Genç, hızlı, yetenekli.. Insua

Emiliano Adrián Insúa Zapata.. Liverpool takımının genç Arjantinli oyuncusu kiralık olarak artık Galatasaray'da. Arjantin'de gelecek vaadeden en potansiyelli isimlerden birisi olarak gösterilen genç oyuncu savunmanın sol tarafında forma giyiyor. Insua kiralık olarak 2010-2011 sezonunda Galatasaray formasını giyecek. Gelin hep birlikte genç savunmacının kariyerine bir göz atalım ve yeni transferimizi tanıyalım.

7 Ocak 1989, Buenos Aires doğumlu genç savunmacı. Bir futbolcu fabrikası olan Arjantin'den savunmacı çıkmaz mantığını çürüten bir oyuncu. Kariyerine Boca Juniors altyapısında başladı. Her Arjantinli genç oyuncu için bir rüya olan sarı-lacivertli takımın altyapısında eğitimini alan Insua, 2006 sezonunun başında A takıma yükseldi. Arjantin'de hemen hemen tüm kademelerde ulusal takım formasını giyen genç oyuncu Boca'da ki ilk A takım tecrübesinde herhangi bir maçta forma giyemedi. 2007 yılının Ocak ayında 100 bin euro karşılığında İngiliz temsilcisi Liverpool'a transfer olan genç oyuncu yeni takımıyla ilk maçını 2006-2007 sezonunun 37.haftasında Porstmounth'a karşı oynadı. 90 dakika sahada kalan genç oyuncu bir sonraki hafta Fulham karşısında 75 dakika sahada kalarak İngiliz temsilcisinde ilk 6 ayında 2 maçta forma giyebildi. Liverpool'daki ikinci sezonunda da Insua ilk yılında ki gibi çok az maçta forma giyebildi. 2007-2008 sezonunun son üç haftasında düzenli olarak forma şansı bulan genç oyuncu aynı zamanda sezon içerisinde Arjantin U-21 yaş takımıyla da 5 maçta forma giydi. Sezon genelinde oynadığı 8 maçın 7 sinde 90 dakika sahada kalan genç oyuncu zamanla Premierlige, takımına ve ülkeye uyum sağlıyordu.

Liverpool'da geçireceği üçüncü sezonu Insua adına iyiye işaretti. 2008-2009 sezonunda daha fazla forma şansı bulan Arjantinli savunma oyuncusu sezon ligde 10, kupalarda toplam 3 maçta Liverpool formasını sırtına geçirmeyi başardı. Geçmiş iki yıla oranla çok daha iyi ve verimli bir sezon geçiren Insua aynı zamanda ilk kez ulusa takıma çağrılmıştı. Ve asıl patlamayı genç oyuncu geçtiğimiz yıl yaptı. Rafa Benitez'in tam anlamıyla değişmez adamlarından birisi olan genç Arjantinli savunmanın sol tarafını adeta parselledi. Ligde 31 maçta forma giyen Insua, Şampiyonlar Ligi'nde 6, UEFA'da 4, FA Cup'ta 2, Lig Kupası'nda 1 maç olmak üzere sezonu toplam 44 resmi maç ile tamamladı. 44 resmi maçta savunmanın sol tarafında forma giyen Arjantinli oyuncu yalnızca bir gol atabildi ki, o golde Lig Kupası'nda Arsenal'e karşı mükemmel ötesi bir goldü. 1 golün yanı sıra yaptığı 5 asistle de dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu 43 maça ilk 11'de çıktı, 40 maçta 90 dakika forma giydi. Tam bir istikrar abidesi olan ve tabir-i caizse tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere gelen Insua bu sezon herhangi bir karşılaşmada görev alamadı. Genç oyuncuya bu sezon ayrıca forma numarası verilmedi. Yani bir nebze kadro dışı kaldı ve kiralık listesine konuldu.

