Dedikodu | Jan Polak

Galatasarayımızın bu sezona yönelik transfer çalışmaları devam ederken haliyle bir çok isim yer alıyor medyada, basında ve diğer portallarda.. Anderlecht resmi sitesi tarafından az evel yapılan bir açıklama gerçekleşti. 29 yaşındaki Çek ortasaha oyuncusu Jan Polak için Galatasaray ile görüşüldüğü ve tecrübeli oyuncunun Şampiyonlar Ligi 3.öneleme turu için UEFA'ya bildirilen listeye bu yüzden adının verilmediği Belçika temsilcisi tarafından resmen açıklandı.

İlk olarak 3-4 yıl evel adı takımımız ile birlikte anılmaya başlamıştı Çek oyuncunun. O dönemden beri basında her transfer dönemi yazıyor. Hemen hemen her transfer döneminde mutlaka ama mutlaka "ortasahada sıkıntı yaşayan Galatasaray'a Çek yıldızdan yeşil ışık" cümlesini okuduk, öyle yada böyle. Polak transferi konusunda bizlere gelen herhangi bir bilgi, haber veya teyit bulunmuyor fakat karşı tarafın resmi sitesinden resmi bir açıklama gelince herhangi birşeyde yapamıyorsunuz haliyle. İlerleyen günlerde durum daha net ortaya çıkacaktır, bizde bilgi almaya çalışacağız.

Geçtiğimiz sezon çok ağır bir sakatlık geçiren 29 yaşındaki ortasaha oyuncusunun transferi olur yada olmaz, orası bilinmez. Fakat bir gerçek var ki; görüşmeler devam ediyor. Polak'ı çok iyi tanımadığım için pek yorum yapmak doğru olmaz fakat gelirse takım adına elbet yararı olacaktır. Kadroda ilk 11 oyuncusu olarak mı olur, yoksa yedek kulübesinde gerçekten iyi ve kaliteli bir yedek olarak mı olur bilinmez. Fakat Cana-Polak ikilisinin önüne mutlaka ama mutlaka ofansif yönü kuvvetli olan bir ortasaha gerekiyor. Aksi takdirde Polak-Cana ikilisi ile ortasahada topu dağıtma ve oyunu yönlendirme anlamında ciddi bir sıkıntı yaşayabiliriz. Sertlik konusunda da Cana ve Polak geleni indirir, gideni indirir. Ortasahadan ileriye pek kolay geçemezler, orası da gözardı edilmemesi gereken bir gerçek. Bu arada belirtelim ki; transfer dönemi Polak ile bitmeyecek. Polak gelir yada gelmez, orası bilinmez. Fakat en az 2 oyuncu transfer edileceğini, gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

27 yorum:

  1. Kesinlikle Galatasaray'ın ihtiyacı olan oyuncu değil. Eğer aylardır süren beklemeye Polak geliyorsa Adnan Sezgin'i değil böyle bir adama onay verdiği için Rijkaard'ı sorgulamaya başlarım. Böyle transferlerle Galatasaray bir yere gelemez aman diyelim.

    YanıtlaSil
  2. Göreceğimizi gördük artık. Polak'tan sonra Eylül başı Petre ve Bratu gelir; sezon sonu da Polat ve Sezgin gider.

    YanıtlaSil
  3. Bilgi için teşekkürler.
    Merak ediyorum da Kim Kallström'de son durum nedir? Bu oyuncuyu beklemek çok mantıksız bir hareket mi olur ya da?

    YanıtlaSil
  4. @Egé

    Eğer Galatasaray Polak gibi bir adam alıyorsa Kallström gibi oyuncular yerine daha alt düzey futbolcuları beklemek gerekir.

