UEFA | Ders çıkarılması gereken maç..

Galatasarayımız sezonun ilk resmi maçına çıktı. UEFA Avrupa Ligi 3.öneleme turunun ilk karşılaşmasında Sırp rakibi OFK Belgrad ile karşılaşan takımımız mücadeleden 2-2'lik beraberlik ile ayrıldı. Galatasarayımızın gollerini kaptan Arda Turan kaydederken, rakibimizin golleri Kristic ve Injac'tan geldi. Temsilcimiz gelecek hafta Belgrad ile deplasmanda karşılaşacak. Galatasarayımızda Serdar, Pino, Batdal ve Cana ilk kez taraftarımızın önüne çıktı. Sezonun ilk resmi maçında temsilcimiz hazır ve mücadeleci bir futbol sergilerken savunmada verilen açıklar dikkat çekti.
Geçtiğimiz sezonun muhteşem üçlüsü ile maça başladı takımımız. Kalede Aykut, savunmada Sabri-Servet-Neill-Hakan, bu üçlünün önünde Ayhan-Mustafa-Barış ve ileride Arda-Mehmet-Serdar ilk onbiri ile sahaya çıktık. Mücadelenin ilk yarısında rakibimize oranla ciddi bir şekilde topa sahip olurken, 10/12 gibi ciddi bir oranla da kaleyi bulan şut yüzdesine sahip olduk. Sırp temsilcisi oyun karakterleri gereğince oyunu geride kabul eden, kendi yarı alanından pek çıkmayan, 10 kişi savunma yapan ve zaman zaman kontralar ile rakip takımı yıldıran bir oyun sistemi izlemesine karşın Galatasaray karşısında oyunu tam anlamıyla sahasında kabul etti. Arda'nın kişisel becerileri ile yarattığı ilk golün ardından Sırp'lar disiplini elden bırakmadı ve gol sonrası pek fazla dağılmadan yine savunmasını yaparak ilk yarıyı 1-0 önde kapatmamızı sağladı. İlk yarı içerisinde özellikle genç golcü oyuncumuz Mehmet Batdal ile bulduğumuz fırsatları değerlendiremesek bile genel itibariyle sahada pas yapan, mücadele eden bir Galatasaray vardı. Birde her topu geriye ve yana kullanan Mustafa-Barış ikilisi. Sadece mücadeleleri ile takıma katkı veren ikili aldıkları her topu ya rakibe teslim etti yada geriye-yana oynamayı tercih etti. Ciddi anlamda ofansif olarak herhangi bir katkı göremedik ki, ortasahadan katkı gelmeyince bütün yük Serdar-Mehmet-Arda üçlüsüne kaldı. Ayhan'ın zaman zaman kullandığı olumlu toplar ile Arda-Serdar kanattan gelerek gol aramaya çalışsa da, Mehmet'in şanssızlığı eklenince bir türlü istenilen gol gelmedi.

Kaptanın ilk yarıdaki golü sonrasında oyunu biraz daha rakip yarı alana yıkan temsilcimiz ikinci yarıya etkili başladı. Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi özellikle Arda üzerinden rakip kaleye giden temsilcimiz ikinci golü rakip kalede aradı. Serdar'ın yerine mücadelenin 58. dakikasında oyuna giren yeni transferimiz Pino kanatta hareketlilik getirirken; Mehmet Batdal'ın yerine oyuna giren Harry Kewell'da ileride etkili olmaya çalıştı. Zaman zaman sağ kanatta, zaman zaman sol kanatta görev alan Pino gerek driblingleri, gerekse dengeli oyunu ile rakip savunmaya zor anlar yaşatırken Kaptan Arda'nın ikinci golünü hazırlayan isim oldu. Sağ kanatta aldığı top ile içeriye giren ve içeri pas çıkaran Kolombiyalı oyuncu ilk resmi maçında golün hazırlayıcı oldu. Aldığı topları etkili kullanan genç oyuncu sezon öncesinde hazır bir görüntü çizerek, olumlu sinyaller verdi.
Maçın son 15 dakikasına girilirken skorda 2-0 üstünlüğü bulunan ekibimiz oyunun rahatlığıyla bir anda rakibine fırsatlar tanıdı. Sırp temsilcisi özellikle 75. dakikadan itibaren tehlikeli gelmeye başlarken, takımında disiplini bozması bugün alınan beraberliğin hazırlayıcısı oldu. Rakip kaleye topyekün üçüncü golü aramaya giden temsilcimizde yapılan basit hatalar nedeniyle açıklar verildi. 79. dakikada paslaşarak kullanılan frikik sonrasında savunmadan sekerek top ağlarımızla buluştu ve skor 2-1 oldu. Bu dakikadan sonra üçüncü golü bularak rahatlamak isteyen ekibimiz savunmada açıklar vermeye devam edince ve Sırp temsilcisi akın akın gelmeye başladı. Bu durum karşısında elbette beraberlik golünün gelmemesi kaçınılmaz oldu. 86. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrasında Aykut'un tereddütte kalması, savunmada Injac'ın boş bırakılması derken puzzle parçaları birleşti ve Belgrad beraberlik golünü buldu. Geçtiğimiz sezon ve öncesinde yaşadığımız Aykut'un yan top zaafları sonrasında beraberlik golünü kalemizde gördük. Gelen orta sonrasında topa çıkıp sahip olması yada en kötü yumruklaması gereken Aykut bunlardan hiçbirini yapmayınca ve sadece topu izlemekle yetinince top ikinci kez ağlarımızla buluşurken, rakip Belgrad'a da ciddi bir avantaj sağlıyordu.

