Bir ihtimal daha var..

Bursaspor - 61 PUAN
Gençlerbirliği (D) - 1
Gaziantepspor - 3
GALATASARAY (D) - 0
Kayserispor - 1/3
Ankaraspor (H) - 3
Beşiktaş - 1/3
SEZON SONU: 70/74 PUAN

Fenerbahçe - 58 PUAN
Ankaraspor (H) - 3
Beşiktaş - 3
Kasımpaşa (D) - 1
Eskişehir - 1/3
Ankaragücü (D) - 1/3
Trabzonspor - 1
SEZON SONU: 68/72 PUAN

Beşiktaş - 56 PUAN

Trabzonspor - 1
Fenerbahçe (D) - 0
Sivasspor - 3
Diyarbakırspor (D) - 3
Manisaspor - 3
Bursaspor (D) - 1/0
SEZON SONU: 67/66 PUAN

GALATA
SARAY - 54 PUAN

Diyarbakırspor - 3
Manisaspor (D) - 3
Bursaspor - 3
Büyükşehir Belediye (D) - 1/3
Antalya - 3
Gençlerbirliği (D) - 3
SEZON SONU: 70/72 PUAN
--------------
Yukarıdaki hesaplamaları gerçekten bir taraftar olarak değilde takımların alabilecekleri puan durumlarına göre hesapladım. Rakiplerimizin en büyük avantajları Ankaraspor ile oynamaları. Bu dönem hem dinlenme fırsatı bulacaklar hemde bedavadan altın değerinde üç puan alıyorlar.

Takımımızın durumu her ne kadar kötüde olsa taraftarımız önünde Diyarbakır maçını kazanacaktır. Zaten bir maç kazandıktan sonra diğer maçlarıda kazanmaya başlayacağız, önemli olan o fitili ateşlemek. Fakat Diyarbakır maçından mutlaka üç puan çıkartmamız lazım aksi takdirde Avrupa Ligi bile hayal olur. Diyarbakır maçıyla başlayacak olan galibiyet serüvenimiz büyük olasılıkla Büyükşehir Belediye deplasmanında beraberlik ile bir duraksayacak ardından kalan iki maçıda alarak bitirebildiğimiz en yüksek noktada bitiricez ligi..

Çok enteresan bir durum oluşacak sezon sonu, ya şampiyon olacağız yada üçüncü olacağız şu durumlara göre.. Böylesine dengesiz bir durum bugüne kadar yaşanmamıştır herhalde ben hatırlamıyorum, 18 yaşında bir futbolsever olarak. 3 puan kazanmamız gereken maçlarda hep puan kaybettik. Mesela bir Eskişehirspor maçı, bir Sivasspor maçı bunlara örnek.. Evimizde oynadığımız Manisaspor maçı ve Büyükşehir Belediyespor maçlarıda bunlara dahil..

Rakiplerimize baktığımızda zorlu deplasmanlara gidecekler. Mesela fikstürü en zorlu olan takım Beşiktaş olarak görünüyor. Arka arkaya büyük maçlar oynayacaklar, önce Trabzon ardından Fenerbahçe deplasmanı. Sonra ise evlerinde iki maç rahatlar, ardından yine zorlu bir maç -ki şampiyonluk maçı bile olabilir- onları bekliyor. Gizli lider Fenerbahçe’nin ise fikstürü oldukça kolay gibi görünsede ters takımlar yer alıyor. Eskişehir ve Kasımpaşaspor, sarı-lacivertlilere hep ters gelmişlerdir. Evlerinde oynayacakları Beşiktaş derbisinden galibiyetle ayrılacaklarını düşünüyorum. Fakat Ankaragücü’de bu sene enteresan bir takım olduğunu gösterdi ve Lemerre önderliğinde kendi evinde etkili oynayıp küçük/büyük ayrımı yapmaksızın takımlardan puan almayı başardılar. En büyük avantajı ise Fenerbahçe’nin bu hafta maç oynamadan altın değerinde üç puan alacak olması. Herhalde kendileri ayarlasa bu kadar denk getiremezlerdi, liderle puan farkı 3 ve bu hafta bedavadan üç puan alacaklar.

Bursaspor’un fikstürü ise en rahat fikstür gibi görünecektir fakat Bursa takımı eğer bu psikolojik savaştan galip ayrılırsa ki iki maçtır pek galip ayrılamadıklarını görüyoruz, taraftarın yoğun baskısı ve heyecanı oyuncuları ciddi anlamda etkiliyor bu çok açık ve net. Gençlerbirliği takımı bu senenin iyi ve dirençli takımlarından, Ankara deplasmanından bir puan ile ayrılacaklarını düşünüyorum. En büyük süpriz ise kuşkusuz Gaziantepspor maçında olacak ve Bursaspor takımı şampiyonluğa adım adım yürürken adeta topun el yaktığı, krampon yaktığı haftalara geldikleri takdirde ligin ters takımları ile maç yapmaları onların en büyük dezavantajı fakat bu dezavantajı içeride oynayarak kapatıyorlar. Ligin son haftasına girmeden evel alacakları üç puan onları şampiyonluk yarışının içinde tutmaya devam edecek ve ligin kaderinin belirleneceği, çok enteresan şeylerin olacağı, inanılmaz farklı duyguların olacağını düşündüğüm Beşiktaş maçında bile şampiyonluk turu atabilirler diye düşünüyorum. Şehirde yaratılan o sinerji ile Beşiktaş’ı evlerinde mağlup edeceklerdir fakat bu maç öncesi hem rakibi olan Galatasaray ile, hemde direnç gösterebilen, ligin ters takımları olarak lanse edilen Gençlerbirliği-Kayserispor ikilisi ile oynayacaklar.

Bir ihtimal daha var; o da ŞAMPİYONLUK MU DERSİN?

6 yorum:

  1. Bunları bende hergün düşünüyorum ama biraz değil baya bi zor gözüküyo hani 1 takımı beklesek takılmasını tamamda 3 tane takım bekliyorum ve bu biraz güç ama biz GALATASARAY lıyız umudumuzu asla kaybetmeyiz inşallah şampiyon sezon sonunda sarı kırmızı aslanlar olur.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe şampiyon olur olası bir Bursa düşüşünde. Fenerbahçe takımı çok tecrübeli ve Aziz Yıldırım aynı hatayı düşmez

    YanıtlaSil
  3. bursanın puanını yanlış hesaplamışsınız 70 puan olması gerekiyor sezon sonunda.

    YanıtlaSil
  4. Enes uyarı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Valla helal ilk haftada tum tahminleriniz tuttu. Isallah digerleride tutarda sezon sonunda gulen biz oluruz..

    YanıtlaSil
  6. bence fenerbahce kesin takilir ve arkamiza duser.. bizim bursayi sami yen'de 2 farkli yenmemiz de cok onemli. cunku puanlar sezon sonunda 72-72 kalabilir. fakat bursa gibi her topa olumune basan bi takima 2 fark atmak cok zor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0