ZTK | Orta oyunu!

Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele eden Galatasaray, çeyrek final turunda Başakşehir ile karşılaştı. Maçın hakemi Kadir Sağlam ve VAR hakemi Özgür Yankaya'nın damgasını vurduğu mücadelede gülen taraf 3-2'lik skorla konuk ekip olurken, Sarı-Kırmızılılar turnuvaya veda etti. Galatasaray'ın gollerini Kaan Ayhan ve Mauro Icardi atarken, Başakşehir'e turu getiren goller Szysz (2) ve Aleksic'ten geldi.

Süper Lig'de hafta sonu Adana Demirspor karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk kupada rotasyona gitme kararı aldı. İdeal on birinde bir kaç değişiklik yapan Buruk, savunma tandemini Abdülkerim - Kaan Ayhan ikilisiyle kurarken, solbekte de Kazımcan Karataş'a şans verdi. Orta alanı Midtsjö - Torreira ikilisiyle kurgulayan Okan Buruk, sağ kanatta da Rashica yerine Zaniolo'ya ilk 11'de görev verdi. Galatasaray'da maçın son bölümüne doğru sakatlığı sebebiyle Abdülkerim Bardakçı kenara gelirken, ikinci yarıda Rashica - Yunus - Oliveira - Barış Alper ve Gomis oyuna dahil olan isimler oldu.

ORTA OYUNU
Süper Lig'de oynadığı son 3 maçında hakemler tarafından saha içerisinde adeta doğranan ve MHK Başkanı Lale Orta'nın da dahil olduğu saçma sapan açıklama furyasının devam ettiği süreçte Galatasaray evinde ağırladığı Başakşehir karşısında yine bir hakem katliamı yaşadı. İlk yarıda Mertens'in golünü "elle oynama" gerekçesiyle iptal eden, Başakşehir'in attığı ikinci golde Kaan Ayhan'ın suratına kadar kalkan tabanı görmeyen, Ömer Ali Şahiner ve Lima'nın ceza sahasında elle oynamalarına izin veren maçın hakemi Kadir Sağlam ve Özgür Yankaya, hiç kuşkusuz haftalardır devam eden Galatasaray katliamının bir parçası olmaya devam ettiler. Karşılaşmada iki takım toplamda 30'a yakın faul yaparken sadece 2 sarı kart çıkması da, mücadelenin hakemi Kadir Sağlam'ın maçı nasıl "idare ettiğini" net bir şekilde gösteren istatistik oldu.

VAR ETKİSİ: 2 İPTAL, 1 GOL, 1 PENALTI
Maça hızlı başlayan takımımız, ön alanda Torreira’nın baskısıyla kazandığı topla Kerem Aktürkoğlu ile golü bulsa da VAR devreye girdi. Ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. Akabinde 12. dakikada Patryk Szysz, sol çaprazdan Serdar Gürler’in pasıyla ceza sahasına girerek topu filelerimize gönderdi: 0-1. Icardi ve Mertens ile önemli pozisyonlar bulan ve özellikle kornerlerde Mauro Icardi’nin kafa vuruşlarıyla tehlike yaratan takımımız, maça eşitlik getirmekte gecikmedi. Mertens’in 20. dakikada kullandığı kornerde Kaan Ayhan topu filelere gönderdi. Medipol Başakşehir, 30. dakikada tekrar öne geçti. Galatasaraylı futbolcular, Aleksic'in attığı gol öncesinde Serdar Gürler'in ayağını tehlikeli şekilde kaldırdığını belirttiler. Orta hakem Kadir Sağlam, VAR hakemi Özgür Yankaya ile görüştükten sonra Başakşehir'in golünü geçerli saydı. Aleksic’in golü sonrasında Icardi ile üst üste kaleyi yoklasak da çerçeveyi bulamadık. 40’te Kazımcan’ın ortası sonrası Dries Mertens ile golü bulsak da Belçikalı yıldızın elle oynadığı gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Maçın 45+8. dakikasında Abdülkerim'in rakip ceza sahasına gönderdiği topu Icardi indirdi. Bu top Ömer Ali'ye çarptı. Galatasaraylı futbolcular, bu pozisyonda topun Ömer Ali'nin eline geldiği yönünde itirazda bulundu. Hakem Kadir Sağlam, VAR'ı da dinledikten sonra oyunu sürdürdü. İki golümüzün geçerli sayılmadığı ilk yarı 2-1 rakibin üstünlüğüyle sona erdi.

ICARDI SKORU EŞİTLEDİ, VAR SON SÖZÜ SÖYLEDİ
İkinci yarıyı Arjantinli süperstar Mauro Icardi’nin golüyle başladık. Zaniolo’nun altı pasa çıkardığı mücadelede filelere bulan Icardi, Nef Stadyumu’ndaki 600. golü kaydetti: 2-2. Başakşehir oyunu yarı sahasında kabul edip kontralarla atak ararken, bir gol daha buldu. 66’da ceza sahası içinde topla buluşan Aleksic'in yerden ortasında Mahmut'un vuruşu kaleci Muslera'dan döndü. Ardından Szysz boş kaleye topu ağlara gönderdi: 2-3. Mücadelede dakikalar 55'i gösterdiğinde Lima ile Icardi topa yükseldi. Top Lima'nın koluna çarptı. Pozisyonun ardından hakem Kadir Sağlam VAR kontrolü için bekledi. Pozisyon incelemesi sonrası VAR hakemi Özgür Yankaya'dan devam kararı geldi ve maç kaldığı yerden devam etti. Galatasarayımız dakikalar 87’yi gösterirken gole çok yaklaştı. Sağdan Rashica'nın arka direğe ortasında Gomis'in kafa vuruşu direkten döndü. Ardından Barış Alper'in vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. Devam eden pozisyonda Torreira'nın vuruşu üstten auta çıktı. En az 6 dakikalık uzatma anlarında baskılarımız sonuç vermedi ve maç 3-2’lik skorla sona erdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0