Balık ağları atıldı, sazanlar yakalandı.

Dün gece formspring sayfamıza ve aynı kişi tarafından mail adresimize bir mail geldi. "Eurosports2'de iddia edildiğine göre Kevin Prince Boateng için 4.2 milyon euro karşılığında Porstmount ile anlaşmışız." Evet, iddia aynen buydu. Bazı forumlarda, bazı portallarda da aynı mesaj mevcutmuş ve üzerinde uzun uzun konuşulmuş. Elbette iddia çok büyük ve en saygın ajanslardan birisi kaynak gösteriliyor. Epey araştırma sonrasında farkedildi ki; böyle bir haber ne görsel ne yazısal nede işitsel olarak yer almıyor. Tüm ajanslar didik didik arandı, takip edildi, incelendi fakat böyle bir haber yok. Anlaşılan forumlarda birileri ortaya bombayı atmış, sonrasında olanları ilgi ile takip ediyordu. Böyle bir iddia sonrasında blog ekibimizinde yazısında defalarca belirttiği bu iddianın ardından "Bir iddia; Kevin Prince Boateng" haberi girildi.

Peki ne yazıyordu o haberin ilk giriş cümlesinde? "Eurosports'tan gündeme bomba gibi düştü Ganalı oyuncunun transfer dedikodusu" Sonrasında gerçek okuyucularımıza olayın ne boyutta olduğunu aktarmak amaçlı edit mesajıda yayınlandı, iddianın şu anda herhangi bir gerçekliğinin olmadığını fısıltı-dedikodu olarak bakmak gerektiğini belirtildi. Böylesine bir iddia ortada iken ve var olduğu iddia edilen haberin kaynağı Eurosports2 olarak gösterilirken, (ne kadar doğru bilmiyorum) ScoutGS'de de bu konu konuşulduğu iddia ediliyorken, FCN Blog'ta haberi girince bazı düzembazlara göre transfer bitmiş ve artık üzerine sahiplenilebilinirdi. Az birşey değil hani, transferin en başarılı iki haber portalında böyle bir konuşma varsa kesin olarak transfer bitmiştir ve artık haberin çalınmasına sıra gelmiştir. Başta Yalçın Dümer olmak üzere bir kaç medya mensubu da haberin üzerine çöktü, kaynaklarımız dedi, muhabirlerimiz dedi, spor servisimiz dedi. Bununla kalınmadı birde bazı yeni yetme bloglarda haberin sahibinin olduklarını ve bu haberi blog ekibinin çaldığını iddia etti. Daha sayfasında 4-5 haber bulunan, açılalı bir hafta olmayan fakat sayfanın heryerinde reklam bulunan blogcuklar sözde haberin sahibi olduklarını belirtti ve utanmadan birde FCN Blog ekibini hırsızlıkla suçladı. Hırsız kelimesi çok ağır bir kelimedir aslında fakat gerçek hırsızın kim olduğu ortaya çıktı desek, yanlış mı söylemiş oluruz.

Biz yazınca tabii haber ordan buraya, burdan oraya dallandı budaklandı. Anlama ve yorumlamada sıkıntı çeken bazı zavallılarda "Kimden çaldılar Allah bilir" diye yorum yaptılar. Biz bu hazımsız arkadaşlara diyoruz ki artık blogu falan takip etmeyi de bıraktım, geçin onları.. Bir an evel gidin anlama-yorumlama dersine çalışın gerekirse eğitim alın, ilköğretim 4. sınıfı yeniden okuyun. "Eurosports kaynaklı, iddia edildi, dedikodu" kelimeleri geçen haberin nasıl olurda çalındığını iddia ederler buda apayrı bir soru. Genelde bu tür haberler okunmaz, başlıktaki isme ve resme bakılır. Fakat ortada bir gerçek varki haberin detaylarına bakıldığında durum izah edilmiş, gerçek ortaya çıkmıştı fakat bazı transfer budalaları haberi dahi okumadan yorum yapmaya, yorumlamaya, akılları sıra laf giydirmeye çalışmışlardı. Gecenin karanlığında bir anda ışık süzmesi ile vahiy inenler ise nedendir bilinmez bizim girdiğimiz saatten sonra aynı ismin yanı sıra transfer detaylarını kendi özel haberleri ve kendi istihbarat birimleri adına yazdılar, çizdiler. Herhalde bütün ekibe vahiy indi, herkes bir anda aynı haberi geçti. Fakat gece 01.23'ten sonra. Herhalde vahiy hepsine o dakikadan sonra sırasıyla gelmeye başladı :)