    YanıtlaSil
  5. Abi "yuh artik" dedirtecek adam falan da, halen inaniyoruz size ve dediginiz gibi sizinde elinizden gelen bu. Gecen ScoutGS Forumunda Aperatif diyorlardi, ummadik bir mevki ve genc sayilacak diyorlardi, bunu kas ettilerse bilemem. Asil ana yemek güzelmis ve umduklarindan ucuza almislar o yüzden herkez cok mutlu eve gitmis yemekten sonra... yani anliycan Aperitif / Ana Yemek, Polak Aperitif olsa gerek, Ana Yemekte süper bir ortasaha...! yinede anlamadim ben bu olayi, Box 2 Box diyorduk, iki tane isiran ve kiran Def. Ortasaha oldu

    YanıtlaSil
  6. Bunları alıcağımıza gençlere şans verelim daha iyi. Göndersinler Rijkaard'ı da getirsinler Abdullah Avcı'yı. Satalım para eden futbolcuları ekonomiyi düzeltelim en azından.
    Allahın belası adamlar yeni stada müthiş kadroyla giricektik hani, Mehmet Topal'lar Arda'lar geleceğiydi takımın onları yabancılarla takviye edicektik.
    Bu mu Seyrantepe'nin oyuncusu....

    YanıtlaSil
  7. Bu arada Dedi Kodu adi vermisiniz, Dedi Kodu Gazetelerde olur, ama bu Anderlechtin resmi sitesinde cikmis bir haber, demektirki: Polakla ilgileniyoruz, Anderlechtle zaten anlasmisiz (cok para verecegimize inanmiyorum), artik ufak defek maas konulari falan Polakla tartisiliyordur!

    YanıtlaSil
  8. @Çağdaş ÖNEN

    İşte o kadar kabullenmek istemiyorum ki, unutmuşum "umarım dedikodudan ibarettir" demeyi :)

    YanıtlaSil
  9. Ben bir sene 2006-2007 arasi AFS ogrenci degisim programiyla Belcikada Flaman bir lisede okudum. Jan Polak Anderlechte yeni transfer olmustu. Sinifta bir cok Anderlechtli arkadasim vardi, onlarla beraber bir cok Anderlecht macini takip ettim. Ve gonul rahatligiyla soyleyebilirimki ARADIGIMIZ ONLIBERO NE BIGLIA NE DE POLAKTIR !!! Bize, oyunun iki yonune de oynayabilecek bir onlibero lazim. Biglia teknik ama fiziksel olarak kuvvetsiz, polak ise tam tersi kuvvetli ama teknigi zayif. Onliberoya aranan kan Kim Kallströmdür. Cana - Kallström ikilisi Aurelio - Appiah ikilisinden sonra Turkiyedeki en iyi enlibero ikilisini olusturacaktir. Gundemdeki isimlerden Kallströmun alternatifi ise sadece Makoun olabilir. Bir de yasi ve potansiyeli itibariyle Nguemo. Artik bu taraftar Mustafa Sarp gibi KALAS adamlar istemiyor!!!

    YanıtlaSil
  10. http://www.rsca.be/go/en/article/27647/selection_of_23_players_for_cl_preliminary_against_tns

    bu linkte kadroda görünüyor.cl ön-elemesi maç için verilen kadro.

    YanıtlaSil
  11. Yahu Taraftara bak arkadaş yaaa . . Daha adamı izLememişLer , Adamı GörmemeişLer Sanki Çok tanıyor gibi adam hakkında Lazım değiL , yaşLı gibi saçma sapan yorumLar atıyorLar. Hey aLLahım Sen bunLara akıL fikiri ver Ya rabbim. Yorum yazmak için yorum yapanLara'da!

    YanıtlaSil
  12. olay ayrica Anderlechtin resmi internet sitesinden de dogrulandi

    YanıtlaSil
  13. İzlememiş falan değil gayet yakından tanıyorum Polak'ı.
    Giden Mehmet Topal 10 kere daha iyi futbolcudur Polak'tan.
    Hatta Barış Özbek'i kesecek bir adam bile değil. Sadece maaş yiyip kenarda oturucak adam işte.
    Buna para vermesinler gitsinler o parayı başka bir transfere eklesinler daha iyi bir oyuncu alsınlar.
    Böyle 3 tane adam alıcaklarına 2 tane iyi adam alsınlar.
    Yabancı kontenjanı 10 oldu diye doldurmamız gerekmiyor.
    Sırf tribünde otursun diye yabancı transferi yapmak kadar aptalca bir hareket olamaz.

