STSL | Kuzeyin kralı!

Süper Lig'de lider Galatasaray, milli aranın ardından 27. hafta karşılaşmasında Adana Demirspor'u evinde ağırladı. Rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren baskılı bir oyun ortaya koyan ve bir çok fırsatı değerlendiremeyen Okan Buruk'un öğrencileri sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Fredrik Midtsjö ve Nicolo Zaniolo'dan geldi.

İDEAL ONBİR TERCİHİ
Milli aranın öncesinde Konya deplasmanında 2-1'lik mağlubiyetle sahadan ayrılarak ligdeki 14 maçlık galibiyet serisi sona eren ve zirvede puan kaybı yaşayan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, milli ara sonrasındaki iç saha maçında ideal kadrosunu tercih etti. Genç teknik adam Muslera'nın önünde savunma dörtlüsü Boey - Abdülkerim - Nelsson - Adekugbe'den yana tercih ederken, merkezi Torreira - Oliveira ikilisine emanet etti. Galatasaray'da yaklaşık 1.5 aylık sakatlığının ardından takıma dönen Mertens ilk 11'deki yerini alırken, Kerem ve Rashica kanatlarıyla da önde tek forvet olarak Icardi görev yaptı. Sakatlık dönüşünde takımdaki yerini alan Belçikalı oyuncu takımın özellikle hücum geçişlerinde başrol oynarken, Galatasaray'a liderliği getiren hücum dörtlüsü uzun bir aradan sonra yeniden buluşmuş oldu. 64’te Mertens - Zaniolo değişikliğiyle başlayan oyuncu değişiklikleri, 74’te Oliveira - Midtsjö, Kerem Aktürkoglu- Yunus Akgün ve 84’te Icardi - Gomis tercihleriyle devam etti. 

COŞKULU 45 DAKİKA, GOL SESİ ÇIKMADI
İlk yarıya baskılı ve top kontrolünü elinde bulundurarak başlayan Aslanlarımız, henüz 1. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın kornerden gelen topa vurduğu kafayla pozisyon buldu. Zayıf giden top kaleci Ertaç’ta kaldı. Genel olarak ceza sahası dışından kaydettiği şutlarla skor arayan takımımız Sam Adekugbe ve Kerem Aktürkoğlu ile üst üste kaleyi yokladı ancak toplar üstten dışarıya çıktı. İlk yarının ikinci yarı dilimlik bölümünde Adana Demirspor tehlikeli kontrataklar yarattı ve ilk yarının en kritik pozisyonunu Henry Onyekuru ayağından buldular. 44’te hızlı atakta karşısındaki oyuncuyu ekarte eden Nijeryalı futbolcunun vuruşu direkten dışarıya gitti. Sergio ve Abdülkerim Bardakcı’nın ceza sahası dışından şutları çerçeveyi bulmazken üç dakika uzatma verilen ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

NELSSON ÇİZGİDEN ÇIKARTTI, MİDTSJÖ KİLİDİ AÇTI
İkinci yarı genel olarak kontrolümüzde ve orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Adana Demirsporlu oyuncuların vakit geçirmeleriyle soğuyan oyunda durağanlığı değişikliklerle aşmaya çalıştık. 68. dakikada Victor Nelsson boş kaleye süzülen topu çizgi yakınından çıkararak kritik bir müdahalede bulundu. Beklediğimiz gol ise 86’da geldi. Adana ceza sahasından ceza yayına doğru açılan topu Zaniolo, geriden gelen Midtsjö’ye bıraktı. Danimarkalı oyuncu kalecinin soluna ayak içi sert bir vuruşla fileleri buldu: 1-0. Maçın uzatmalarına en az 12 dakika verildi. 90+6’da Zaniolo ile gelişen kontraatakta soldan Yunus rakibini çalımlarken yerde kaldı ve hakem tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Nicolo Zaniolo topu beyaz noktaya dikerek 90+8’de fileleri buldu: 2-0. Adana ekibinin savunmada aldığı riskleri kontra olarak değerlendirdik ve son dakikada pozisyonlar bulmaya devam ettik. Zorlu mücadeleyi 2-0 kazandık. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0