Kısaca ve özetle; biz gece balık ağlarımızı attık bekledik. Bakalım hangi sazanlar düşecekler diye. Bir çok sazan yakaladık yarısından fazlası spor medyasının mensupları. Kimisi Boateng için görüşülüyor dedi, kimisi haber bizim dedi, kimisi servisimizden son dakika haberi dedi, kimisi haberi çalmışsınız biz yazdık bunu dedi. Uyanan uyandı gençler, oltayı da yutan yuttu. Hepinize afiyet olsun. Takip etmeye ve sonradan kaynaklarımız böyle diyor diye yazmaya devam edin. Ve son olarak blog hakkında atıp tutan, bazı haberlerimizi aşırıp sağda solda yayınlayan ve birde utanmadan altına yorum giren şahıslara bir çift sözümüz var. Bırakın arkadaşım takip edipte altına yorum yazmayı. Madem inanmıyorsun, doğru bulmuyorsun, güvenmiyorsun o zaman girip okuma. Sen girmedin diye birşey kaybetmem, Allah'a şükür bizleri takip eden 1 milyonu aşkın okuyucularımız var. En azından Alexander Song'u 4 milyon euro karşılığında veya yönetimden birisi eline cebine atması karşılığında transfer etmiyoruz. Buradaki basketbol haberlerini çalıpta "Bizim haberimiz beyler, biz söyledik şimdi onlar yazdı" diye lanse etmiyoruz. Aklınızı başınıza toplayın, her oltaya gelmeyin. Sonra ızgara olursunuz.

Not: Okuyucularımızdan dün gece yaşananlar adına tekrar tekrar özür diliyoruz. Fakat bu konu daha evel burada yazıldı çizildi. Formspring sayfamızda da gizliden gizliye durum izah edildi. Affınıza sığınıyoruz, hakkınızı helal edin.

Not2: Boateng hakkında görüşme olur, olmaz veya transfer gerçekleşir, gerçekleşmez. Fakat dün gece blog ekibimizin yazmış olduğu tamamen sazan avı adına yapılmış bir haberdir. Yani Eurosports2'de Porstmount menajerinin açıklama yaptığı falan yok. Transfer hakkında herhangi bir girişim, görüşme, anlaşma olursa zaten gerekli açıklamayı yaparız.

12 yorum:

  1. Dün gece okumuştum haberi ve böyle birşey yapacağınızı söylemiştiniz. Ne yazık ki sadece resim ve başlığa bakanlar mevcut. Yakaladığınız o sazanların linklerinide vermelisiniz. Bizde oraya yorum bırakalım.

    YanıtlaSil
  2. bence bu sazan uygulamasını sıklıkla yapmalısınız :) medyanın çoğu fenevli değil mi zaten? Yani sazanlarla dolu :))

    YanıtlaSil
  3. @ Aksilaz

    Hemen hemen çoğu haberleri geri çekmiş.
    4evergs.blogspot.com
    Fanatik - Yalçın Dümer
    Donanım Haber.

    vs.vs.vs. :)

    YanıtlaSil
  4. valla süpersiniz :) sizi tebrik ettim... ayrıcada çok güldüm... zuhahahahahaha :D:D:D:D:D:D

