Konya'ya üçlü hücum sürprizi!

Süper Lig'de üst üste kazandığı 14 maçla lig rekorunu kıran ve maç fazlasıyla da en yakın takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 12'e yükselten Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk hafta sonu oynanacak Konyaspor maçı için taktik planını hazırlıyor. Genç teknik adam hücumdaki üretkenliği Zaniolo ile arttırmayı hedeflerken, Icardi'nin arkasına 3 farklı hücum silahı yerleştirecek.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, haftanın açılış maçı olan Konyaspor karşılaşması öncesinde taktik planlarını deniyor. 14 maçlık galibiyet serisiyle lig rekoru kıran 49 yaşındaki genç teknik adam Konya deplasmanında forvet arkasındaki üçlüyü çok farklı bir şekilde kullanmayı planlıyor. Kasımpaşa karşısında kilidi açan Kerem, Zaniolo, Rashica üçlüsünü yine Icardi'nin arkasında bir arada kullanmak istiyor. Buruk, 3 yıldızın sahada sürekli birbirleriyle yer değiştirerek, rakibin savunma dengesini bozmayı hedefliyor. 

ALTERNATİFLERİ DE HAZIR
Zaniolo'nun başlatıp savunma arkasına sarktığı pozisyonda, Rashica'nın pası ve yine İtalyan yıldızın şık vuruşuyla gelen golü örnek gösteren Okan hoca, benzer aksiyonları ilk dakikadan itibaren yaratmanın hesapları içinde. Bunun için idmanlarda bu üçlüyü özel olarak çalıştıran Buruk, kanatları 10 numarada, 10 numarada oynayanları da kanatlarda deneyerek çeşitlilik oluşturmaya çabalıyor. Kerem, Zaniolo ve Rashica üçlüsü Konya karşısında sahada sık sık birbirleriyle yer değiştirerek, özellikle kanatlarda yorulan isimlerin forvet arkasına geçerek rölantide dinlenmesini sağlayacak. Okan Buruk bu şekilde henüz fiziksel açıdan yüzde yüz hazır olmayan Zaniolo'dan en iyi şekilde yararlanmayı düşünüyor. Diğer taraftan Yunus Akgün ve Barış Alper Yılmaz da taktik provalarda zaman zaman bu isimlerin yerine geçerek forma rekabetini artırıyor.

SAVUNMADA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Adekugbe'nin soldaki hücum bindirmelerinden memnun olan Aslan'ın teknik patronu, sarı kart cezalısı Nelsson'un yerine Abdülkerim'in partneri olarak bir başka yeni transfer Kaan Ayhan'a şans tanıyacak. Cim Bom'un böylece ara transferde kadrosuna kattığı 3 yeni isim de aynı anda sahada olacak. Okan hoca sağ kanatta da Boey'nin fiziksel gücüne çok güveniyor. Orta saha merkezinde yine Torreira - Oliveira ikilisi görev yapacak. Kale ise sezonun yıldızlarından Muslera'ya emanet.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0