Karda Kışta..

Galatasarayımız zorlu lig mücadelesinden üç puanı Mustafa Sarp'ın attığı gol ile kaptı. Temsilcimiz bu sonuçla puanın 39'a yükseltti ve lider ile arasındaki puan farkını korumayı başardı. Karlı hava ve zeminde oynanılan karşılaşmada yeni transferimiz Lucas Neill mücadeleye ilk 11 başlarken, genç golcümüz Jo mücadelenin son 27 dakikasında forma giydi. Gönderilmesi gündemde olan Shabani Nonda penaltı dahil toplam üç pozisyondan yararlanamazken, son günlerde müthiş bir form yakalayan Caner yine bu maçın yıldızıydı.. Sonuç itibariyle sahada mücadele etmek isteyen bir Galatasaray, kazanamk isteyen bir oyuncu topluluğu ve rakibini oynatmamak isteyen Gaziantespor vardı.. Herşeye rağmen güzel futbol, güzel oyun ve güzel gol ile kazanmasını bildik.

Leo Franco: Maçta kendisine pek iş düşmedi. İlk yarıda geriye dönen topa gelişine sert vurdu, top kendisine doğru pas istemeye gelen Neill'in suratına çarpıp kornere gitti. Bu onun en büyük hatasıydı mücadelede..
Servet Çetin: Savunmada Antep'in güçlü ve hızlı oyuncusu Julio Cesar'a pek şans tanımadı, kademeye girişlerinde başarılıydı fakat genel olarak yaptığı bir şey var Servet'in. Topu alıp ileriye çalım ata ata gidiyor, bir top kaybında aniden kalemizde kontra görüyoruz. Birisi bu adamı uyarmalı, defanstan çalımla değil pas ile çıkılır diye hatırlatmalı.
Lucas Neill: Profesyonel futbolculuk tabirine "cuk" diye oturan birisi. İnsan bir uyum sorunu yaşar, ne bileyim anlaşamaz, kademeye giremez vs.vs.vs.. Hatasız oynadı başarılı oyuncu, defanstan çıkarttığı paslar başarılıydı. Kademeye girişleri ve Premierlig tadındaki sertliği ise savunmamıza ekstra güç getirdi.
Hakan Balta: İlk yarıdaki sakatlık sonrasında kendisini bir türlü toplayamamıştı Hakan. Aslında haklıydı bir maç stoper, diğer maç bek, diğer maç kanat oynadı. Tam yerine alışamadı fakat Neill gelince oda gerçek yerine kaydı. Uzun zaman olmuştu böylesine bir Hakan izlemeyeli.. Gözlerimizin pasını sildi adeta sol bekte, özlemiştik bu oyununu.. Allah başka sakatlıklar vermesin, devre arası çok iyi geçti onun adına..
Uğur Uçar: Toplara genelde korkak girdi çünkü geçtiğimiz yıllarda yaşanan çok şanssız bir hatırası var karlı zeminin Uğur için. Tedbirli oynadı, düşmemeye çalıştı. Her ne kadar Antep'li kasap Olcan çift dalmaya çalışsada başarılı oynadı sağ bekte Uğur. Basit oynamayı tercih etti, zaman zaman gerektiği gibi bindirmesini, içeri girişlerini yaptı.
Barış Özbek: Rakibin solu, bizim sağımız.. Otobana çevirdi maçta bir süre, çok süratli ve hırslı bir biçimde oynadı sağ tarafta.. Zaman zaman ortaya yardıma geldi, zaman zaman kanada açılarak çizgiden ortalarla rakibi tehdit etti. Maçın kilitlerinden birisi oldu aslında, savunmaya yardıma gelişi, hücuma katkı sağlaması olumluydu. Oyunu iki taraflı oynayabilen bir oyuncu, hem rakibin oyununu bozuyor; hem takımını hücuma kaldırıyor. Başarılıydı genç oyuncu..