    YanıtlaSil
  14. @nba
    O kadro "Polak için Galatasaray ile görüşülüyor" haberinden önce yayınlanmış ki bizim bulunduğumuz haberde polak kadroya alınmamıştır diyor.

    YanıtlaSil
  15. FCN ekibine haber için teşekkür ederim.Gel gelelim Polak meselesine;
    Bugüne kadar yorumlarımda yönetimi hep savunup yaptıkları mali başarıları da gözönüne alarak bireysel olarak destekledim.Fakat Polak denilen futbol fakirini gerçekten transfer edeceksek yönetimin benim gözümde bittiği andır.Kimdir Polak kariyeri nedir bu adamı alacaksak 23 yaşında geleceği parlak Mehmet'imizi neden sattık.Cana alındı eyvallah Pino geldi eyvallah yaşları yapıları itibari ile takıma uygun isimler e bu nerden çıktı allah aşkına biri bişey söylesin delirmek işten değil ya.Hadi Polat yedi hadi Sezgin ucuz diye ses etmedi peki Messi, Xavi, İniesta gibi isimleri çıkaran adam dünyada ilk onda gösterilen hocamız bu transfere nasıl onay verir anlamak mümkün değil.Bu adamı alacağınıza gidin Antep'ten Murat Ceylan'ı alın kardeşim hiç değil yaşı genç geleceği yeteneği var ya da onun gibi genç çocukları alın.Geleceğin temeli diyaceksin isimsiz genç oyuncu alacağız diyeceksin, yıldız transfer bekleme diyeceksin bu taraftar hepsine eyvallah çekip size destek verecek sonra karşımıza geçen yıl çarpraz bağları kopmuş yaşı 30 olmuş Baros'un hemşerisi olması dışında bi vasfı olmayan kariyeri yeteneği tartışılacak bir futbol fakirini yeni transfer diye yutturmaya çalışacaksın.Onlar 80'lerde kaldı başkan onlar sonu "oviç" olan yugoslavları ülkemize dolduran zihniyetlerle kayboldu gitti.
    Bu taraftar küfür etmiyor diye saha basmıyor diye bizi salak yerine koymayın.Bu bizim asilliğimizdendir futbol cahili olduğumuzdan değil.Bu sefer çuvalladınız sayın yönetim hemde kötü çuvalladınız.Hiç almasanız kimse ses etmezdi ama bu bardağı taşırdı.Artık Aslantepe de Sezgin çalar sen oynarsın Sayın Polat...Yazıklar olsun...

    YanıtlaSil
  16. İyide Mehmet Topal kendi isteğiyle hatta parasını bırakıp gitti.Biz para kazanalım diye göndermedik hatta Adnan Polat ben gitsin istemiyordum ama kendisi çok ısrar edince gönderdik falan demişti.

    YanıtlaSil
  17. adnan dan daha ne bekliyordunuz anlamadım ben.
    burda hepiniz önce bütçe diyordunuz.
    sonrası takım diyordunuz ?
    ne oldu da birden fikriniz değişti?
    durum şu bu adamlar kendilerini düşünüyor ne takımın gelecek durumunu ne de gs nin ligde kaçıncı olacağını.hala görmyorsunuz bu adamlar resmen salmış durumda...çok değil ilk yarı bitiminde durum şu biz rijkard ın istediği oyuncuları aldık ama başarı gelmedi.
    bu oyuncuları da o istemiştir denecek bitecek :)yeni bir teknik adam ki o da eski gs kanı taşıyan biri olacak ki taraftardan tepki almasın.işte durum bu arkadaşlar sonra ligde de ya 3-4 oluruz.buna da başarı der bizim yönetimimiz.
    burdan haldun üstünel i eleştirenleri görmek istiyorum.yok getirdi de ne oldu diyenleri.
    sen sistematik oyantmazsan bir beyin oyuncusu almazsan haldun ne etsin...bu adam sayesinde gs ömründe görmediği oyuncuları gördü.hanginiz elano yu keita yı jo dos santos u görebilirdiniz renklerimizin altında...
    sizler vefasız adamlarsınız ve size polak bile çok...yönetimde bakıyor ki benim taraftarım zaten uyku modunda hiç çıkmasın diye bir de pil alıyor...haydi hayırlı işler ola ne diyem.gitti mehmetim keitam elanom geldi polak-salak,cana-dana,el mago-mango.haydı bakalım yener miyiz yenmez miyiz.
    daha bunlar bile iyi.adnan daha sıkı durun 34 lük futbolu unutmuş oyuncularda getirecek tribunde otursun diye.

