FCN ÖZEL | Aslan İyi İş Yaptı!

Galatasaray Café Crown'un yeni transferi Luksa Andric'i blogumuzun konuk yazarı Nejat Sayman, okuyucularımız için değerlendirdi. Tecrübeli oyuncu hakkında görüşlerini aldığımız deneyimli antrenör genç oyuncunun Galatasaray Café Crown'a önemli katkılar vereceğini ve Beko Basketbol Ligi'nde çok önemli, zorlu bir oyuncu olabileceğine dikkat çekti.

Bu sezon yeniden yapılanmaya giden Galatasaray Cafe Crown Avrupa'nın bence çok yetenekli uzunlarından birini transfer etti. Son 10 yılın büyük bölümünde hep Euroleague yorumculuğu yaptım ve Luksa Andric'i çok iyi tanıyorum.

Yıllar önce Efes Pilsen ve Ülker'e karşı oynadığı maçlarda 20 yaş ya da altındaydı. O zamanlar hep ekranda 'Çok yetenekli bir oyuncu.NBA olabilecek kadar iyi.Olmasa bile Avrupa'nın iyi oyuncularından biri olur.Çok ince,fiziğini geliştirmesi gerek' derdim. Nedense fiziği çok gelişmedi,hepince kaldı. Bunun yanında çok sert bir uzun olamadı. Çember altında çok dominant değil. Genelde dışarı kaçarak oynamayı tercih ediyor. Düzgün şutu olması oynadığı takım için önemli bir avantaj oluyor. Beko Basketbol Liginde çok rahat istatistikler yapar. Oktay Mahmuti Andric'i iyi tanıdığı için istemiştir ve onu çok iyi kullanacaktır. Türkiye'de önemli ribaund katkısı yapabilir. Sırtı dönük oynar ve aynı zamanda üç sayı dışından da kritik üçlükler sokar. Eğer Galatasaray'da bu sezon fiziğini geliştirip kalınlaşabilirse seneye Avrupa'ya çıkan bir Galatasaray'da yıldız rolü üstlenebilir. Şu ana dek Cibona'da önemli bir patlama yapamadı. Ancak Galatasaray ve Türkiye Liginin kalitesi onun seviye atlamasını sağlayabilir.
Transferi duyduğumda çok sevindim çünkü yıllardır çok beğendiğim bir oyuncudur. Bu tip isimlerin ülkemize gelişi önemli bir reklam aracı herşeyden önce. Luksa Andric Galatasaray için çok iyi seçimdir. Galatasaray teknik heyetini bu seçimden dolayı can-ı gönülden kutlarım.
Nejat SAYMAN

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0