Euroleague Grubumuz Hakkında

Uzun bir aradan sonra ilk defa geçen sezon katıldığımız Euroleague'de bu seneki rakiplerimiz belli oldu. Geçtiğimiz yıl pek iyi tecrübeler edinemediğimiz bu turnuvada, bu sene beklentiler daha yüksek. Şimdi maçlarımız öncesinde rakiplerimize bir göz atalım.

Rakiplerimize baktığımızda göze ilk çarpan takım kuşkusuz son şampiyon Spartak Moskova. Kadrolarının en önemli iki ismi olan Sylvia ve Diana'yı kaybettiler. Bunun üstüne Lauren Jackson hamlesi geldi. Her ne kadar oyuncularında bir değişim olsa da Spartak Moskova grubun favorisi. Ancak kesinlikle yenilemeyecek bir takım değil. İkinci torbadan gelen İspanyol Halcon Avenida grubun önemli takımlardan bir diğeri. Geçen sezon gruplarında ikinci sırada yer almışlardı. Kadrolarında en tehlikeli isim aralarına yeni katılan ve bu sene Atlanta'da iyi bir sezon geçiren Erika De Souza. Halcon Avenida'nın en belirgin özelliği fiziki üstünlükleri ve maç içerisindeki savunma sertliği. Bizle beraber ikinci sıra için önemli bir yarışa gireceklerdir. Bu üç takımın yanı sıra güç olarak arka planda kalan 3 takım var : Çek ligi finalisti USK Prag, Fransa şampiyonu Tarbes GB ve Litvanya ekiplerinden VICI Kaunas. Bu ekipler büyük ihtimalle 4. sırayı kapmak için ter dökecekler.

Diğer 3 gruba baktığımızda A grubu hariç her grupta dengenin olduğunu görüyoruz. Geçen sene tecrübe eksikliğinden yaşadığımız mağlubiyetler mevcuttu. Bunun yanı sıra yabancı oyuncularımızda yaşadığımız sıkıntılar performansımızı etkiledi. Bu sezon iyi konsantre olduğumuz takdirde birinciliğin bile gelebileceğini düşünüyorum. Önemli olan takım olmak. Bu olguyu sağladıktan sonra iyi dereceler gelecektir.

En önemli nokta ise biz taraftarların takımımıza göstereceği destek. Geçen sene maalesef bu konuda pek etkili değildik. Bizlerinde katkılarıyla Avrupa'da başarıya koşacağımıza inanıyorum.

Maçlar öncesi takımımıza başarılar diliyoruz.

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0