Mustafa Sarp: Başarılı oyuncu yine ortasahada mücadele etti, bu soğuk havada ayakta kalmaya çalıştı. Rakibin oyununu bozmaya çalıştı ve son derece başarılı oldu. Duran topta ise arka direkte bir anda fırlayıp golü bulması takipçiliğini gösteriyor. Hırslı ve istekli oyunu ile kimse alamaz ondan o bölgede formayı.. Elano ile anlaşmaya başladılar yavaş yavaş, ortasahada topları ya tek pasla kanada yada Elano'ya bırakıyor sonrasında oyun şekilleniyor. Hırsı, mücadelesi, isteği ve kazanma arzusu ön plana çıkan faktörlerdendi.
Caner Erkin: Fazla bir şey yazmaya gerek yok.. Gecenin adamı.. Allah sakatlık vermesin.. Muhteşem oynadı muhteşem.. Ne Kewell'ı aratır bu formuyla, nede bir başkasını.. Antep savunmasının belalısı oldu bütün gece.. Rusya'dan alışık olduğu karlı zeminde inanılmaz bir performans gösterdi.. Devamını bekliyoruz Caner, maşallah diyelim..
Arda Turan: Bugün aslında sahada istediğimiz Arda yoktu. Bunun en büyük etkilerinden birisi zemindi aslında, ikincisi rakibin sert futbolu.. Fakat genç kaptan bir huyundan vazgeçmedi hala.. Üç beş kişiyi çalımla, içeriye doldur veya tersten şut çek.. Olmadı sağa veya sola pas at.. Arkadaş tek pas oynasa olay bitecek zaten, neden kasıyorsun ki bu kadar? Arda gerçek Arda değildi, bu gece %50 performansı ile oynadı.
Elano Blumer: Devre arasında antremanlarda daima oyunu iki yönlü oynadığından bahsediyorduk. Antremanda oynanılan maçlarda, teknik ve taktik çalışmalarında Brezilyalı oyuncu ortasahayı bir maestro gibi yönetiyor, geriden aldığı topları ileriye kusursuz taşıyordu. Bugünde öyle yaptı, oyundan alınmasına o bile anlam veremedi; biz nasıl anlam verelim. Gün geçtikçe daha iyi olacaktır Brezilyalı.. Ayakta kalması ise çok büyük bir avantaj bizim için, aslında onun için alışık olduğu şeyler.. Çünkü Ukrayna'dan alışık Elano, ve bu tür zorlu sahalarda, havalarda ayakta kalarak takımın direncini arttıracaktır..
Shabani Nonda: Bütün hafta fesih işlemleri konuşuldu, gidecek/kalacak denildi. Takım içinde belki son maçına çıktı Kongolu forvet oyuncusu.. Çok çok kötüydü, ayakta duracak hali yoktu. İlk yarıda kaçırdığı iki net gol pozisyonu vardı, ikinci yarıda kaçırdığı penaltıyı vuracak durumda değil ve topa gelişi zaten belliydi. Oyundan çıkmayı beklerken 90 dakika sahada kalması onuda şaşırttı. Son maçıydı belkide ve kendi kaderini kendisi belirledi. Son şansını hiç iyi kullanamadı Nonda. Zorunluluktan oynadı, Keita yok, Baros ve Kewell sakat; Jo yeni gelmiş. Takımın ileride alternatifi kalmadığından sahada olduğuna dua etsin diyelim..
Joao Alves: Genç oyuncu oyuna girdiği andan itibaren çok çalıştı. Hava topu hakimiyeti ve hızının yanı sıra tekniğinide şimdiden gösterdi. Yakında sinemalara girecek Jo filminin fragmanını izledik kısa sürede.. Aralara kaçışları ve mücadelesi ile beğeni topladı, tek topla kanatlara oyunu yansıtması ise beklediğimiz oyun stiliydi. Daha iyi olacaktır Jo, taraftar onu; o taraftarı çok seviyo!
Emre Çolak & Ayhan Akman: Genç oyuncu oyuna bir kaç dakikalığınada girse iyiydi yinede, yavaş yavaş alışacaktır takıma.. Sahaya bu kadar geç gelmesinin sebebi oyunun son dakikalarda kopmasıydı diyebiliriz. Ayhan ise çok kısa bir süre oynadı, yine her zamanki gibiydi.. Fazla söze gerek yok diyebiliriz ama Emre oynadıkça alışacaktır, zamanla daha iyi olacaktır.

