Arda'yı satmıyoruz!

Dün gece ajanslara ve gündeme bomba gibi düşmüştü Arda'nın transfer dedikoduları. Atletico Madrid gecenin bir köründe Schalke 04'e* Jurado'yu 13 milyon euro gibi güzel bir miktara okutunca takım kaptanımız Arda Turan'a da resmi yolla teklifini iletiyordu. Galatasaray cephesinden bu transfer ile ilgili sabah ve öğle saatlerinde bilgi geldi. İlk bilgi düşünülebilir, her an herşey olabilir manası taşırken öğle saatlerinde gelen 'satmıyoruz' bilgisi gönülleri ferahlatıyordu. Bu ferahlatma durumu Arda'nın satılmaması değil, tam tersi Arda'nın böyle bir fırsatı kaçırmış olmasına üzüldüm. Fakat şu anda yerli rotasyonumuz inanılmaz zayıf ve TFF tarafından konulmuş olan sahada maksimum 6 yabancı oynayabilir kuralı var. Transfer döneminin ortası veya başları olsa bu teklifi bir taraftardan ziyade Galatasaray'ın menfaatlerini düşünen birisi olarak kabul ederdim fakat böyle bir zamanlama içerisinde ve böylesine zor bir durumda bu teklif ne kadar iyi olursa olsun kabul edilemez.

Sağ tarafta görmüş olduğumuz gibi UEFA ve Süper Kupa'nın son şampiyonu tarafından genç oyuncumuz için 3 yıl ödeme planıyla toplamda 11 milyon euro değerinde bir teklif var. Galatasaray'da bu teklifi kabul etmediğini geçtiğimiz saatlerde açıkladı. Bizlerde akşam üzeri gibi twitter hesabımızda böyle bir satış durumunun olmayacağını söylemiştik, her ne kadar birileri aksini iddia etse de. Yukarıda da dediğimiz gibi, yerli kadromuz son derece zayıf ve bu şartlar altında Arda'nın gitmesini onaylamak demek Galatasaray'ı bitirmek demektir. Yönetim en doğru olanı yaptı ve kaptanı bırakmama kararı aldı. Zaten onunda en büyük hayali ve amacı Aslantepe'de kolunda bandıyla sahaya çıkmak, kupa kaldırmak. Geçtiğimiz sezon yaşanılan olayların yaşanmaması dileğiyle. Yürüyedur Arda Turan.

* Uyarı için teşekkürler Tafouzy.

15 yorum:

  1. Doğru karar, kalması çok iyi oldu ancak umarım Servet'in Marsilya işi yattıktan sonraki halini Arda'da da görmeyiz.

    Son hareketler ile Aslantepe'ye keyifli gireceğiz galiba.

    YanıtlaSil
  2. o kadar kupa kazandılar 11 i 3 taksitlemi veriyolar. Yoksa adnan bey madridedemi el attı.

    YanıtlaSil
  3. Walla arkadaşlar sizler ne düşüyorsunuz bilmiyorum ama ben bu transfer haberini okudukça tüylerim diken diken oluyor.Mesut Özil'in 15 Milyon'a transfer olduğunu düşünürsek Arda'ya karşılık yapılan bu teklif gurur duyulacak cinsten.Gitseydi üzülürdüm de sevinirdimde,kaldığı içinde aynı duyguları yaşıyorum.Çünkü ne olursa olsun Galatasaray'ın ona ihtiyacı var ama onu avrupada özellikle Messi,Ronaldo,MEsut,Xavi,İniesta vb. oyuncular karşısında Aguero gibi bir oyuncunun da yanında görmeyi çok isterdim.Umarım başka bir zaman gerçekleşir bu..!

    YanıtlaSil
  4. oha belgeyi nası aldınız:D helal fcnnnnn!!!

    YanıtlaSil
  5. Arda gibi bir futbolcuyu satmak zaten zor ama yabancı sınırı olduğu sürece 10 kat daha zor olacak.

    YanıtlaSil
  6. Büyük klüp olacaksan hersey para olmamalı zaten. Arda, Misimovic'in gelmesiyle birlikte esas görevi olan kanat oyununa geri dönecek.. Bu da hem Arda'nın yükünü azaltacak hem de tam performans vermesine sebeb olacak..


    Birde Annan gelseydi.. Zor ama güzel kapanan bir transfer sezonu olacaktı bizim için...

    YanıtlaSil
  7. @emirsakar
    Kardeş resmi siteye bir bak derim :D:D

    YanıtlaSil
  8. Sayın editörüm Jurado, Liverpool'a değil Schalke'ye gitmiş sanırsam :)

    YanıtlaSil
  9. yalnız jurado schalkeye gitti yanlış bir bilgi var orada.

    YanıtlaSil
  10. 3 taksit 11m nesine gurur duyuyorsunuz ben anlamadim.gocebe huntelaar bile 13m ediyor turkiye nin en iyi futbolcusu bu kadar mi etmeli.ayrica son senesi olmasaydi real mesutu 15m zor alirdi.
    hem iyi olmus arda o takimda ne reyes i ne de simao yu keserdi.oynasin adam gibi hem takiminin seviyesini yukseltsin hem de avrupa da ki degerini.bak o zaman liverpool ayarinda takimlar 20-25 arasi verir.

    YanıtlaSil
  11. thezehir
    Katılıyorum kardeş. Mesut 15 m mi eder sizce.Baktılar seneye ztn gidicek.Vermezsek bizede yararı dokunmicak.15e verdi.Ardanın en az 15 edeceğini düşünüyorum.Nasıl çalışıp şutunu biraz geliştirmiş.Bence kondisyonunuda arttırabilir.Hızlanabilir.İşte o zmn arda para eder.

    YanıtlaSil
  12. * ehm, önemli değil :)

    Yalnız, görmemişler gibi (pek görmedik gerçi de en azından Türk oyuncular için :) siteye resim koymak pek doğru değil gibi, neyse.

    11 milyon € önemli bir miktar. Türk oyuncularının satışını satışını çok nadir görüyoruz (gerçi yabancı oyuncuları da hiç satamıyoruz, genellikle feshediyoruz sözleşmelerini).

    Geçen sene, azımsanmayacak kadar insan tarafından beğenilmeyen Servet, Marsilya'ya 8 milyon €'ya imzayı atmak üzereydi ki, başkanları öldü (traji komik). Konuyla alakasız ama Rijkaard'ın ısınamadığı Servet'i keşke iyi bir paraya satabilseydik diyorum.

    YanıtlaSil
  13. arda kilo vermis, hizlanir umarim. Sut ve frikik calistigini hepimiz gorduk zaten. Biraz mutsuz duruyor nedeni bilinmez belki ozeldir.
    Insua, misi, arda rakibin sag kanadini cok yipratirlar.
    sag kanatta umarim iyilesir ve duzenli oynar, Pino var. Ben cok guveniyorum Pino'ya. Bekleyip gorecegiz. Simdi kosma zamani Arda!!!

    YanıtlaSil
  14. Arda senı cook sevıyoruz,senı yenı stadımızda gormenın mutlulugunu yasamak guzel,boyle devam et,bızım efsanemız olacaksın,herzaman yanındayız,senı hep yenı G.saraylı olan kardeslerıme anlatıyorum,bız aılemızın fertlerını korumasını bılırız,sana tum guzellıkler yakısır arda turan

    YanıtlaSil
  15. Bence´de Arda´nin satilmamasi iyi oldu.
    bu saate Arda´nin gitmesi bütün planlarin suya düsmesi olabilirdi.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0