Bu takım öyle yada böyle turu elbette geçer, geçecektir. Fakat bugün savunmada özellikle ikinci golden sonra disiplinin bozulması; ortasahada hiç bir kreatiflik olmaması takımı bekleyen günler adına büyük soru işareti, hatta ünlem işareti. Cana'nın tam olarak hazır olmaması, Barış-Mustafa ikilisinin muhteşem istikrarının süregelmesi takım adına ciddi bir handikap yaratıyor. Ortasahada alınan tüm toplar ya Arda'ya yada Serdar'a gidiyor, sonrasında bu oyunculardan birşeyler yapması bekleniliyor. Bütün sezon Arda'nın ayağına bakarak geçmez, geçmemeli zaten. Defansif olarak Neill-Servet ikilisi zamanla daha iyi alışacaktır fakat Cana'nın yanına monte edilmesi beklenen bir çift yönlü ortasaha oyuncusunun mutlaka ama mutlaka gelmesi gerekiyor. Fizik olarak hazır bir Cana takımın ortasahasını en az 1-2 seviye yukarıya taşıyacaktır. Fakat bize gerekli olan Arda ortasahaya geldiğinde ofansif olarak rol üstleneceği için Kewell-Baros-Pino hattını besleyecek isim olarak Arda'nın yanında görev alabilecek oyunu çift yönlü oynayabilecek bir isim olacaktır. İlerleyen günlerde de bu oyuncunun transferi gerçekleşecektir, bununda müjdesini verelim. Rövanş maçında Milan Baros'unda takımda olacağını düşünürsek, Kewell ve Pino'nun takıma daha çok katıldığını düşünürsek Sırbistan bizi zor ama kolay bir deplasman bekliyor. Elbette maçlar sahada oynanıyor, mücadele ederek kazanılıyor. Galatasaray'a Belgrad'da yürekten başarılar ve bol şanslar. Çünkü ciddi anlamda şansa ihtiyacımızın olacağı bir deplasman olacak.

31 yorum:

  1. bizim çıkaracağımız dersler bununla bitmez, özel kurs falan almamız lazım.rezalet bir sonuç daha..

    YanıtlaSil
  2. Geçen sezondan hiç bir ders almayanların tek maçtan pek bir şey çıkaracaklarını sanmıyorum pek. Turdan ise şüphem yok, muhtemelen ilk yarıdan alırız. http://doksanartiuc.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Kim gelirse gelsin, takimin ve trübünlerin kendine güvenini yeniden saglamlastiracak adimlar atilmasi lazim. 75inci dakikaya kadar pas hatalirinin yarattigi acigi kapatacak ölcüde hirsli ve yaratici oynayan takim, en ufak bir moral bozuklugunda nasil dibe vurabiliyor da gecen senenin kabus futbolu geri dönüyor? En extrem örnek olarak veriyorum Mustafa Sarp. Ilk yari cesaretle kaleye yürüyen, sutlar atan, geriye gelip top isteyen,etkli ara paslari atan ve neredeyse bizleri mahcup edecek olan adam gidiyor, topu alinca iki elini yanlara acmaya baslayan özledigimiz(!) Sarp geri geliyor. Taraftarin da ayni moral bozukluguyla kilitlenip sus pus olmasi cabasi. "Iste yine yeniliyoruz" havasi bütün stada hakim oluyor. Tek sorumlu olarak göstermek yanlis ama bu havayi tersine döndürebilecek tek adam Kaptan degil midir? 1-0 öndeyken 5-0 öndeymisiz gibi simarikca her önüne geleni calimlamaya calisan adamdan bu sorumlulugu beklemek fazla gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  4. başlık, aynı hamam aynı tas olarak değiştirilebilir
    geçen seneki hastalık devan ediyor

