Zafer Kalaycıoğlu'nun Elindeki Güç

Takımımızda ki son değişikliklerden sonra kadromuzu ele almanın doğru olacağını düşündüm ; Kadromuza son değişikliklerden sonra baktığımızda şunu açıklıkla söyleyebilirim ki rotasyonumuzun şu şeklinin takımımız adına daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Öncellikle artık takımımızın yeni lideri Katie Douglas olacaktır. Oyun içerisinde hücumlarımız büyük oranda Katie ile şekillenecek. Oyun kurucu mevkiisinde çektiğimiz sıkıntıdan dolayı bu sene zaten o bölgeden bir katkı alamıyoruz. Nilay’ın maç içerisinde isabetli şutları olsa da oyunu kurma konusunda başarılı olduğunu söylemek çok güç. Işıl’ında bu sene olmayacağını biliyoruz. Katie oyun içerisinde organizatör olacaktır.

Takımımızda oyun kurucu mevkiisine baktığımızda ; Nilay-Esra-Yasemen üçlüsünü görüyoruz. Bu sene Yasemen’i bir kenara bıraktığımız bu iki oyuncu ile oyun kurucu mevkiisini götüreceğiz. Esra saf bir oyun kurucu olmasa da Işıl’ın sakatlığından dolayı bu mevkii de görev alacaktır. Nilay’ın yukarıda da dediğim gibi oyun kurma konusunda pek bir hamlesini göremedik şuana kadar. Ama ceza şutlarında takımın en iyilerindendir. Oyun kurucu rotasyonumuza baktığımızda maalesef ki zayıf kaldığımızı görüyoruz. Işıl’ın şanssız sakatlığı olmasaydı iyi bir rotasyona sahip olduğumuzu söyleyebilirdim.

Kısa oyuncularımızın oynadığı diğer bölge olan şutör oyun kurucu bölgemizde ; Katie-Tuğba rotasyonunu görüyoruz. Katie’nin oyun içerisinde lider kimliğine bürüneceğini belirtmiştim. Yetenekleri oldukça üst seviyede. Sakatlık yaşamaması bizim için oldukça mühim. Keza takıma yeni katılan Tamika’nın alışma döneminde oldukça önemli bir rol üstlenecek, biliyoruz ki iki oyuncu WNBA’de aynı takımda oynuyorlar. Tuğba’ya geldiğimiz takdirde bu sene istikrarlı bir oyun sergilediğini görüyoruz. Kenardan gelerek özellikle takım savunmasına iyi bir direnç getirdiğini söyleyebilirim. Hücum konusunda ekstra şut ve turnikeleri görebiliyoruz. Ancak Katie’nin dinlenmesinin takım adına önemini göz önüne getirirsek Tuğba’nın sorumluluğu oldukça önemli. Oyun içerisinde Tuğba’yı da oyun kurucu mevkiisinde görebiliriz.

Uzun oyuncularımıza baktığımız takdirde takımımızın en güçlü bölgesinin burası olduğunu gözlemliyorum. Özellikle Tamika takviyesinden sonra oldukça çeşitli ve atletik bir uzun rotasyonuna sahip olacağız. Yelena ve Yasemin dışında ki oyuncularımız yeri geldiğinde hem kısa forvet hem de forvet bölgelerinde rahatlıkla oynayabiliyorlar. Bu oldukça önemli bir avantaj. Zira rakibe göre oyunumuzu hızlandırabilir aynı zamanda yavaşlatabiliriz. Çeşit bakımından gerçekten iyi alternatiflerimiz mevcut.

