2010 - 2011 | Simas Jasaitis

Yaklaşık bir haftadır "Simas Jasaitis'te son durum nedir?" diye mailler, yorumlar ve sorular alıyoruz. Elbette bu soruları tek tek cevaplamak isterdik amma velakin her gün aynı şeyi yazmaktan yorulmuş bulunmaktayız ve sorduğumuz sorunun tekrar tekrar gelmesi bizleri de bıktırdı. Galatasaray Café Crown'un geçtiğimiz sezon transfer ettiği Litvanyalı yıldız oyuncu Simas Jasaitis, sezon sonunda yönetimle yaptığı görüşmede kontratını uzatmak istemediğini ve gelecek sene Avrupa'da forma giymek istediğini söyledi. Ardından İspanya'da Malaga takımı ile 2 yıllık önanlaşma imzaladı. Sonrasında anlaşmanın bazı şartları sağlanamadığı için Malaga ile bir takım sorunlar yaşamış ve yeniden İspanyol kulübü ile masaya oturmuş. Bu esnada Oktay Mahmuti'yi takımın başına getiren ekibimiz coach ile yaptığı görüşmeler sonrasında takımda olması istenilen Simas'a menajeri aracılığıyla "Eğer herhangi bir sözleşme imzalamadıysanız, görüşmek istiyoruz" diye mesaj yollayarak oyuncuya yeni bir tekliflerinin olduğunu iletmişler. Bugüne kadar verdiği her röportajda ACB'de ve büyük takımlarda oynamak istediğini belirten Litvanyalı yıldız oyuncu son röportajında "Türkiye'ye bir daha ancak Dünya Şampiyonası'nda gelebilirim, seneye burada yokum" gibisinden bir beyanda bulunmuştu.

Son duruma gelince, yukarıdaki gibi karışık bir durum söz konusu. Simas'ın önceliği Avrupa ve sonrasında Avrupa Kupaları'nda forma giymesi. Eğer bize ULEB tarafından wild-card verilir ve Eurocup'ta boy gösterebilme şansını yakalarsak ve Malaga'nın teklifinin daha üzerinde bir teklif verirsek Simas'ı gelecek sene takımda tutabiliriz, oda düşük bir ihtimal ama olmayacak bir ihtimal değil. Fakat tekrar belirtiyorum oyuncunun Malaga takımı ile yapmış olduğu 2 yıllık önanlaşma bulunuyor.

Simas konusu böylece açığa kavuşmuştur herhalde.. Bu konuda varmı başka sorusu olan? :)

1 yorum:

  1. Cok cok tesekkurler FCN , yine bizleri aydinlattigin icin

    Umarim o dusuk ihtimal gerceklesir , wild card i aliriz ve simas da takimda kalir

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0