Zafer Kalaycıoğ FCN BLOG'a Konuştu..

Galatasaray bayan basketbol takımının antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, haftasonu kazanmış olduğumuz Türkiye Kupası sonrasında ilk kez ve sadece blogumuza özel açıklamalarda bulundu. Turnuvadaki şampiyonluğun öneminin ve değerinin bir kez daha altını çizen Zafer Kalaycıoğlu haftasonu oynayacağımız zorlu mücadele için bütün taraftarlarımızı takımımızın yanında olmaya ve maç boyunca takımımızı desteklemeye davet etti.

"Herşeyden evel taraftarın desteği çok önemli bir durumdu bizler için ve bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. 1 ay öncesinde antreman programını ayarlarken kondüsyoner Murat Can'a 3 günde 3 maç yapacağımızı ve en önemli olan maçın üçüncü gün oynayacağımız final maçı olacağını, takımın kondüsyon durumunun o düzeyde olması gerektiğini belirterek özel bir kondüsyon programı uyguladık. Antremanlarda önemli bir kısmı bu çalışmalara ayarladık ve kızlarda işin doğrusu hakkını vererek çalıştılar bu kısımlarda. 2 hafta boyunca üç gün üst üste erkek yıldız takımı ve genç takımı ile maçlar yaptık. Elbette bu maçlarda etkili oldu bu dayanıklılık ve gücü kazanmamızda, onlara da ayrı bir teşekkür etmek gerekiyor. Ligde aldığınız mağlubiyetlerin bir şekilde telafisi var fakat burada oynayacağınız maçların hiç bir şekilde telafisi yok. Bunun üzerinde çalışmalarımıza devam ettik ve 3 maçada ciddi konsantrasyon, motivasyon ve istekle hazırlandık. Her maç zordu bizler için, her ne kadar ilk gün bütün takımlar nispeten kolay maçlar oynasada özellikle ikinci gün oynanılan maçlar oldukça sert, mücadeleci ve zorlu maçlardı.

Türkiye Kupası'nda bilindiği üzere Fenerbahçe takımının 6 yıl üstüste gibi bir başarısı vardı ve bizim daha evel elimizde bulundurduğumuz rekora ortak olmuşlardı. Bu konuda yani Galatasaray ve Fenerbahçe arasında da bir rekabet var, her alanda olduğu gibi. Biliyorsunuz ki; hem Galatasaray'ın hemde Fenerbahçe'nin üst üste 6 yıl bu kupayı kazanma başarısı var. Eğer biz o gün o maçı kaybetseydik Fenerbahçe takımı bir rekor kıracak ve 7 kere üst üste bu kupayı kazanacaktı. Bizde buna izin vermedik ve onların yapmak istediklerine bir darbe vurmuş olduk. Ayrıca baktığınız zaman Fenerbahçe takımını bu sene yenen ilk takımız. Fenerbahçe ligde ve kupada ilk mağlubiyetini bizden aldı. Ligdeki maçtan sonra onları yenebileceğimizi gösterdik, Caferağa'da onları gerçekten iyi durdurduk fakat bir daha tekrarının asla yaşanmayacağını düşündüğüm, ihtimal bile vermediğim bir periyot oynadık deplasmanda. Final maçında takıma bu güveni sağlamak çok önemliydi. Bu güvenin yanı sıra mücadele, hırs ve istek ilede şampiyonluğa uzandık diyebilirim. Ayrıca maçtan sonra Murat Tümer hatırlattı sağolsun oda bizimleydi turnuva boyunca.. Balıkesir'de son oynanılan maçta 7 yıl üst üste kazanma başarısını gösterecek iken kaybettik Fenerbahçe'ye. Bu sene aynı şeyi biz onlara yaşattık, 7 sene üst üste rekora gidecek iken onlara 'dur bakalım' dedik. Balıkesir kenti önemli bir km taşı oldu diyebiliriz."


FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0