Diyarbakır Kümeye Düşüyor.

Bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanılan karşılaşmada gol sesi uzun süre çıkmazken ev sahibi İstanbul BŞB takımı 87. dakikada durumu 1-0'a getirince konuk ekip taraftarları sahaya girerek oyunculara saldırdı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek ise yaşananlar sonrasında maçın son iki dakikasını oynatmadı ve mücadeleyi can güvenliğinin olmaması nedeniyle tatil etti. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Bursaspor'lu oyunculara saldıran, İstiklal Marşı'mızı ıslıklayan Diyarbakırspor taraftarları bugünde oynanılan müsabakada sahaya girerek takımlarını zor durumda bırakmış oldu. Bursaspor maçı ve İstanbul BŞB maçı eğer hükmen mağlup olarak açıklanırsa Diyarbakırspor kalan maçlarını oynamayacak ve bir alt lige düşürülecek. Kısacası ikinci bir Ankaraspor vakası yaşanacak ligimizde.. Çünkü kural gereği iki maç üst üste hükmen mağlup olan takımlar bir alt lige düşürülüyor. Eğer bir alt lig yoksa o takımlar bir sene liglerden men ediliyor. Yaşanan olaylar sonrasında çok çok büyük ihtimalle Diyarbakırspor iki maçtanda hükmen yenik sayılacak ve bir alt lige düşürülecek. Birde unutmadan; TFF kuralları arasında bir kural daha bulunuyor. Eğer bir takımın aynı sezon içersinde maçları iki kez güvenlik nedeniyle tatil oluyorsa o takım bir alt lige düşürülür yada alt lig yoksa bir yıl müsabakalardan men edilir. Kısacası Diyarbakır'ın kaçacak yeri kalmadı, her türlü küme düşecekler. Bazı kendini bilmezlerin bu yaptıkları sonrasında orada oynayan oyunculara yazık oluyor, verdikleri emeklerine yazık oluyor.

En azından yaptıkları ile bunu sonuna kadar hakediyorlar. Özellikle o başkanları Çetin Sümer. İstiklal Marşı'nı ıslıklamalarına rağmen o tepki Bursaspor takımınaydı, ulusal marşımıza değil diyen başkanları bakalım bu yaşananlar için neler diyecek..

3 yorum:

  1. peki diyarbakir düserse ne olacak puan bakimindan,cünkü merak ettim konu fenerbahce diyarbakirla 1:1 kalmisti,simdi cikar fenere 2 puan fazladan vermesinler küme düstü diye diyarbakir.olurmu olur bu ülkede

    YanıtlaSil
  2. Kurallar gereğince kalan maçlar adına üç puan verilir gibi görünüyor. En azından şimdilik..

    34 maç için ceza verilirse o zaman durum değişir, şampiyonluk şansları doğrudan etkilenir.

    YanıtlaSil
  3. Şampiyonluk etkilenmez. Fenere 2 değil 12 puanda verseler şampiyon alamaz =D ama önceki maçlar içinde 3-0 tescillenirse Sivas yırtar, Denizli düşen 3. takım olur.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0