STSL | Şampiyonluk yolunda kaza!

Süper Lig'de lider Galatasaray, sezonun 31.haftasında Karagümrük'ü evinde ağırladı. Rakibi karşısında maça golle başlayan Okan Buruk'un öğrencileri, ilk yarım saatte kalesinde gördüğü 3 golle şok olurken mücadeleden 3-3'lük beraberlikle ayrılmasını bildi. Sakatlığı sebebiyle yedek başlayan ve oyuna sonradan giren Mauro Icardi kaçırdığı penaltıyla dikkat çekerken, Karagümrük'te kiralık olarak forma giyen genç kalecimiz Batuhan Şen performansıyla geceye damgasını vurdu. 

KAZANAN KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK
Hafta içerisinde Alanya deplasmanından 4 golle ve 3 puanla dönen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk iç sahada oynadığı zorlu Karagümrük karşılaşmasında kadrosunda tek değişiklik yaptı. Alanya deplasmanında sakatlanan ve ikinci devre öncesinde oyundan alınan Mauro Icardi mücadeleye yedek kulübesinde başlarken, Arjantinli yıldızın yerine forvette Nicolo Zaniolo görev yaptı. Karagümrük karşısında Galatasaray mücadeleye son haftalardaki ideal kadrosuyla başladı. Karşılaşma öncesinde Bafetimbi Gomis'in maç kadrosunda yer almaması dikkat çekerken, maç sonrasında teknik direktör Okan Buruk yaptığı açıklamada 37 yaşındaki Fransız oyuncunun Perşembe günü kendisiyle görüştüğünü ve sezonun kalan bölümünde forma giymek istemediğini belirttiğini ifade etti.

İLK DEVREDE 5 GOL
Maçın hemen başında Kerem Aktürkoğlu ile golü bulduk. Rashica, sağdan ceza alanına giren Boey’e verirken onun arka direğe çıkardığı topu Kerem 3. dakikada filelere gönderdi: 1-0. İlk golün ardından Nicolo Zaniolo ile ikinciyi bulmaya çok yaklaştık. Kerem'in pasıyla ceza alanına giren Zaniolo, 11. dakikadaki karşı karşıya pozisyonda kaleci Batuhan'ı geçemedi. Bu pozisyonun ardından kalemizde 15 dakikada 3 gol birden gördük. Karşılaşmada 18. dakikada savunmamızın arkasına sarkan Mbaye Diagne skoru eşitledi. Ardından Muslera’nın hatalı pasında araya giren Lobhanidze, ceza sahasına yerden çıkardı. 26’da Borini skoru 2-1 yaptı. 31’de kornerden seken topta Borini ile bir gol daha bulan Fatih Karagümrük’e bir golle yanıt verdik. 9 dakikalık uzatma anlarında Lawrence Nicholas'ın ceza alanında elle oynadığı gerekçesiyle VAR incelemesi sonucu penaltı noktasına gittik. Sergio Oliveira skoru 3-2’ye getirdi ve bu aynı zamanda ilk yarının sonucu oldu.

KAÇAN PENALTI, BERABERLİK GOLÜ
İkinci yarıda daha farklı bir oyun ortaya koyan takımımız, oyunu domine ederek rakip kaleye yıktı. Özellikle 60’taki Zaniolo - Icardi değişikliğinin ardından hareketlenen oyunda 64’te kazandığımız penaltıdan yararlanamadık. Mauro Icardi’nin panenka vuruşu kaleci Batuhan’da kaldı. 73’te Milot Rashica ceza sahası dışından çok sert bir şut gönderse de Batuhan Şen bu vuruşu da çelmeyi başardı. Dakikalar 80’i gösterirken Sacha Boey’in golüyle eşitliği yakaladık. Ceza alanında yaşanan karambolde boş alan bulan Boey, düzgün bir vuruşla fileleri buldu: 3-3. Kalan dakikalarda Yunus Akgün Mertens yerine; Juan Mata, Sergio Oliveira yerine oyuna dahil oldu. Adekugbe yerine ise Leo Dubois girdi. Sadece penaltıdaki VAR incelemesinde 4 dakika duran oyun, 90’da 7 dakika uzatıldı. Uzatma anlarında Lucas Torreira’nın ceza sahasından etkili vuruşu, direği sıyırarak dışarıya çıktı. Kalan dakikalarda oyunu rakip kaleye yıksak da istediğimiz pozisyonları yaratamadık ve maç 3-3 sonlandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0