Büyük (!) Kaptan..

Metin Oktay ile kıyaslamaya, karşılaştırmaya; Büyük Kaptan diye çağırmaya devam edin. Sende aynen böyle devam et, aferin. Emre abinin izinden gitmeye devam ediyorsun Arda, helal olsun ne diyeyim. Antremanda birlik, beraberlik sağlayıcısı senin olman gerekirken sen gidip sert girdi diye arkadaşına hakaret ediyorsun, yumruk atıp dudağını patlatıyorsun. Çok büyük iş başardın, bravo en büyük delikanlı sensin, en büyük Galatasaraylıda sensin. Frank Rijkaard gibi bir futbol dehası bile seni uyarırken, seninle konuşmaya çalışırken sen hocana bile saygı göstermeyip hala arkadaşına el kol hareketi yapıyorsun. Evet biz bunları yazdık, Galatasaray'lı değiliz. Adam değiliz, hepimiz hainiz. Kendi takım arkadaşına yumruk atan, küfür eden en büyük Galatasaray'lı zaten.. Eserinizle gurur duyun, hadi bakalım bu konuyu nasıl savunacaksınız merak ediyorum? Sakın Galatasaray ruhu falan demeyin, biz o ruhu kaç haftadır sahada görmüyoruz. Manisa'da kendi taraftarına tripler atan, Diyarbakır maçında gol sevincini tribünle paylaşmak isteyen arkadaşına engel olan sevgili Arda Turan. Bakalım daha neler yapacaksın? Merakla, ilgiyle izliyoruz..

Bu arada hemen eklemekte fayda var. Elbette yaşananlar son derece yanlış ve asla olmaması gereken şeyler. Arda'nın nasıl takım arkadaşına yumruk atıp dudağını patlatması son derece yanlışsa Caner'inde kendisine "Adammısın lan sen?" diye çıkışması bir o kadar yanlıştır. Arda kadar en az Caner'de suçludur o cevabı verdiği için ve antremanda sert girmesi için. Eğer sen Galatasaray arması taşıyorsan üzerinde, ne olursa olsun, kim olursan ol öyle bir tepki veremezsin.

Elbet yazacak olanlar olacaktır "Antreman sonrası barışmışlar, buyrun fotoğraflar" diye.. Siz samimi buluyormusunuz peki o görüntüleri? Antremanda birbirine yumruk yumruğa gireceksin, ağız burun dağıtacaksınız, soğuma koşuları sırasında "Görüşücez seninle" diye birbirinize bağıracaksınız, el kol hareketleri yapacaksınız. Ardından gelipte böyle sarmaş dolaş fotoğraflar çektirecek, basına poz vereceksiniz. Kusura bakmayın ben buna inanmıyorum, gerçekçi bulmuyorum.
Bu sabah gerçekleştirilen antremanda Arda Turan, yapılan top çalışmasında sert giren Caner Erkin ile önce tartıştı, ardından iki oyuncu yumruk yumruğa birbirine girdi. Arda takım arkadaşının dudağını patlattı. Yaşanan gerginliğin daha fazla büyümemesi için diğer oyuncular araya girerken, iki oyuncunun birbirlerine hakaret ve küfürler ettiği duyuldu. Yaşanan gerginlik dindikten sonra ise iki oyuncunun birbirine karşı sert, agresif tutumu devam etti. Antremanda gerçekleştirilen koşlar sırasında birbirlerine "Daha sonra görüşücez" diyerek bağıran ikili antreman sonrasında birlikte basın mensuplarına poz verdi.

11 yorum:

  1. Arda yapamadı, Beceremedi bu işin altından kalkamadı ezildi. Eskiden sempatik efendi iyi futbolcu diyebilirken, şimdi hiçbirini soyleyemiyorum. Dön geri ey ruh.

    YanıtlaSil
  2. Kimsenin Arda'dan Metin Oktay yaratma niyeti yok, herkes yerinde güzel. Hanginiz bilirsiniz Metin Oktay'ın alkollü maça çıktığını, hanginiz?

    Bahsettiğiniz kişi Galatasaray kaptanı, ayrıca etten kemikten bir insan. Küfür edecek, sevgilisi olacak, arabası olacak, havasını atacak. Rahip değil bu adam, olmasın da. Biz Arda'yı bize benziyor diye seviyoruz. Düne kadar iyi olan Arda, son maçlarda oynamamasına rağmen günah keçisi, anlaşılır gibi değil.