    YanıtlaSil
  5. aykut, gökhan zan, barış, ayhan, mustafa sarp

    bu beşliden bırakın dördünü aynı anda oynatmayı, ikisini aynı anda 18'e bile almayacaksın. belki aralarında en gayretlisi mustafa ama onu bile son ihtimal olarak yedek bekleteceksin.

    YanıtlaSil
  6. genel kanının aksine bu maçta mustafa sarp kendini aşmıştı, son 15-20 dk haricinde gayet iyi oynadığı kanısındayım. ayhan-barış ne yazık ki mustafa gibi şaşırtamadı beni.

    YanıtlaSil
  7. 2 forvet + 10 numara pozisyonunda oyuncu lazım, bir de kalede ufuk olmalı

    YanıtlaSil
  8. 2-3 gün içerisinde transfer geliyor demek? Umarım orta sahaya gelir. Yoksa geçen yılki sancımız devam edecek...

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar,

    Ben Rijkaard'ın da artık sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Bugün maçı stadda izledim, geçen seneden ne farkımız vardı? Öne geçtiğimiz maçı kendi ellerimizle verdik. Aynı hastalık devam ediyor ve Rijkaard izliyor. Aklı burada değil gibi bir hali var, umarım bu maç kendisi içinde bir silkinme maçı olur.

    Aykut'a güvenelim diyenler lütfen bir kere daha düşünsün. Senelerdir verilen şanslara rağmen kendini geliştiremedi. Demek ki yeteneği bu kadar. Ufuk'a şans vermeye başlamalıyız.

    Son olarak da şu transferler artık bitsin, daha fazla oyalanacak zaman kalmadı. Umarım yanılırım ama taraftarı heyecanlandıracak isimler geleceğini zannetmiyorum. O halde neden bu kadar oyalanıyoruz?

    YanıtlaSil
  10. Serdar, Pino, Kewell ve Cana ilk kez taraftarımızın önüne çıktı.KEWELL ilk kez cıkmıyor duzeltirseniz seviniriz. maca gelince aslında rakibin kaleyi bulan 3 sutundan 2 gol oldu defans gene acıklar verki baros takım cok zorlanıyor battal iyi bir oyuncu olabilir ama henuz hazır degil dusuncelerini uygulayamıyor pino iyi bir trasfer bunu gosterdi serdar bsk oynadıgı futboldan daha iyisini oynuyor her zaman yer bulur ama kalenin bir once ufuk a gecmesi lazım ben emin olmadıgım topa cıkmam diyen aykut emin degildi niye cıkıp cıkmamak arasında kaldı bunca senedir yedek ve hala oyle kalacak gibi duruyor keske orkun dursaydı aykut gitseydi ve son soz KEWELL a iyiki gitmedin bizi bırakmadın sahaya girdiginde yarattıgın heyecan bile yeter

    YanıtlaSil
  11. ayhan+mustafa sarp+baris+aykut gibi adamlar bu takimda durdugu surece, herhangi bir ders cikaracagimizi dusunmuyorum. olmuyor iste, zorlamaya gerek yok. bu adamlar galatasaray formasini haketmiyor. futbolculukla alakasi olmayan adamlara gereginden fazla sabir gosteriyoruz. sirf bize vefasiz demesinler diye. bakin real madrid'e raul ve gutiyi kapi onune koydular. bizde hala ayhan oynuyor.

