Korkusuz Savaşçı; Lucas Neill

Galatasaray savunmasının belkemiği, omurgası, iskeleti.. Evet, tahmin ettiğiniz gibi Lucas Neill'den bahsediyorum. Avustralyalı oyuncu takıma katılalı dört ay olmasına rağmen müthiş bir hırsla, istekle, ruhla ve mücadele ile sahada boy gösteriyor. Oyunun teknik kısmının yanı sıra kademe anlayışı, oyun zekası, top hakimiyeti gibi özelliklerini de kullanan Lucas Neill'in en büyük özelliği maçlarda rakip farketmeksizin agresif ve korkusuz olması.. Rakip forvetlerin tabir-i caizse baş belası olan Lucas son oynadığımız Sivasspor maçında savunmadaki arkadaşlarının açıklarını kapatmaktan son derece bıkmış olmalı ki; ilk yarının sonlarına doğru bir pozisyonda hem Hakan'a hem Servet'e fırçayı bastı, iki oyuncuyuda resmen azarladı.

Kaybetmeye ve haksızlığa tahammülü olmadığını defalarca dile getiren Avustralyalı yıldız oyuncu daha geldiği ilk aylarda oynanılan Kayserispor maçında rakip forvet Makukula'ya kafa tutmuş ve boyuna posuna bakmadan el-ense çekmişti. Agresif ve sert futbolunun yanı sıra rakip forvetlere karşıda korkusuz olması onun en büyük özelliği olarak görünüyor. Takıma katılalı dört ay olmasına rağmen 40 yıllık Galatasaraylı bir formayı taşıyan ve takım arkadaşlarının haklarını sonuna kadar arayan Lucas'tan ibret alması gereken bazı oyuncularımız olduğu bir gerçek.. Son oynanılan Sivasspor maçının son dakikalarında yaşanan gerginlik sırasında Barış'a saldıran iki oyuncuya karşı kafa tutan ve bütün Sivasspor takımına tabir-i caizse posta koyan, hakeme kafa tuttu Avustralyalı savaşçı. Takım arkadaşları ise bu pozisyonda Lucas'ı korumak yerine rakip oyuncular ile konuşarak onları sakinleştirmeye çalıştılar. Aslında Lucas Neill oynanan kötü futbol, ruhsuz mücadele ve basit hatalar yüzünden arkadaşlarına isyan ederek kendi takım arkadaşına ve teknik direktörüne saldıranlara kafa tutmayı tercih ediyordu.

Hatırlanacağı üzere iki yıl evel Fenerbahçe ile evimizde oynadığımız ve 2-1 kazandığımız Türkiye Kupası maçının son dakikalarında attığımız gol sonrasında rakip kaleci Volkan, eski oyuncumuz Cassio Lincoln'e saldırmış ve bir tane Türk oyuncumuz araya giripte "Napıyorsun sen?" demek yerine rakibi sakinleştirmeyi tercih etmişti. Tıpkı Sivasspor ve Kayserispor maçında olduğu gibi? Nerede o sinirinden formasını yırtanlar? Bu tip pozisyonlarda arkadaşlarını korurken, görsek ya o kişileri..

Keşke birileri de Lucas Neill kadar cesaretli ve korkusuz olabilse.. Kaptanlığı sonuna kadar hak eden bir isim olduğunu tekrar kanıtladı Lucas..

8 yorum:

  1. fenerbahçe maçı 3-2 değil 2-1 bitmişti:) bir yanlış hatırlama oldu herhalde.

    YanıtlaSil
  2. gercekden artik maclari izlerken her neill'i gördügümde gururlaniyorum..o bir yabanci ama sanki piskopat bi karadenizli...sanki icimizden biri...yüregiyle herseyiyle isini yapmaya calisan mükemmel bi futbolcu...

    YanıtlaSil
  3. Uyarı için teşekkürler Emre :)

    Bir karışıklık olmuş, özür dileriz.

    YanıtlaSil
  4. Ah ah takimin yarisi Neill kadar hirsli ve istekli olsaydi simdiye sampiyonduk,birakalim artik brezilya futbolcuyu imkan varsa australyali futbolcu getirmek lazim.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    "Nerede o sinirinden formasını yırtanlar?" denmiş ama eğer kastedilen Mustafa ise kendisi o anda sahada değildi.

    YanıtlaSil
  6. @ Sedai

    Onlarında kaliteli veya sağlamlarının sayısının yanı sıra bizimde alabileceğimiz yabancı sayısı belli güzel kardeşim, kaç tanesini alıcaz ki :)

    Tim Cahill en fazla :)

    YanıtlaSil
  7. @ Yazar

    Yedek kulübesinden çıkmak çok zor olmasa gerek?
    Mert, Rijkaard, Neeskens üçlüsünün sahaya girdiğini unutma istersen..

    Ayrıca sadece o pozisyon için değil, bütün pozisyonlar için geçerli söylediklerim.

    YanıtlaSil
  8. Bende ne zamandır bu konuyu düşüyordum orada vasıfsız bir tane antrenör gelmiş riijkardı tartaklıyor ve bizimkiler hiçbirşey yapmıyor orayı yıkmaları lazım sahip çıkmaları lazımdı hocalarına yazık artık ne ruh kaldı ne profesyonellik

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0