    YanıtlaSil
  18. @FC-GS şimdi anladığım kadarıyla sen bu arkadaşlardan daha iyi billiyorsun bu oyuncuyu anlat bize.

    Ben bu adamı izledim tek özelliği yabancı kontenjanını doldurması olucaktır.Zaten elimizde bu kadar sakatlanma potansiyeli olan adam varken bunun alınmaması yanlış olur bence artık arkadaşımızın da dediği gibi adnan polat ve sezgini değil rijkard ı tartışmanın zamanı gelmiş böyle bir transfere onay vererek nasıl bir düşünceye girdi bilmiyorum ama yuh denicek adam falanda geliceğini hiç zanetmiyorum bu mantıkla.

    @FC-GS Yorum yapmak için yorum yapmak:yorum bölümüne yorum yapmak için vardır oraya düşüncelerini yazarsın ama düşüncen yoksa senin gibi yorum bölümüne yorum yapanları eleştirmek için bişiler yazmazsın düşüncen varsa yaz yok bu adam yaşlı değil yok bu adam sakatlanmaz bu adam çok iyi anlat bize ama bişi söylemeden kimseye bu nası taraftar deme senin yaptığıına yorum yapmak için yorum yapmak denir çünkü senin yorumunda konu ile ilgili bir gıram bilgi görüşyok sadece görüşleri eleştirme var an-la-dın-mı-?

    YanıtlaSil
  19. @Kaan

    Eyy.. İnsan oğLu:

    Sen benden çok mu takip ediyorsun futbolu ve belçika gibi LİG'Leri ¿ Sen benden daha mı iyi tanıyorsun POLAK'ın nasıL bir adam oLduğunu . .

    Polak = Biglia . Derim ben...

    Çünkü Polak sayesin'de yıldız olan bu çocuk şimdi POLAK'tan iyi durum'da. Neden mi¿ Polak yanın'da ki adamı eyitmesini bilen FCN'nin Cana için dediği gibi Savaşçı ve Lider bir futbolcudur... Evet bu yıl yan bağları kopmuş olabilir . . Evet Nisan'da top oynamaya antrenman yapmaya başlamış olabilir ama Belçika Ligin'de bunlar normal. Bi Nevi TSL gibi ;) Oyun anlayışları sert ve mücadeleci aynı zaman'da hırs ve LiderLik isteyen bir oyun anlayışları var. Polak Rakibe Hem Basan Hem Çalım Atan Hem Şut atan hem'de çok iyi yan top atan bir adam. Onu'da geçtim Hem Ofans Hem Defans yönü olan bir futbolcu JAN POLAK. Belki yaşı 29 . . . Belki Sakatlık geçirdi . . .

    O , zaman ERSNT'e ne demeLi .¿.

    ERNST bjk'ye geldiği zaman 29 yaşın'da ve sakat idi. Sonra ne oldu Biz ve bizim gibi kulüplerin (Trabzon , Fener vs. vs.) Transfer listesine girmeyi başarmış sonra'da TR'nin En zor yabancı beğenen yönetimi olan BJK'ye kendini kabul ettirmiş bir adam hüvüyetine dönüştü.

