Galatasaray ligin tamamını yendi!

Süper Lig'de geride kalan 30 hafta sonunda en yakın takipçisine maç fazlasıyla 9 puan farkla liderliğini sürdüren Galatasaray, deplasmanda oynadığı Alanyaspor maçıyla birlikte dikkat çeken bir başarıya imza attı. Okan Buruk yönetimindeki Sarı-Kırmızılılar, bu sezon ligde mücadele eden tüm takımları en az 1 kez mağlup etmeyi başardı.

Ligde bu sezon birisi hükmen galibiyet olmak üzere toplam 28 maça çıkan ve 2 haftayı BAY geçen Galatasaray, rakipleri karşısında 22 galibiyet - 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Okan Buruk'un öğrencileri bu karşılaşmalarda rakipleri karşısında 64 gol atarken kalesinde sadece 20 gol gördü ve 44 averaj elde ederek toplam puanını 69'a yükseltti. 

Alanya deplasmanından da 3 puanla dönen Galatasaray, ligde mücadele eden diğer 18 takımın tamamını en az 1 kez yenmeyi başararak şampiyonluk yolunda rakiplerine önemli bir mesaj vermiş oldu. Ligde bu sezon 2.haftada Giresunspor'a kaybeden Galatasaray, ikinci yarıda Karadeniz temsilcisi karşısında 4-0 gibi net bir skorla sahadan galip ayrılırken; 10.haftada kaybettiği Kayserispor karşısında da 6-0'lık farklı skorla 3 puana uzanmasını bildi. Ligin ilk yarısında 2-2 berabere kaldığı Alanyaspor karşısında yine 4 golle kazanan Cimbom, ilk devre 0-0 berabere kaldığı Adana Demirspor ve Trabzonspor karşısında da 2 gollü galibiyetler elde etmeyi başardı.

Okan Buruk'un öğrencileri ligin 30.haftası itibariyle böylelikle, ilk yarıda puan kaybettiği tüm rakiplerinden rövanşı 3 puanla almış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0