    YanıtlaSil
  12. Şu Kewell aşkı yaktı bizi
    Sırf taraftarın önüne çıksın diye Ayhan - Lorik Cana değişikliğini geciktirdi.
    Bırak ligde oynasın Kewell

    YanıtlaSil
  13. @Çağdaş ÖNEN şu en gıcık olduğum olay kafası burda değil bunu bizim yorumcularımız kazıdı milletin kafasına orda maç oynanırken kafa nerde olabilir allah aşkına yapmayın.Birde rijkardan bişiler bekliyorsak ilk önce ona bişiler vermeliyiz oynatığı barışın alt yapıdan geçen sene gelen emre çolaktan pek bi farkı yok yetenek olarak daha geride hatta.

    Transfer olucak olucak diyen gecikme yok bişi olmaz diyenlerin acilen transfer şart demesi ilginç ama canım gecikme yok bekleriz biraz daha ''gümbür gümbür bir galatasaray geliyor'' nasıl olsa.

    Ayhana yüklenmemek gerek sonuçta ayhan elano ile oynamadı oyun kurucu olarak barışla oynadı.Birde serdar a yüklenmek için fırsat kolliyan bjk liler ve bir ksım galatasaraylılar var.Serdardan bişiler bekliyosak arda gibi defansdan alığı topu oyuna sokmasını değil orta sahadan aldığı topları gole taşımasını beklemeliyiz çünkü serdarın tarzı bu ve bu mantıkla serder hiç bişi yapamaz bu takımdan çocuk oyunda kaldığı sürece 2-3 top anca aldı barış yada ayhan dan hep geldi sabriden aldı topları buda serdarın tıkanmasına ve yeteneklerini kullanamasına sebep oldu.
    Yine ardayı yormak için elinden geleni yapan bir ortasahamız olması bu maçın en önemli yeri idi ortasahada ayhan hariç aldığı topu ileri veren bir kişi yok böyle olunca arda gel topu koş onu ver geri al sonra orta olmadı hakana ver yok oda olması ortaya geç pres yap derken bitti doğal olarak.

    Maçta galatasaray 2-0 dan sonra uyudu peki 2-1 olunca ölü çıkmış gibi statdan uğultular çıtçıkımıyor anlamakta güçlük çekiyorum adama çarpıp gol oluyor nie herkez elenmişiz gibi davranoyor bu nasıl bir takıma güvensizliktir anlamakta güçlük çekiyorum haftaya gidiyoruz deplasmana 15 bin kişilik statları var inşallah biraz izler 2-1 sonrası bağarmıyanlar nasıl ev sayibi olunucağını biraz anltırlar bize sanırım karşı takim çok iyi değil ama sakin iyi oynayan bir takım 15 bin kişilik statlarından bizi boğucakladır ben turun kaybedilme riskinin baya çok olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Acaba seneye elano bizde olmayacak mı; çünkü hiç onun adı geçmemiş. Sonuçta biz bu takımı eleriz ama hem lig hem de uefa çok uzun bir maraton ve elano çok yarar sağlayacak bir oyuncu onu çok ararız eğer giderse.

    YanıtlaSil
  15. Önümüzdeki perşembe eğer elenirsek o cumartesi olağanüstü genel kurul yapılır ve Adnan Polat o koltuktan iner. Buna göre yapsın hesabını. Bu hesabı Mayıs ayından yapmalıydı zaten. Artık otursun düşünsün.

    YanıtlaSil
  16. mehmet batdal'ın oyunda kaldığı süre içinde oyunu hep kanatlara açmayı ve mehmet batdal'ı kanatlardan yapılan ortalarla topla buluşturmayı düşündük. Topu kanatlara atmanında bi adabı bi uslübü vardır.santrada topu alıp uzun topla kanada atmak değil mesele..Mesele rakibin yarı alanına, ceza sahasının önüne oyunu yığıp topu aniden kanatlara atabilecek oyunun yönünü adiden değiştirebilecek ZEKAda,YETENEKde ve KALİTEde oyuncularla orta saha bloğunun kurulması gerekli..en azından 1'i..yukarıda büyük harfle yazdığım özelliklerin 3'ü de Barış-Ayhan-Mustafa da olmadığı kesin..çok koşan ama boş koşan adamalar..Niye bu 3'ünün takımda tutulduğuda ayrı bi olay,zaten anlamışda değilim..

