon Arias, ceza sahası içinde Icardi’nin ayağına bastı ve penaltı noktasına gidildi. 45’te Icardi’nin penaltısını Onurcan sağına yatarak çıkardı. 6 dakika uzatmaların verildiği bölümde Icardi yekrar sahneye çıktı. Kerem’in derinlemesine pasında Icardi’nin vuruşunda kaleci gole engel olurken, ondan seken topta Mertens topu filelere gönderdi: 0-1. İlk yarıyı Mertens’in golüyle 1-0 önde kapadık.

İLKLERİN GECESİ, FARK ARTTI
İkinci yarıya Konyaspor Serginho ve Sainz’in şutlarıyla girdiği pozisyonlarla başladı. Konyaspor kontraataklarla üst üste pozisyonlar bulurken, kalemizde mutlak tehlikeli bir pozisyon yaratamadı. Bu arada sahneye LeoDubois çıktı. Icardi topu güzel sahlayarak ceza sayındaki Dubois’a verdi. Fransız oyuncu mükemmel bir plase ile fileleri buldu: 0-2. İkinci golden sonra Giresunspor savunmasındaki boşukları değerlendirmeye çalışan Galatasarayımız’da 70’te Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens oyundan çıktı. Milot Rashica, Berkan Kutlu ve Juan Mata yerlerine oyuna dahil edildi. Dakikalar 78’i gösterirken Icardi, savunma arkasına sarkan Rashica’yı pozisyona soktu. Sağ çaprazdan müthiş çalımla rakibini ekarte eden Kosovalı yıldızın vuruşunu Onurcan çeldi. 82’de Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz yerine oyuna dahil oldu. 88’de ise Bafe Gomis, Icardi’nin yerine sahaya girdi. Risk alan Giresun savunmasını Rashica ile delen takımımız bu pozisyonlardan birini gol yapmayı başardı. Savunma arkasına iyi sarkan Rashica, düzgün bir vuruşla farkı üçe çıkardı: 0-3. 6 dakikalık uzatma dakikalarında herkes maç bitti derken Yunus Akgün sahneye çıktı. Savunmadan seken topu Yunus önce güzel bir çalımla önünü açtı, sonra uzak köşeye sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak fileleri sarstı: 0-4

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0