    YanıtlaSil
  5. Fcn'den Yorumlardan yararlanıp kaynak göstermeden ve hatta kendini bu haberi ilk yapan kişi gibi gösteren zavvallılar aldığınız para ve bulunduğunuz yer haramdır size...
    Çok güzel düşünce olmuş tebrikler Fcn :)

    YanıtlaSil
  6. çok taktir ettim valla bu oyunu. ben dün bu haberi okudum, az önce de bir gazetecinin önünden geçerken, -fanatik mi fotomaç mı hatırlamıyorum- bir gazetede baş sayfada boateng haberi vardı. aynen "gene fcn den çalmışlar adamlar" dedim. ama ben tabiki gerçek zannediyordum sizin haberinizden sonra :)

    tebrikler ... :))

    YanıtlaSil
  7. Müthiş düşünce:):)Tebrikler Fcn:)

    TEK VAZGEÇİLMEZİM BLOG

    YanıtlaSil
  8. Ben sizi uzunca bir zamandır takip ediyorum. Transfer döneminde bloglar ve forumlar arasındaki "duyum" yarışını da bir yere kadar anlıyorum ama yaptığınızı da doğru bulmuyorum.
    Anlaşılan o ki-ben takip etmedim ama- formspringden bu haberin balon olduğunun şifrelerini vermişsiniz. Yaptığınız balon haber de başarıya ulaşmış. Tebrikler.
    Okuyucularınız sizi hoş görebilir ya da anlaşılabilir bulabilirler. Ama bir taraftar olarak Galatasaray'ın bu duruma alet edilmesinden ben rahatsızlık duyuyorum.
    Unutmayın ki siz Galatasaray hakkında bilgi verdiğiniz, yorumlar yayınladığınız için takip ediliyorsunuz. Keşke balon haberinizi Galatasaray dışında bir konuda yapsaydınız.
    Diğer taraftan basın, medya ya da piyasadaki forum ve blogların birçoğunun nasıl hareket ettiğini hepimiz biliyoruz. Seviyelerini bir balon haberle ispat etmenize gerek yoktu.
    Bence samimiyetinize ciddi bir darbe vurdunuz.

    YanıtlaSil
  9. @ Kamarot

    Elbette bu tür oyuna Galatasaray'ı alet etmek istemezdik fakat bayan basketbolda transferlerimizi doğrudan bizden kaynak göstererek kullanıyorlar. Futbol transferlerinde ise insanlarda nedendir bilinmez "Bak ilk biz söyledik" muhabbeti var. Bunu daha evel söylemiştik, bilgilerini vermiştik.

    Bugün yazdığımızda bir çok basın mensubu hemen kendi sitesine, gazetesine vs. hemen Boateng adını geçmeye başladı. Bazı bloglar-forumlarda bizden duydunuz ilk biz duyurduk ayaklarına yatarak çamura yattı.

    Bu bize samimiyet göstergesi değil, bizi takip edenleri oyuna getirmek amaçlı bir durumdu. Şu anda en gündemde olan nedir? Futbol transferleri. Peki nasıl oyuna getirebiliriz insanları? Bir senaryo yazarak. Dün biz bu senaryoyu yazdık, başarılı bir şekilde oynattık ve gelişmeleri seyrettik. Herşey beklediğimiz gibi oldu hatta yorumlarda da yazdık "Uyanan uyandı" diye. Formspring sayfamızda da, twitterda da gerekli açıklamaları yaptık :)

    Biz bir ders vermek istedik ve o dersi verdik. Çoğu okuyucumuzda olayı takdir etti. Yinede düşünceleriniz adına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Keşke yapmasaydınız böyle birşey.Bundan sonraki transfer haberlerinde millet nasıl inanıcak şimdi.

    YanıtlaSil
  11. @Trequartista

    Merak etmeyin bundan başka sazan avımız olmayacak :) İlk ve son.

    YanıtlaSil
  12. Peki o zaman bilgi için teşekkürler :) Takipteyiz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0