    Medyanın oyununa en çok siz geliyorsunuz, siz. Hani kol kırılır yen içinde kalırdı? Galatasaray taraftarını Galatasaraylıların son yıllarda en çok içine sinen kaptanına karşı kışkırtmanın altında neler var acaba? Yoksa sizin de hedefiniz o medya gibi Arda'nın futbol hayatını yurt dışında sürdürmesi mi? Farkında değil misiniz bu hareketlerle o medyanın yandaşlığını yaptığınızı?

    Safları sıklaştırmak lazım FCN, zaten yeterince düşman var.

    YanıtlaSil
  3. @ Yiğit

    Pardon ama medyanın gazına gelmek ile antremanda yaşanan bu olayları ve Arda'nın yaptıklarını hoş bulmamak ne alaka?

    Haklısın Arda çok güzel yaptı, ağzını burnunu kırmalıydı Caner'in hatta daha ileri gidip kızılcık sopası ile dövmeliydi.

    Sanada hak veriyorum, az bile yapmış Caner'e. O kim oluyor da cevap verebiliyor, o kim ki Arda'nın ayağındaki topa girebiliyor. Keşke bu hırsını beyefendinin sahada da görebilsek.

    Manisa'da taraftarın yanına gitmeyen, Diyarbakır maçında gol sevincinda tribüne gelen Baros'u engelleyende medyanın gazıyla bizdik zaten. Kusura bakmaya medyanın gazıyla yazdık bunlarıda aslında Arda hiç öyle şeyler yapmadı.

    Galatasaray kaptanı isen öyle birşey yapmaya hakkın yok. Bu arada paragrafta birşeyler eksik kalmış onlarıda dolduralım. Elbette Arda'nın yaptığı yanlış, Caner'in yaptığı daha doğrusu sarfettiği "Adammısın lan sen" cümleside yanlış.

    Medyanın gazına gelecek en son adam biziz, merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  4. Arda Galatasarayi kafasinda bitirmis heralde,gitmek istiyorsa sezon sonu derhal satilmali,yok kalmak istiyorsa kendine ceki düzen vermeli,seni kaptan yapan o yönetim onu geri almasinida bilir .Arda kaldiramadi bu yükü.

    YanıtlaSil
  5. Takım arkadaşına bu şekide davranacak adamı kaç kişi benimser kaptan olarak? Ya da, takım kaptanına adam mısın sen diyecek adamla kim aynı takımda sahaya çıkmak ister? Bunu da yaptıklarına göre yakında Dyer ile Bowyer gibi kafa göz dalarlar maçta birbirlerine. Yazık, yakışmıyor... http://doksanartiuc.blogspot.com/2010/04/floryada-kavga.html

    YanıtlaSil
  6. inanamıyorum size ya...belki adamın anasına bacısına küfretti, belki damarına bastı nerden biliyorsunuz? nerden biliyorsunuz "sert girdi diye" hakaret ettiğini? belki caner suçlu belki de tam tersi...bunu kimse bilmiyor. ama sözkonusu arda olunca vurun kahpeye diyosunuz! olayın aslını astarını bilmeden "arda kaptan, haklı olsa bile yatıştırması gerekirdi" demeyin.

    satılık basının yaptığını siz yapmayın bari, şu çocuğa azcık güvenin be kardeşim azcık. bırakın metinle, hagiyle, messiyle kıyaslamayı. en iyi oynadığı dönemlerde bile bi kulp buldunuz, şut çekemiyo dediniz, karıya kıza bakıyo dediniz, messiyle karşılaştırma vicdansızlığını bile yaptınız (fcn den bahsetmiyorum genel olarak arda ya yapılanlar bunlar)

    son bir haftada okuduklarımdan sonra, üzülerek söylüyorum ki FCN Blog'u köşedeki bookmarklardan siliyorum. bu yorumu yayınlayıp yayınlamamak konusunu da vicdanınıza bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Yapılanlar son derece yakışıksız hareketler.Arda'nın Caner'e yaptıkları ne kadar yanlışsa, Caner'in de Arda'ya yaptıkları son derece yanlıştır...

    Ama yinede her fırsatta, her yerde kendi blogumda da söylüyorum, yazıyorum...Arda'nın üzerine çok fazla gidiliyor, çok baskı görüyor ve bununda en son yapacak kişiler olan Galatasaray taraftarından gördüğü için bin kat fazla üzüldüğünü düşünüyorum.D.bakır maçında Arda'nın kız arkadaşı üzerinden Arda'ya yapılan gönderme onu ciddi ciddi etkilemiş.Tüm bunlar yapıldıktan sonra Arda'nın da bir tepki koymasını yadırgamamak gerekir.Sizinde dediğiniz gibi Arda içimizden biri o da zamanında tribünden bağırdı yani biz taraftarların psikolojisini çok iyi bildiğine eminim peki biz taraftarlar onun psikolojisini biliyor muyuz??Birisi sizin kız arkadaşınıza laf yapsa siz tepkisiz mi kalırsınız??Ama ona yapıldı hemde arkadaşım, kardeşim, abim dediği adamlar yaptı yani en sevdikleri insanlar yaptı.Galatasaray taraftarı yaptı...

