Feghouli davayı kazandı!

Geçen sezon sonunda sözleşmesi sona eren ve yaz döneminde takımdan ayrılan Sofiane Feghouli geçmiş dönem alacaklarına ilişkin Galatasaray'a karşı açtığı davayı kazandı. Cezayirli oyuncunun 3 aylık ödenmeyen maaşının yanı sıra ev kirasının da içinde olduğu bonus ödemeleri için 1.6 milyon Euro ödemek zorunda olan Galatasaray'a geçici transfer yasağı da verildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; sezon başında Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet eden Sofiane Feghouli haklı bulundu. FIFA, yaz transfer döneminden itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray'a transfer yasağı getirdi. Cezayirli yıldız; Galatasaray'dan ödenmeyen 3 aylık maaşı, maç başı primi, galibiyet bonusları ve ev kirasını içeren alacakları için FIFA'ya şikayette bulundu. Feghouli'nin avukatı ayrıca oyuncusunun alacakları için yüzde 10 faiz işletti. Sözleşmesi 31 Mayıs 2022'de sona eren Feghouli 1.6 milyon Euro talep etmişti. FIFA'da görülen dava sonrasında Galatasaray'ın yıldız oyuncuya 1.6 milyon Euro ödeme yapmasına karar verildi. Sarı-Kırmızılılar yaz döneminde transfer yapabilmek için bu bedelin tamamını Feghouli'ye ödeyecek veya yeni bir ödeme takviminde anlaştığını FIFA'ya resmi olarak bildirmesi gerekecek.

20 MILYON EURO'DAN FAZLA KAZANDI
Sofiane Feghouli, sarı-kırmızılı takımın 5 sezon formasını giydi ve 20 milyon Euro'dan fazla parayı cebine koydu. 162 maçta 34 gol-32 asistlik performans sergileyen Cezayirli; 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa kazandı. Feghouli ligin ilk bölümünü kulüpsüz geçerken, ara transfer dönemi itibariyle Süper Lig ekiplerinden Karagümrük ile sözleşme imzaladı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0