    YanıtlaSil
  17. Teknik Direktörümüzün şu 2-2'lik ofk belgrad maçından sonra yaptığı açıklamaların nasıl anlaşılacağı konusunda ciddi merak içerisindeydim, ntvspor'un 7/10 programında Tayfun Bayındır bir görüş bildirdi bu konuda: "Galatasaray'ın işi taç ve oyuncu değişikliklerinde zaman geçirilmesine mi kaldı? Rijkaard'ın yaptığı açıklama abesle iştigal" dedi. Peki ne dedi surinamlı? "Zaman geçiremedik, oyunu soğutamadık"..

    Rijkaard'ın söyledikleri "Zaman geçirip 2-0'ın üzerine yatmak" olarak anlaşılmamalı.

    Evet Galatasaray taraftarı daha önce adını duymadığımız Sırp takımı karşısında bol gollü bir zafer, bir futbol şov, bir gövde gösterisi bekliyordu takımından. Ben de öyle. Ama olmadı. En azından skor olarak olmadı. İlk yarıda kalecinin karşı karşıya kurtarığı, kaleciyi geçip çizgiden çıkan, direkten dönen toplar skora dönüşmüş olsaydı herhalde skor 6 ya da 7-0 olacaktı.

    Bunlar olmadı ve Galatasaray 2-0 önde götürdüğü karşılaşmayı son 15 dakikada yediği iki trajikomik gol ile berabere bitirdi.

    Bu noktada Rijkaard'ın söyledikleri çok önemli. Fizik ve taktik olarak hazır olmadığınız; henüz ilk resmi maçınızda fizik gücünüzün farkında olmanız gerekir. Evet devamlı saldırmak, doksan dakika hücumu düşünmek güzeldir de, bunu yapabilecek fizik düzeyinde değilseniz henüz, yapmanız gereken oyunu zaman zaman soğutmak ve temponuzu kontrolü elinizde tutacak şekilde ayarlamak olmalı. Aksi taktirde, dün de gördüğümüz üzere maçın sonlarına doğru yaşanacak fiziki bir düşüşün sonucu hüsran olur.

    Rijkaard bugüne kadar bunu, yani profesyonel olmayı futbolculara öğretemediğini hararetli bir biçimde anlatarak abesle iştigal etmemiştir. Gayet mantıklı ve doğru konuşmuştur.

    Kısacası Rijkaard elinde üç butonu olan bir takım kumandası istiyor. Tuşlardan ikisi hücum ve savunma. İşte o bir türlü çalıştıramadığı üçüncü tuş ise "kontrol".

    Kontrol iyidir. Mourinho, Ferguson, Ancelotti, aklına kim geliyorsa uygular bunu. Fatih hocaya alışmışız.Saldıralım, köpürelim, dağıtalım ve hatta zaman zaman 5'lik olalım istiyoruz.

    Maalesef bu adamı bu ülkede anlayabilecek kişi sayısı çok az.O yüzden önüne gelen de sallıyor,fermanlar ilan ediliyor:'Rijkaard go home' deniliyor.Eğer Rijkaard bu takımdan tek bir kupa dahi kazanamadan gitsin,benim gözümde yine kahramandır.Efendiliğiyle,futbol bilgisiyle,kişiliğiyle...

    YanıtlaSil
  18. Aykut olmasında kalede boş kalsın razıyım

    YanıtlaSil
  19. bu kadar olumsuzluga ragmen size guzel bir haber dun itibari ile yeni sdatımızın catı kaplamalarına baslanmıstır hayırlı olması dilegiyle

    YanıtlaSil
  20. Rijkard ın açıklamalarını türk yorumcularının anlamasını bekleyemeyiz.Rijkard kadro kalitesiz dedikten bir ay sonra bunu kendileri bulmuşlar gibi kadro kalitesiz diyen yorumcularımız var.Çok olumsuz olunucak bir durum yok bence hele ki BJK ve FB maçlarını izledikten sonra Hala GS çok daha önde olduğu belli ama bizim istediğimiz yerde olmadığıda kesin

    YanıtlaSil
  21. Bu arada kusura bakmayın da Mehmet Batdal, değil Ibrahimovic, Hakan Şükür'ün çatlayan ayak başparmağı olamaz
    O nasıl son vuruşlar öyle

    YanıtlaSil
  22. Bana kalırsa takımda en çok aksayan oyunculardan biri de Sabri. Dün de bir tane düzgün orta yapamadı ve ilk golü yediğimiz faulü yapan oyuncu olmasının yanında savunmada da çok büyük kademe hataları yapıyor. Orta sahamız kötü tabii ama savunmanın sağı da 4-3-3 oynamayı düşünen bir takımda çok önemli. Keşke buraya da bir oyuncu alınsa ama sanmıyorum böyle bir şey olacağını.