    Bana kalırsa o bize ne kadar tavır yapsada, trip yapsada sonuna kadar onu desteklemeliyiz.Onu şu an içinde bulunduğu sıkıntıdan bizler destekleyerek çıkarmalıyız...Yok tribüne gelmedi, yok Baros'u geri çevirdi felan dememeliyiz.Bursa maçında da mı gelmedi, ibb maçında destek olmalıyız yine mi gelmedi Antalya maçında her fırsatta destek olmalıyız...Çünkü o bizim kardeşimiz, arkadaşımız, abimiz...

    Son olarak bugün yaşanılan olaylarıda son dönemde yaşadığı sıkıntılara bağlıyorum.Son derece yakşıksız hareketler ama oldu bir kere...

    Unutmadan bir şey daha söyleyeyim bu yazdıklarımdan Arda eleştirilmiyecek gibi bi' sonuç çıkmasın...Elbette eleştirlecektir ki zaten ben kendimde hala bazı eksik yönelerini geliştiremediği için eleştiriyorum ama başkası üzeriden onu eleştirmemeliyiz.Hedef olarak direkt onu seçmeliyiz...

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  8. Benim düsüncelerimi, cok iyi bir sekilde dile getirmissiniz. Yazi cok dogru, cok dogru tespitler var. Tesekürler, ellerinize saglik.

    Bazi arkadaslarim, maalesef bu yaziyi anliyamiyacak :-(

    YanıtlaSil
  9. Sevgili FCNBlog ekibi; son zamanlardaki biraz sert eleştrilerinizi tasvip etmedimi belirtmek isterim. Arda daha 22 yaşında, Caner deseniz oda 22 yaşında Canerde sütten düşmüş akkaşık değil. Biraz Mizacında kabalık var bunu görmemek hata olur. Canerde çabuk sinirlenen bir yapıya sahip, Gelin görünki Arda bu yaşta Galatasaray kaptanlığının ağırlığında kaldırmaya çalışır iken sıkıntılar çekiyor. Bu büyük bir stres yaşatıyor ona. Bir kaç Arkadaşımız Rahmetli Kaptan Metin OKTAY dan bahsetmiş şunu bilmenizi isterim ki; Rahmetli Kaptan Metin OKTAY ilk Kırmızı kartını Bir Fenerbahçe maçında Galatasaray malup iken fenerbahçeli oyuncunun tacizine dayanamıyarak yumruk atmıştır. Bu tür gerginlikler herzaman olur. Nitekim Dünyaca ünlü bir çok takım kaptanı oyuncuları örnek olmaya davranış ve skandallara imza atmaktadır. Bunları görüp bira daha yumuşak eleştrilerde bulunun. Binayı yıkmak kolay mesele onu ayakta tutmakta.

    YanıtlaSil
  10. büyütmeyin gençler bu olayları tamam takım başarısız ama suçlu aramaya gerek yok ufak bi kavga olmuştur bitmiştir eşelemeye gerek yok. arda gayet de kaptandır hepimizden daha çok galatasaraylıdır. işler kötü gidince hemen suçlayacak birini buluyoruz sanırım genlerimizde var bu. rijkaard geldi başarısız olsa da sabırlı olalım dedik sistem dedik başarısızlığa ses çıkarmadık ama aynı sabrı ardaya gösteremiyoruz. takımın ciddi şekilde şampiyonlar ligine gitme şansı var ama taraftarlar çoktan havlu attı.

    YanıtlaSil
  11. O da etten kemikten o da insan diyorsun evet haklısın Ardayla benzerliğimiz bu, o da insan bizde insanız. Bundan yola çıkacak olursak herkesi sevmemiz lazım. Şu olay karıştırılıyor. Tamam sen de insansın ama sen büyük bir onura gurura erişmiş çok büyük bir caminanın kaptanısın. Öyle bize benziyormuş o yüzden seviyormuşuz falan bunlar sadece kulağa hoş gelen cümleler. Ben bize benzemeyen kaptanlardan istiyorum. Sonuçta herkesin yapacagı iş değil Galatasaray kaptanlığı.Hakan Şükür mesela Bülent Korkmaz bu adamlar hiç birimize benzemiyordu hepimizden başka seviyordu Galatasarayı. yaşadıkları hayatı da biliyoruz. Kaçta uyuyup kaçta kalktıklarını yemeklerini yerken bile gösterdiği özveriyi biliyoruz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0