İspanyol, İngiliz Hiç Farketmez..

Galatasarayımın UEFA Avrupa Ligi'ndeki yeni rakibi İspanyol temsilcisi Atletico Madrid.. Galatasarayımız ilk maçını İspanya'da deplasmanda, rövanşı ise kendi evinde oynayacak. Temsilcimiz bu turu geçtiği takdirde Sporting Lizbon - Everton eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak ve ilk maçı Ali Sami Yen'de oynayacak.

Club de Atletico Madrid - GALATASARAY
18 Şubat 2009, Vicente Calderon
GALATASARAY - Club de Atletico Madrid
25 Şubat 2009, Ali Sami Yen
======
Kura Değerlendirmesi
Öncelikle kabul etmek gerekirse zor bir kura çektik. Atletico köklü ve güçlü bir ekip, fakat son yıllardaki performansları ile (özellikle geçen sene) bu sene arasında ciddi farklar var. Geçen sene tehlikeli bir ekiptiler. La Liga'da iyi işler çıkarttılar geçen sene fakat bu sene 14. sırada bulunuyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde çok büyük bir hüsran yaşadılar ve Chelsea, Porto, Apoel ile birlikte karşılaştıkları gruptan sadece 3 puanla ayrıldılar. Forlan, Agüero, Reyes, Sinama gibi ciddi gol silahları mevcut fakat savunması herhalde Avrupa'daki en berbat savunmadır. Kalecileri genç ve tecrübesiz bir isim; Sergio Asenjo. Savunmalarının bel kemiği; Tomáš Ujfaluši.. Ortasahaları savunmalarına göre biraz daha derli toplu gibi görünüyor fakat son yıllarda düşüşe geçen oyunculardan kurulu olmalarına rağmen yinede tecrübeli oyuncular bulunuyor. Bunlardan bazıları;
Maxi Rodriguez, Simao Sabrosa, Jose Antonio Reyes.. Forvet hattında ise genç yetenek Sergio Agüero ve geçen senenin gol kralı Diego Forlan bulunuyor. Kağıt üzerinde kadro güzel ve iyi gibi görünsede Madrid temsilcisi bir türlü istediği havayı yakalayamadı. Antrenör değişikliğine gidilmesine rağmen takımda hala istenilen huzur, form tutturulamadı. Başka bir takım gelse çekinirdim açıkcası ama gönlüm hep Liverpool ve A.Madrid'den yanaydı.. Evet güçlü bir ekipler ama formsuzlar! İlk maçta alacağımız beraberlik bile Sami Yen'de turun kapısını açacaktır. Savunmaları bizden daha beter.. 13 haftada 25 gol yediler. Hücum güçleri geçen seneki gibi değil.. Ocak ayında transfer yapmazlar ise veya yapacakları transferlere göre takımın durumu elbet değişecektir. Fakat bu sene pek iyi olmayan ekipten fazla çekinmek gerekmiyor.. Şu anda biz onlardan daha iyi durumdayız..

11 yorum:

  1. Defanslari istedi kadar kötü olsun asla ve aslaaa bizim kadar kötü olamazlar adamlar 25 golu ISPANYA LA LIGA`da yemişler bizim gibi turkcel rezil ligte deyil adamlarin oynadi rakibler sevilla,barca,valencia,real,villareal veya atletic bilabo yani adamlar bu ayarda bi ligte oynuyor biz ise kayserispor,bursaspor,gencerbilirigi,beşiktaş,fenerbahce,trabzonspor bu ayarda bi lig`de oyniyoruz sakin ama sakin la liga ve bizim ligi kariştirmayin bu iki lig arasinda ucurum var fark bile yok ucurum var ucurum, ben augero ve forlani gökhan zan ve servete karşi düsenemiyorum bile üstüne bide ayhan ve mustafa ekledin mi orta sahada kabus gibi bişey cikiyor ortaya, mac yarin oynansin madrid bize en az 2 macda 5-6 gol atar şimdilik benim gözümde kesinlike favori madridir ama devre arasinda yapilacak transferlere bakmak lazim eyer sercan veya volkan şen gibi sacma sapan transferler yapicaksak simdiden gecmiş olsun derim. Evt ben iyi bir gslim ama objektiv bi gslim bazilari gibi olmicak duaya amin demem gercekler neyse onu yazarim, sizin yorumunza bakilirsa biz favoriyiz gibi gözükiyor saygi duyarim sizin yorumunza ama bence yanliş, sizde herhalde benim yazdim bu yoruma saygi gösterirsiniz diye tahmin ediyorum yinede inşallah futtbol şansi bizim yanimizda olur ve turu geceriz ama yazimin başinda belirtim gibi bu kadroyala cok zor transfer şart özelikle stoper ve orta sahaya.