    YanıtlaSil
  23. SABRİ-siz Futbol Sahası...
    Sen nesin ya bize birgun ispat et ben buyum de yaptıgın hatalar yedirdiğin goller girmediğin kademeler savunmada yaptıgın sacmalıklar bir yana hucumda 135 deneme de bir isabetli orta yapabilmen 248 duran topun basına gidip topu bir turlu kaldıramaman 379 pas denemesinde yerinde dirayetli olumlu pas kullanamayısın verkaca giremeyisin 4 yılda bir donen topa Allah ne verdiyse vurus stiliyle anca gol atabilmen gol yedirdikten sonra oyuna kusup bi de sacma sapan sahada takılman yemin ediyorum senin uclu cektirmenden de nefret ediyorum o formayı giymenden de.Sen sadece kosmaya devam et motor gb neye yarıyor bi faydası varsa buyursun soylesin.Senin gb futbol yetenegi olmayan olsa dahi bunu zekasıyla butunlestiremeyecek kapasitede adamlar o formayı bir an evvel terketsin.Sen antipatik bile değilsin daha otesisin..

    YanıtlaSil
  24. Benim bir de dikkatini çekmek istediğim konu taraftar.Dün bir daha gördük.Bu kadar pasif taraftarlar olamaz,olmamalı.Takım bir gol yiyor,herkes sus pus.Çıt çıkmıyor.Sadece kapalıdan ultrAslan'ın davul sesi.Ama hep aynı ritim.Bu besteleme ve tribünde organize olma işini geliştirmeleri gerek tribün liderlerinin.En yakın örnek;Young Boys-Fenerbahçe maçında adamlar iki kere geriye düştü.Takım geriye düşünce daha çok tezahürat yapmaya başladılar.Son derbide golü yedik.Daha zaman var.Herkes susmuş,arada bir mıy mıy mıy ne olduğu anlaşılmayan melodi.O da rüzgarda savrulup gidiyor.Takımın golü yedikten sonra ya da bir farklı öndeyken bu kadar oyundan düşmesini biraz da taraftara bağlıyorum.Dünde 2. gole kadar ses yok.Gol oluyor hurra herkes ayakta.Sonra takım bir şans golü yiyor.Homurdanmalar falan,takıma destek haricinde herşey mevcut.Kısacası,taraftar gruplarının kendine çeki düzen vermesi ve ona göre organize olmaları gerekir.Yenilen her golden sonra susacaksak,takım tutmanın ne anlamı var değil mi?

    YanıtlaSil
  25. 2 tane orta saha 1 tane kaleci 1 tane defans 1 tanede forvet lazım. :)))) bunların hepsi ne tutarki.. zaten adnan başkan bitmemiş stadın vip koltuklarını ve localarını bilmem kaç yıllıgına sattı bile. 16m euro da giden topculardan gelmiş dediklerine göre. eee elanoyuda vericeklermiş 10m euro getiren olursa. avrupa ligi bize yeterde artar ne gerek var ki şampiyon olmaya şampiyonlar ligine gitmeye. zaten rivada satılırsa 10 yıl şampiyon olmuş kadar başarılı bir iş yapılmış olunacakmış. zaten arda her maç çıkar kurtarır bizi diye koca bir yalanımızda var. nede olsa her kaleci her defans ardanın o düz vuruşlarını içeri alıcakmış her daim. yürüyedur aslanım... taraftırın alır her sene ayrı bir renk forma. renkler bitince ne olacak onu merak ediyorum. nereye kadar marketing? biraz başarı biraz futbol be. bundan 3 sene önce tamamı yerliden oluşan feldkampın takımı önüne geleni ezmiyormuydu. ki fenerbahceye saracooglunda top göstermemiştir o takım. neydi o takımın orta sahası: m.topal ayhan barış. defanstada servet ile e.güngör. kalede orkun. forvette h.şükür ü.karan. kaliteymiş.. al sana kalite. bakın bakalım asıl kalite konuşulacak konu kadro mu başka birşey mi?

