Muslera kaleye duvar ördü!

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray'da bu sezon elde edilen başarının mimarlarından birisi de Fernando Muslera oldu. Uruguaylı kaleci, lige verilen ara öncesinde sakatlanırken Kasımpaşa karşısında dönüşü muhteşem oldu. 36 yaşındaki yıldız isim bu sezon performansıyla da ligde yine ilk sırada yer alıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Süper Lig'de geride kalan 25 hafta sonunda Galatasaray ligin en az gol yiyen takımı olurken, bu başarının 1 numaralı faktörü Fernando Muslera oldu. Takım savunmasını iyi yapan Cimbom'da, bu sezon kalesine gelen 80 şutun 64'ünü kurtaran Muslera başarılı form grafiğiyle de takımının şampiyonluk yürüyüşüne öncülük ediyor. Cezası nedeniyle bu sezon ligde sadece 1 maç kaçıran ve 23 maçın tamamında kalesini koruyan Muslera bu maçlarda toplam 17 gol gördü. Galatasaray'ın en iyi savunma performansına imza atmasının ardından gelen takımlar ise 24 golle Başakşehir ve Beşiktaş oldu. 

Muslera bu sezon oynadığı 10 maçta rakiplerine gol şansı tanımadı.

KALEYE DUVAR ÖRDÜ
Muslera, ligde şu ana kadar ceza alanı içinden çekilen şutların yüzde 73'ünü kurtarma başarısı gösterdi. Muslera'yı Başakşehir'den Volkan Babacan, yüzde 71'le takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında yüzde 71'le Adana Demirspor'dan Ertaç Özbir var. Ersin Destanoğlu'ndan kaleyi alan Mert Günok ise yüzde 70'lik kurtarışla dördüncü sırada. Listenin beşinci basamağında yüzde 68'le Ankaragücü'nden Gökhan Akkan bulunuyor.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0