2010-2011 | Servet Çetin

Galatasarayımızın başarılı ve milli oyuncusu Servet Çetin ile sezon sonu yollarımız ayrılıyor. Geçtiğimiz transfer döneminde 8 milyon euro gibi iyi bir ücret karşılığında Marsilya takımına transferine ramak kalan fakat transferin son günlerinde mevcut yönetimin değişmesiyle transferi suya düşen milli stoper için Rusya'dan teklifler mevcut.. Zenit ve Rubin takımlarının milli stoper için 5 milyon euro ile 6 milyon euro arasında teklifleri bulunuyor. Pazarlıklar ve iki takımında istekli olmasıyla bu fiyat daha artabilir veya aynı kalabilir sizlerinde bildiği gibi..

Rijkaard'ın sistemine hiç bir şekilde uymayan Servet'i bahsi geçen fiyatta satmakta hiç kuşkusuz Galatasaray'ımıza ek bütçeler oluşturacak. 3 yıl evel 500bin dolara Sivasspor'dan transfer edilen başarılı oyuncudan yaklaşık olarak en az 4-5 milyon euro kar edilecek. Sezon sonunda Ali Turan'ın bedelsiz olarak takıma katılması, Hakan Balta'nın artık sistemde sol stoper olarak görev almaya başlaması ve Rijkaard'ın sisteme uymadığı için takımda tutmak istememesi nedeniyle yönetiminde önünü açtığı Servet için menajerlerinin transfer görüşmelerini sürdürüyor. Umarız iki taraf içinde en hayırlısı olur ve sezon sonu iyi bir ücrete Servet'i gönderebiliriz.

Peki Servet, neden Rijkaard'ın sistemine uymuyor? Rijkaard ayağı pas yapabilen, oyunu okuyabilen ve geriden oyun kurabilen bir stoper istiyor. Ayrıca hızlı ve çevik bir isim olacak savunmanın ortasındaki ikili.. Bütün kıstasları bir araya getirdiğinizde Servet'te bu niteliklerin hiç birisi bulunmuyor, ne yazık ki.. Bu sebeplerden ötürü Frank Rijkaard gelecek sezon için kendi sistemine uyan ve bu sistemi en iyi uygulayacak isimleri takım kadrosuna katmak istiyor. Servet'te bu sistemin kurbanı oluyor böylece.. Bir diğer stoper Gökhan Zan içinde aynı şeyler geçerli fakat bizim bildiğimiz mevcut bir teklif, görüşme, transfer durumu bulunmuyor.

5 yorum:

  1. İLAÇ OLMAZ AMA İDARE EDER

    YanıtlaSil
  2. KENDİ VE TAKIM İÇİN EN İYİ SONUÇ GİTMESİ, BAŞARILAR DİLERİZ RUSYADA..

    YanıtlaSil
  3. peki servet gideceğine göre yeni bir defans transferi düşünülüyor mu?
    yoksa defansın göbeği Neill, H.balta, A.Turan, EmreX2 ve g.zan(?)mı oluşacak..

    YanıtlaSil
  4. @Metin Duman

    Şimdilik bu konuda herhangi birşey söylemek doğru olmaz fakat Servet'in gönderilmesinin ardından bir isim alınabilir belki..

    Zaten savunmanın iki bankosu Hakan Balta ve Lucas Neill olacaktır. Başka bir isim olursa burada yazar, tartışırız.

    YanıtlaSil
  5. Yabancı kaleci hakkı yabancı stopere devredilecek gözüküyor. R.Marquez ilk sıradaki isimdir. Neill'in sağ bek oynama özelliğide takıma belli zamanlarda derinlik kazandıracaktır.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0