    YanıtlaSil
  2. Yorumuna elbette saygı duyarım, kişisel düşüncene saygı duymak zorundayım zaten. Katılırım, katılmam ayrı bir durum.

    La Liga'daki maçların hemen hemen hepsini takip eden birisi olarak söylüyorum ki; A.Madrid ŞU HALİYLE bize rakip olamaz.

    YanıtlaSil
  3. Ah birde şu Türkçe'yi öğrenseniz ne güzel olacak.Sırf yorumları okumak içim fransızca italyanca almanca ingilizce falan öğrenecem anasını satayım.Hepsinden karıştırırsam belki birşeyler anlayabilirim.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten Atletico Madrid'in savunması çok kötü kendi sahalarında portodan 3 gol yediler ancak savumaları ne kadar kötüyse hücum hatları da o derece de iyi eğer savunmaya takviye olmazsa işimziz zor diye düşünüyorum ben

    YanıtlaSil
  5. ayni bizim gibi. hücum süper defans kötü.

    acaba kim daha cok gol yicek merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
  6. FCN + Arkadaslar
    birakin bu arabesk isleri atletico bize rakip olamazmis yok defansi kötümüs güldürmeyin beni simdi hemen oynansa atletico bize 5-6 pastalayip gönderir hasta Galatasaray Liyim ama biraz olsun gercekci olun bizim türk fudbolu neden biyere varamiyor cünkü herkez böyle sacmaliyor oynadimiz fudboll neym degil bizim savunma REZALET servet mis hakan baltaymis sabri bunlarla karsilarina cikarsak rezil oluruz forlan ve agüro bizim türkiyedeki kazmalara benzemez affetmez bakmayin suan kötü durumda olsalar bile adamlar dünyanin en iyi liglerinden birinde oynuyor yavas yavas toparlar

    devre arasinda iki savunma bir saglam orta saha almasak hic bosuna hevslenmeyelim paramparca oluruz agüro ve forlan serveti maymuna cevirir benden söylemesi sturm graz karsisinda bille hali ortadad rezil kepaze

    Rijkaard hadi bvakalim 5 sene ispanyada hocalik yapdin görelim seni bakalim
    neskens ve adnan seszgin bille tura inamiyorlar neskens keske hertha ciksaydi diyor yani gercekci ama FCN sen bize rakip olmaz diyorsun beni güldürdün ya allah da seni güldürsün :))

    YanıtlaSil
  7. Yorumunuza tamamen katılıyorum devre arası transfer dönemini şayet iyi değerlendirip orta sahaya birde defansa iyi takviye yapabilirsek turuda geçeriz Şampiyonda oluruz inşallah...

    YanıtlaSil
  8. @ Adsız 00:05

    Tamam kardeşim dünyanın en bilgili, en uzman ve en doğru analiz yapacak kadar üstat kategorisindeki tek insan sensin. Biz boşuna izliyoruz haftalardır La Liga'yı ve Şampiyonar Ligi'ni.. Atletico bize değil 5, 10 bile atar.

    YanıtlaSil
  9. Yaptığımız analizde, yorumda sizin düşüncelerinize uymak zorunda değil! Şunu artık anlayın. Hayır sen yanlış söylüyorsun demek ne demektir? Şampiyonlar Ligi'nde 3 beraberlik aldılar, defansları şu anda Avrupa'daki en kötü savunma olarak gösteriliyor. Atletico Madrid'in sorunu takım olamama ve savunmalarının yanı sıra kalecilerinin (Asenjo-20) çok genç ve tecrübesiz olması.. Onlarında sıkıntıları savunmada! Hücum güçlerini iyi kullanan, takım halinde veya bireysel olarak kaptan dışında savunma yapamayan, yapmayan bir takım! Bunlardan herhangi birisi yalansa veya yanlışsa doğrularını çıkarın ortaya koyun. Sonra gelin bizi "dediklerin yanlış" diye suçlayın.

