FCN ÖZEL | Shipp Aslanı Zorlar!

Türk basketbolunun saygın isimlerinden ve konuk yazarımız Nejat Sayman, Galatasaray Café Crown'un yeni transferi Joshua Ian SHIPP'i analiz etti.

Geçen sezon yaşadığı müthiş sorunlardan birlik olarak bir anda sıyrılıp play-off kapısına gelen Galatasaray bu yıl tamamen değişime gitti. İstikrarlı bir teknik ekip vardı ama değişimi tercih ettiler. Saygılıyız...

Oktay Mahmuti Efes Pilsen'de iyi işler yaptı. Örs'ün yolunu izleyip savunmada çok sert bir Efes Pilsen yarattı. Yıllarca F4 kapısını zorlayıp son maçta F4'u kaybettiler. O zaman Efes bütçeleri böyle çılgın değildi ! Galatasaray'daki Oktay Mahmuti mali imkanlara göre kadro kurmaya çalışıyor. Tutku varsa takım çok koşup çok fastbreak atacak demektir. Şutörler Tutku'nun penetreleri sonrası bomboş atışlar bulacaklar demektir. Uzunlar bu penetreler sonrası bir çok smaç pozisyonu bulacaklar demektir. Joshua Shipp bu konuda iyi seçim gibi görünüyor. Tutkulu bölümlerde Shipp fastbreaklerde çok skor bulur çünkü koşmayı seviyor. Set içinde ise Tutku'nun penetreleri sonrası boş atış pozisyonları bulacaktır. Shipp hem penetre edebilen ve hemde şut sokabilen ilginç bir isim. Ayrıca kaybetmeyi sevmeyen WINNER bir görüntüsü var. Aslan'a çok maç kazandıracaktır, bu özelliğiyle.

Ancak Shipp Bornova'da kullandığı topların muhasebesini hiç yapmadı. Ajlan Kavasoğlu da onu hep rahat bıraktı. Bence çok iyi bir sezon geçirdi ve Galatasaray'a gelmeyi hak etti. Disiplinin üst düzeyde olmasını ve top paylaşımını seven Oktay Mahmuti'nin düzeni içinde rolünü erken kabullenirse Shipp yine çok yararlı oabilir. Ancak Bornova'daki gibi oynamaya kalkarsa düzenleri alt üst edebilir. Bende merakla bekliyorum Shipp'in tercihini. Gerçi Oktay Mahmuti disiplini sever ama sonuçta Domercant ve Solomon gibi iki çılgınla bir arada oldu. Onları idare ettiyse Shipp'i de eder tahmin ediyorum. Amerikalı forvet savunma yapmayı da seviyor, bu çok olumlu bir özellik.Artık sahanın 2 tarafını da iyi oynayan oyuncular tercih sebebi oluyor. Aslan birde iri pivot bulabilirse (Caja Laboral'den ayrılan Golubovic gibi) çok başarılı olur. Hatta finali bile oynayabilir..
Nejat SAYMAN

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0