Tamika-Sophia-Bahar-Yasemin-Yelena-Ivana oyuncularımız rotasyonda yer bulmak için çalışacaklar. Bu isimler içerisinde bizler için önemli olan isimler ; Sophia ile Tamika. Takımımız oyun içerisinde hücum anlamında oldukça kısır zamanlar geçiriyor. Bu anlarda sadece Katie ile hücum ettiğimiz takdirde sıkıntılar yaşayabiliriz. Tamika ile Sophia skor potansiyeli oldukça üst seviyede olan oyuncular. Yeri geldiğinde şut, yeri geldiğinde sırtı dönük oyunlardan oldukça rahat sayı bulabiliyorlar. Önümüzde ki maçlarda da bu hücumların örneklerini göreceğiz. Bu iki oyuncunun aynı anda sahada olması aynı zamanda savunma konusunda da oldukça önem arz ediyor. Zira iki oyuncunun atletik özellikleri karşı takımının hücum organizasyonlarını sekteye uğratabilir/uğratacaktırda. Bu iki ismin dışında kalan isim olan Bahar, oldukça yetenekli bir oyuncu. Keza Zafer Kalaycıoğlu’da Bahar’dan verim almanın yollarını deniyor. Bileğinin çok düzgün olması nedeniyle skor bulmakta zorlanmıyor. Uzun kolları sayesinde savunmada da önemli işlere imzasını atabiliyor. Bu iki ismin dinlendiği anlarda sahada olacaktır kendisi.

Son olarak pivot rotasyonumuza baktığımız Yelena-Yasemin-Ivana üçlüsünü görüyoruz. Ivana’nın ligde ki fazla önem arz etmeyen maçlar dışında pek fazla forma giyeceğini düşünmüyorum. Geride kalan iki isme baktığımız takdirde ; Yelena, bu sene gayet iyi bir performans gösteriyor. Aynı geçen sene Marina Kress’ten bulduğumuz dış şutları bu sene Yelena’dan buluyoruz. Ayrıca kendisi ribaunt konusunda da bir hayli etkili. Ancak sırtı dönük oyun konusunda fazla çeşitlilik göremedim. Sadece şut ile sayılar bulmaya çalışması hücum anlamında sıkıntı yaşayabileceğimiz anlamına geliyor. Yasemin’e baktığımız takdirde tecrübesini bazı maçlarda çok iyi kullanıyor. Ancak bu sene istediği performansı göstermekte oldukça zorluk çekiyor. Şut yeteneği oldukça iyi. Ancak seçimler konusunda hatalı davrandığı anlarda oyundan oldukça kolay kopabiliyor.

--------

Son değişikliklerden sonra kadromuza baktığımızda Zafer Kalaycıoğlu’nun elinde önemli bir güç var. Takım olgusunun kazanılması öncelikli hedef olacaktır. Keza erkek basketbol takımımıza baktığımızda takım olgusu çoktan kazanıldı. İyi performans sergilemediğimiz maçlarda bile oyuncularımız galibiyete inanıyor. Şuan bayan basketbol takımımızın üstünde ölü toprağı mevcut. Teknik ekibimiz ve bizler bu ölü toprağını çok rahat atabiliriz/atacağızda. Takımımızın önünde oldukça önemli maçlar mevcut. Salonları doldurmak, takımımıza itici güç olacaktır.

Arca Yıldırım

4 yorum:

  1. Bu habere hiç yorum olmaması çok üzücü. Açıkcası ben de bayan basketbol takımını takip etmiyorum, arada bir haberlerde aldığımız başarıları görüp "heytt be aslanlar" demekten başka birşey yapmıyorum ama durum şu ki, en azından bu blogu takip eden hiç kimse bu konuyla ilgilenmiyor. O halde iki ihtimal var ;

    1-Ya herkes Galatasray'ı bir futbol kulübü olarak görüyor

    2-ya da blog hedef kitlesinin tamamına ulaşamamış.

    YanıtlaSil
  2. Bahar'ı bugüne kadar benchte unutanlar bugün sanki zorunluluktan oynatıyorlarmış gibi geliyor açıkcası bana. Ayrıca Jia'nın gidişi sonrası 1 numara ciddi sıkıntılar yaşacağız ki Casares maçı öncesi Yelena'da sakat.

    Sizce Euroleague'deki şansımız nedir?

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray kimilerine göre sadece futbol takımıdır ama bizlere göre herşeydir. Bayan basketbola karşı pek ilgim yok açıkcası fakat böylesine güzel bir analize yorum gelmemesi üzücü bir durum. Maalesef ülkemizde futbol dışındaki branşlara değer verilmiyor.

    Esra'dan 2 yıl evel ki performansı alamıyoruz. Bunun nedeni ne olabilir? Bir sorun falan mı var takımda yoksa?

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş,eline emeğine sağlık.
    "Yüksek makamlar takip ediyordur inşallah" diyorum bir kez daha.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0