    Her futbolcunun düşüş yaşadığı, şansız olduğu maçlar vardır. Form düşüklüğü elbette yaşarlar bu adamlar robot değil veya konsolda oynadığınız PES/FIFA 2010 oyun karakteri değil.. Bu adamlarda insan.. Bizlerde sporcu olduk bizlerde biliyoruz neyin ne olduğunu. Küçük maçlara konsantre olamazsın, büyük maçlar daima aklının bir köşesindedir.

    Rijkaard, Neeskens gibi futbol üstatlarına laf söyleyecek kadar ne tecrüben olduğunu düşünüyorum; nede futbol bilgisine sahip olduğunu! Bu adamlar geldiğinde yazdığınız yorumları çok ama çok iyi hatırlıyoruz. Geçmişi kurcalattırmayın isterseniz?

    Takım kadronuzdaki oyunculara bir dönün bakın. Kadroda Saidou, Inamoto, Orhan, Cihan yok. Her birisi sayılı ve yetenekli; Avrupa'da belli başlı isimleri olan oyunculardan kurulu bir takım var. Daha iki güne kadar (Graz mağlubiyetine kadar) bu takım harika top oynuyordu hani? Müthiş işler yapıyorduk.. Hani muhteşem top oynuyorduk 2 ay evvel.. Sizin göreviniz takımı desteklemek; takıma daima muhalefet olmak değil! A.Madrid'i beşlesek neden altı atmadık diye yazacaksınız..

    Şubat ayında oynanacak maç için şimdiden "ELENİRİZ" demek ne kadar doğru?

    Eğer sizler çok biliyorsanız başvurun Galatasaray AŞ'ye, yönetime, başkana.. Çok biliyorsanız Rijkaard'dan, Neeskens'ten, Haldun Üstünel'den, Adnan Polat'tan başvurun ve görev isteyin. Buradan böyle sallamakla olmuyor. Bu adamlar birşey bilmiyor demekle, bela okumakla, küfür etmekle olmuyor! Sonra neden bize iyi hocalar, iyi oyuncular gelmiyor diye pişkin pişkin soruyorsunuz.. Bence böyle düşünenler varsa en iyisi gitsin evinde PS3'te Pes2010 veya Fifa2010 oynasın ;-)

    Kimse bu yorumu üzerine alınmasın, genel bir uyarıdır, yorumdur!

    YanıtlaSil
  10. Neeskens bile Herta'yı istedi diyorsun fakat açıklamanın ne tamamını izliyor, nede tamamını okuyorsun. Bak bakalım Neeskens neden Herta'yı istemiş. A.Madrid'den korkuyor, kaybedeceğimizi biliyor falan diyorsun ama bak bakalım Madrid için neler diyor.. Bize gerçekçi olun diyorsun ama önce sen gerçekçi ol biraz.. Emin ol, öyle daha güzel olacaktır ;-)

    "Hertha Berlin’i istiyordum. Çünkü deplasmanda oynadığımızda bile stadın yarısı Türk taraftarlarla dolu olacaktı. Hertha Berlin bizim için çok iyi olabilirdi.

    Atletico Madrid muhakkak ki çok güçlü bir takım, ama ben bu güç sıralamasında üçüncü oldukları düşüncesine katılmıyorum. Sevilla ve Valencia’da kendilerini kanıtlamış takımlar. Bence bu iki takım Atletico Madrid’den daha iyi.. "

    YanıtlaSil
  11. inşallah turu geçen taraf biz olacağız. tek korkum genç ve tecrübesiz dediğimiz asenjo uyu tecrübeli bir kaleci haline getirmek çünkü her zaman böyle oluyor. çoğu maçta hatalı gol yiyen volkan genellikle bizim maçlarda süper oynuyor (2 yıl önce ki maç hariç)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0