Tarihi Biz Yazarız | 9 Nisan 2009

Tarih: 9 Nisan 2009
Yer: Ayhan Şahenk Spor Salonu, İstanbul
Galatasaray bayan basketbol takımı yine bir ilk peşinde ve Avrupa'da final maçının ikinci ayağında taraftarıyla birlikte İtalyan temsilcisi Cras Basket Taranto'yu evinde ağırlıyor. İtalya'daki ilk maç 67-55 aleyhime bitmiş ve herşey ikinci maça kalmıştı. Sarayın Sultanları finalin ikinci ayağında baştan sona üstün götürmesine rağmen maç 69-57 bitmiş ve artık son söz uzatma periyotlarına kalmıştı. Çünkü Galatasaray'ı şampiyon yapacak olan farkın 13 olması gerekirdi, 12 sayılık fark maçı uzatmaya götürürdü ki öyle oldu, maç uzatma periyoduna gitti. Beş dakikalık periyodun ardından ise Sarayın Sultanları rakibine 82-61'lik üstünlük kurunca Galatasaray bayan basketbol takımı bir ilke imza atarak FIBA Eurocup Şampiyonu oldu.

Bugün ise 9 Nisan 2010.. Yani bu tarihi başarıyı gerçekleştireli tam bir sene oldu. Sarayın Sultanlarını bu üstün başarılarından ötürü yeniden kutluyor ve artık sıra Euroleague'de olduğunu hatırlatıyoruz. Daha evel Euroleague'de Final-Four oynayan ilk ve tek Türk takımı ünvanını kazanan ekibimiz geçen sene bu gün kazandığı başarı ile Avrupa'dan kupa getiren ilk ve tek Türk takımı olma başarısını da eklemiş oldu, başarılarla dolu şanlı tarihine.. Onlarında şampiyonluk sonrası belirttikleri gibi;
"İlkleri biz yaparız, tarihi biz yazarız!"

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0