Mateta için pazarlıklar başladı!

Sezon başında kadroya katılan Haris Seferovic'ten beklediği katkıyı alamayan Galatasaray'da ara transfer döneminde bir hücumcu takviyesi beklenirken, Sarı-Kırmızılıların gündemindeki isim Premier Lig'de forma giyen Fransız oyuncu Jean-Philippe Mateta oldu. Crystal Palace'de süre alamadığı için mutsuz olan 25 yaşındaki golcüyü kiralamak isteyen yönetim, satın alma opsiyonuyla birlikte transferi bitirmek için harekete geçti.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; ara transfer döneminde kadrosuna bir santrafor takviyesi yapmak isteyen Galatasaray'da gündemdeki son isim Jean-Philippe Mateta oldu. Bir süredir Chelsea'den Fofana'yı kiralamaya çalışan Sarı-Kırmızılılar, İngiliz kulübünden beklenen cevabın bir türlü gelmemesi üzerine, Crystal Palace'de beklentilerin altında kalan Mateta ismi üzerinde yoğunlaştı. Galatasaraylı yetkililerin, Fransız santrforla kısa sürede mutabakat sağladığı ve bu transferin artık çok ciddi bir zemine oturduğu öğrenildi. Sarı-Kırmızılıların planı, 25 yaşındaki Fransız golcüyü satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamak. Mateta'nın transferi için kulübü Crystal Palace ile pazarlık sürecinin beklenenden olumlu geçtiği ve Ocak ayı bitmeden bir sonuca varılabileceği belirtiliyor.

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI
İngiliz kulübünün tam 2 yıl önce 3.5 milyon Euro'ya kiralayıp, geçen yıl bugünlerde 11 milyon Euro'ya bonservisini aldığı 1.92 boyundaki santrfor, sezona iyi başlayamadı. Süre bulmakta zorlanan Mateta, asıl patlamayı Le Havre formasıyla yapmış ve Fransa'da 38 maçta 20 gol atmayı başarmıştı. Mainz formasıyla da Almanya'da 27 gol atan Fransız futbolcu iki yıllık İngiltere macerasında aradığını bulamazken, Galatasaray'da yepyeni bir maceraya yelken açmaya hazırlanıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0