    YanıtlaSil
  26. 1)Marquez: Bonservisi elinde
    2)Baptista: Baros gibi patlama yapabilir.
    3)Kallström: Çok iş yapar.
    4)Elano'yu gönder yerine kaliteli oyun kurucu al.
    Bakın neler yapıyor bu takım.Birşeyi yapacaksanız tam yapın her sene sezon ortasında havlu atıyoruz. Yeter!

    YanıtlaSil
  27. Kulüp kendi içinde çekişmekten, takımla ilgilenemiyor ki. Adnan Polat, biraz işlere girse hallolur herşey. Ben Adnan Polat'ın Rijkaard kadar futboldan anladığına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  28. @ Eyup Sengul

    Arkadasim transfer konusunda dediklerine katiliyorum fakat Galatasarayin Mondragon gittiginden beri en buyuk sorunu kaleci olmustur. Aykuttan hicbir sey olmayacagi cok belli. Steaua Bukres macinda yaptigi hatalarla bile bizi SL gelen yuklu paradan etmisti. Simdi ise OFK macindaki hatali cikisi. Benim tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle Trabzonspordan ONUR KIVRAK'in alinmasidir. Bu 1988 dogumlu mukemmel kaleci icin Aykut + 6-7-8 milyon euro verilerek Galatasaray 10 sene icin bir daha kaleci aramayacak, hem de yabanci kontenjanini acacaktir. Forvet olarak da Genclerbirliginden MUSTAFA PEKTEMEK alinmalidir. Ayhan + M.Sarp + 2-3 milyon euroya bu yetenekli genc alinirsa Baros olmadigi zamanlar M.Batdal ile degismeli oynayabilirler. KALLSTRÖM keske gelse ama O.Lyonun ilk 11 banko oyuncusu oldugundan transferini malesef cok zor goruyorum. Stopere ise MARQUEZ alinmalidir. Avrupa maclarinda Marquez, lig maclarinda Servet oynar Neill'in partneri olarak..

    YÖNETİM DUY SESİMİZİ !!!

    YanıtlaSil
  29. Onur Kıvrak'ı Galatasaray'a bırakmaz Trabzon

    YanıtlaSil
  30. Trabzon istemezse futbolcu bırakmıyor. Fener'e verdikleri Gökhan Ünal'ı görüyoruz. Selçuk İnan'ı kaç senedir istiyoruz yok, Gökdeniz'i zamanında istedik vermediler. Kaleci sorunu ancak Ufuk biraz daha tecrübelenirse çözülebilir gibi. Yabancı kalecilerden sonuç çıkarmak çok zor.

    YanıtlaSil
  31. @Serhan

    Haklısın ben kaleci problemini unutmuşum. Aykut'a inanılmaz bir güvenim vardı, taa ki Steau Bükreş maçında yaptığı inanılmaz hataya kadar. Bir de kendine aşırı güveni var bu kardeşimizin. O maçla ilgili söyledikleri: Ben maçın başında bir gol yedim (hatalı demiyor!) ama takımın maçı çevirmesi için önünde çok uzun bir zamanı vardı.

    Sen öyle bir gol yersen takım adam gibi atağa kalkabilir mi sana güvenip defans ileri çıkabilir mi? Yok Steau Bükreş maçında gözümüzün önünde yediği golden sonra Aykut ağzıyla kuş tutsa nafile. Kendisi çizgi kalecisidir. Aykut'a verilen şansın Ufuk'a da verilmesi kanısındayım. Ufuk inşallah güvenimizi boşa çıkarmayacaktır.

    Kaleci bir takımın en önemli parçasıdır. Adı üstünde 1 numarasıdır. Kaleci defansa nerde nasıl durması gerektiğini söyler. Defansa defans yapmasını gösterir. Ama bizim takımda neredeyse defans, kaleciye nasıl kalecilik yapılır onu öğretecek.

    5-10 milyon mu ne kadar artık orasını bilemem ama kaleci şart. kalecinin iyi olması gerekiyor. Aykut+Orkun+DeSanctis+LeoFranco toplasan bi Mondragon bir Taffarel bir Turgay bir Simoviç etmedi.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0