    ŞİMDİ SORARIM SANA ¿

    KARİYER Mİ? YAŞ MI? YOKSA LİDERLİK , SAVAŞÇILIK VE BOX TO BOX DEDİĞİMİZ TABİR Mİ?

    GERİSİNE SİZ KARAR VERİN...

    YanıtlaSil
  20. İnş .. Yazıklarımı anlamışsındır. Çünkü Kapasitesi Küçük bir gence benziyorsun.

    YanıtlaSil
  21. Polak görev adamı, Polak savaşçı, hepsine tamam. İnsanların memnuniyetsizliği, Galatasaray'ın çok daha iyi, çok daha kaliteli futbolculara sahip olabilme şansının varlığındandır; ve doğaldır, haklı bir memnuniyetsizliktir.
    Orta sahaya alınacak isimleri düşündüğümüzde, Polak en iyi ihtimalle 20. sıralarda gelir bana göre. Belki Polak gelecek ve çok beğeneceğiz, yeniden doğacak adam belki de, bilemeyiz.
    Fakat Galatasaray gibi bir kulübün taraftarları, daha "dolu" bir transfer beklentisi içinde haklı olarak. Keşke tek adama verebilecek para olsa da Miguel Veloso'yu alabilsek tabii. Kulübü Polak'a zorlayan neden de para desek, o kadar satış yapıldı, takımın durumu kötü değil gibi görünüyor. En azından Kallström'ün gelmesi gerekiyor bu yüzden de. Polak yerine Kallström olur, bir de Elano'yu elden çıkarıp daha sağlam bir 10 numara tarzı oyuncu ve iyi bir forvet gelirse... İşte o zaman Süper Lig'de maçlara çıkmamıza bile gerek kalmaz :)

    YanıtlaSil
  22. Yabancı basında yaklaşık 3 gündür Ireland'ın takımımızla adı geçiyor.Bununla ilgili daha detaylı bilgi verebilecek olan var mı?

    YanıtlaSil
  23. @FC-GS

    Evet gercekten cok bilgilisin, Turkceyi kullanmandan belli oluyor. Bence once sen kendine bir imla kilavuzu al. L harfini kasarak hep buyuk yaziyorsun, Galatasarayi sonra konusuruz. Senin anlayacagin dilde: ''AnLadin Mi? ImLa KiLavuzu aL''

    YanıtlaSil
  24. @FC-GS Walla beni benden iyi tanıman veya tanıdığını zanetmen ve hakaret içren şekilde bir cevap yazman kim olduğu ve senin ne kadar düzgün biri olduğunu bana anlattı 3 post var 3 de hakaret veya ineleme aşşalama dolu bilmiyorum nasıl bir durum ve düzen içinde yaşıyorsun ama ilk önce insanları aşalayıp sonra onlarun dediklerini yapıp sonrada bir daha aşalamak ya ne yaptığını bilmemek ya görmemek yada ben çok iyi biliyorum bu işi ama klavye başında oturuyorum diyorsun.Ben polak ı senden iyi bilemem ama insanlara tanımadığım insanlara sana hakeret etmediğim insanlara hakaret etmen insan olmayı polaktan belçika liginden iyi bilirim.Jan polakı sen de iyi bilmem belki ama anderlehtin en pahallı oyuncusunu tarihinde en çok bonservis ödediği oyunculardan birini nerdeyse 1-2 milyona neden satığını bilirim ama sen diyosan alalım sakatlansın o zaman eleştirim taman onu de sen yap.

    YanıtlaSil
  25. @FC-GS

    Tutumuna biraz dikkat etmen gerek, yoksa bütün gününü sokakta geçirip küfrederken tasolarla oynayan gençlerden farkın kalmaz.
    Düşüncelerinin tersi iddia edildiğinde saygı duyup "o da olabilir" diyebilmek lazım en azından, düşman yok karşında, hepimiz Galatasaraylıyız, daha da önce insan.

    YanıtlaSil
  26. @Ege

    Anlayana...

    @Serhan

    Yerine Göre . .

    @Kaan . .

    Sende haklısın koçum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0