8 yorum:

  1. Sevgili FCN,

    Nonda'nın kesin olarak kaldığı ancak Kewell'in sözleşmesinin fesh edildiği flaş haber olarak birkaç sitede veriliyor. Bu konuda bir duyum var mı?

    YanıtlaSil
  2. Şu saatte birşey demek zor ama bizde Nonda'ya teşekkür ettik diye biliyoruz.

    Gelişmeler olursa paylaşırız blogumuzda.

    Kewell'ın sağlık raporu bekleniyor bugün yarın gelir oda. Nonda büyük ölçüde gidici.

    YanıtlaSil
  3. ayhan hakkında her zamanki gibi demişsiniz bu acaba iyi manadamı kötü manadamı? =)

    bence ilk yarıdaki ayhandan cok farklı su anki ayhan. daha iyiye gidiyor. en azından ilerye de pas atıyor artık. form tutmaya basladı. yanlıs mı dusunuyorum?

    YanıtlaSil
  4. FCN başkanın yazdığı gibi dünün en çok sevindiren ismi Caner'di, güçlenen fiziğiyle attığı çalımlardan sonra çok düzgün ortalar açmayı başardı, kademeye girdi, top çaldı... Sene sonu Arda'ya iyi bir talip çıkıp gönderirsek ordan gelen parayla Jo'nun göstereceği performansa göre bonservisini alabiliriz... Gio Dos Santos'da resmileşirse Arda'dan gelen parayla onu da takıma katabiliriz. Caner'in bonservisi zaten kesin alırız diye düşünüyorum 3.5 milyon euro'ya Türk statüsünde böyle bir oyuncu bulunmaz... Bunlara ek olarak yavaş yavaş Emre Çolak kardeşimizde takımdakini yerini alır...2-3 sene sonra yeni Ardamız olur...

    YanıtlaSil
  5. Nasıl kewell ile sözleşme sonlandırılacak geçen aylarda daddy cool çalmaya devam edecekti sevinmiştik.

    Son haftalardaki nondanın perfomansından sonra birde dün maçtan sonra paramı versinler giderim açıklamasından sonra bize yararlı olabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca Nonda'nın kendine ihtiyaçımız olduğu dönemlerde hep istenilen perfomansın yanından bile geçmeye mecali olmadığıda bir gerçek...

    Kewell bir sakatlıkta sözleşmesi fesh etilecek bir oyuncu değil.Galatasaray reklamını tekrardan izlemeli kafasında bitiren taraftarlar...

    YanıtlaSil
  6. Bencede dünkü açıklamalarından sonra Nonda'dan bi cacık olmaz. Şimdiye kadarki katkılarından dolayı teşekkür edilip ya birine bonservissiz verilmeli ya da en kötü ihtimal salıverilmeli...

    YanıtlaSil
  7. Aykut ikna edildiği takdirde Ali Turan Galatasaray'lı oluyormuş,doğru mudur acaba?
    Sebebi mantıklı geldi çünkü Kayserispor'daki kaleci sıkıntısı büyümüş,Orkun'a lisans çıkartılmamış,Souleymanou Milli Takım'da,gerekçe olarak bu gösteriliyorsa doğru olabilir.

    YanıtlaSil
  8. SAYIN FCN size sorum olacaktı
    Robinho transferiyle ilgili bazı kaynaklar cimboma yakın falan diyorlar acaba tamamen saçmalıktan ibaretmi yoksa öyle bir olasılık olabilirmi eğer bu konuda bilginiz varsa ve aydınlatırsanız bizleri sevinirizz FCN
    (ne demek bee ROBİNHOO YAAWW BU kalbim küt küt atmaya başladı)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0