Liverpool'da ilk yıllarında bile kadroya bir şekilde giren, rotasyon oyuncusu olarak kenarda bekleyen Arjantinli savunma oyuncusunun sol ayağı inanılmaz etkili. Ayrıca son derece çevik ve süratli olan Insua'nın en büyük özelliklerinden birisi de savunmadan sık sık bindirmelere gelmesi. İstatistiksel olarak ta son derece istikrarlı ve verimli bir isim olan Insua'nın genç yaşta başladığı İngiltere kariyerinin kısa bir özeti aşağıda bulunuyor. Herhangi bir sakatlık sorunu yok. Tam tersi gelecek vaadeden, potansiyelli, yetenekli ve genç bir oyuncu.
  • 2006-2007 - 2 maç (Ocak'tan itibaren)
  • 2007-2008 - 8 maç
  • 2008-2009 - 14 maç
  • 2009-2010 - 41 maç
  • 2010-2011 - Kadro dışı.
Insua kelimenin tam anlamıyla Rijkaard'ın istediği, aradığı bir savunmacı bek. Daha doğrusu hücumcu bir bek olarak onu görebiliriz. Sık sık sol çizgiden bindirmeler yapacak, içeriye kat edecek ve her an uzaktan sert şutlar atabilecek bir oyuncu. Savaşçı, mücadeleci ve agresif futbolunun yanı sıra ofansif bir savunmacı bek olması da onu takımda etkili bir isim haline getiriyor. Açıklamalarına baktığımız zaman Insua tekrardan kendisini göstermeye, oynamaya geliyor. Bir yıllık kiralık olarak gelmesi belki kafamızda bir çok soru işaretini de beraberinde getirebilir. Fakat inanılmaz önemli bir detayda burada bulunuyor. Insua'nın sözleşmesi gelecek sezon (2012) bitiyor. Yani oyuncuyu burada memnun ederseniz ve düzenli olarak forma şansı verirseniz bir sene sonra çok cüzi bir miktara sözleşme imzalatabilirsiniz. Satın alma opsiyonu olarak sözleşmesinde 4 milyon euro yazıyor. Mayıs sonuna kadar bu bedel karşılığında Insua'yı renklerimize katabiliriz. Liverpool takımı Insua'yı gözden çıkarttı. Çünkü Premierlig'de 25 oyuncunun 7'si İngiltere'de yetişmiş olmalı zorunluluğu bulunuyor. Bu konuda en sıkıntılı takım ise Liverpool. Böylesine bir avantaj ve şansla birlikte gelen bir Insua, gelecek sezon için müthiş bir derecede işimize yarayacak, hatta bu sezon içerisinde kendisinden maksimum verim sağlanacak, savunmada bir çok alternatif ve rotasyon üretmemize neden olacak. Arjantinli genç oyuncuya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılar diliyoruz. Birde unutmadan eklemekte fayda var. Geçen sezon İngiltere sınırları içerisinde yaklaşık 35 maç oynamış bir oyuncunun ne sertlikten nede mücadeleden kaçmayacağını eklemek gerekiyor. Tam tersi, sol tarafı otobana çevirir. Bizden söylemesi.. Hoşgeldin Insua.

23 yorum:

  1. Insallah annan ve kameni de sira

    YanıtlaSil
  2. Hayırlısı olsun, kanser olan bölgemize ilaç gibi geldi bu..


    Annan ya da Emana konusunda ne durumdayız. Bu tarz bir oyuncu bu bölgeye gelmezse Galatasaray'ın bu transferlerle başarı şansı nedir ?

    YanıtlaSil
  3. Neden Kadro dışı kaldı acaba merak ettim ?

    YanıtlaSil
  4. Kadro dışı kalmasının sebebi aslında kiralık/satılık listesinde olması. Malum EPL'de bu sezon 25 oyuncunun 7si İngiltere'de yetişmiş olması zorunluluğu var. Bu nedenle Liverpool'da oyuncuyu satmak veya kiralamak istiyordu. Geçtiğimiz aylarda Fiorentina ile anlaştılar fakat oyuncu gitmek istemedi.

    YanıtlaSil
  5. Satın alma opsiyonu olarak sözleşmesinde 4 milyon euro yazıyor.

    YanıtlaSil
  6. FCN bir baksaydınız belki Annan'da gizli gizli gelmiştir,gözden felan kaçmıştır.Keşke gelse yaa

    YanıtlaSil
  7. @Socanoso
    Annan konusunda yüzde yüz katılıyorum sana ama bence kaleci gerekli değil.Ufuk'a şans vermemiz lazım hazır avrupadan da elenmişiz.Bu oyuncu kendi bir bulursa o zaman 10 kaleci sıkıntısı çekmeyiz

    YanıtlaSil
  8. bu sezonki en faydalı transfer liverpooldaki bi başka sol bek riera'yı çok istemiştim gs alsın diye olimpiakos aldı, bizede insua kısmetmiş olsun buda çok ii oyuncu hemde çok genç inşallah seneye opsiyonu kullanıp satın alırlar

    YanıtlaSil
  9. Satın alma opsiyonu ile beraber olması müthiş.

    YanıtlaSil
  10. @FCN
    Anlamadığım sözleşmesi 2012 de bitiyor, ama 4 milyon euro satın alma opsiyonu var demişsiniz. Bu rakam sembolik mi koyulmuş acaba çünkü zaten almak istesek ocakta sözleşme imzalarız aynen devam eder adam bizde.

    YanıtlaSil
  11. @ FSG
    renktaş senin saat 1 yıl ileri galiba :)))

    YanıtlaSil
  12. @FSG
    Hayır arkadasım sanırım adamın serbest kalma maddesi var 4 milyon € karsılıgında 2012 de sozlesmesi bittigi icin cüzi bir miktara alabiliriz dior ..

    YanıtlaSil
  13. @Groza ateş, bunaltı dram !
    Arkadaşım zaten cagları hesaba katarak kiraladılar alıp almamanın kararını caner ve insuanın performansına gore belirleyecekler hakan baltada stopere kaycak .)

    YanıtlaSil
  14. caner ne alaka arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  15. misimoviç,elano,baros,neil banko 11 de olacağına göre cana,pino,insua ve yeni gelecek 1 transfer daha olacak sa hangi ikisi çıkacak 11 de elinde hakan ve çağlar gibi milli takım seviyesinde oyuncular varken solbek kiralama olayını anlamadım ben. hadi hucum bek alacaksan alternatifsiz olan sabrinin yerine birini neden düşünmessin garip. peki misimoviç 4-3-3 ün neresinde oynayacak.. hoca o kadar laf söyledi 4-3-3 oynarım lafını yiyip 4-5-1 e mi dönecek. bana bu adnanların transfer işini anlayan biri anlatsın.tugay altyapıdan bjkli necip fenerli okan tarzında gençleri bulup çıkarsın biran önce. yeni transferler camiamıza hayırlı uğurlu olsun

    YanıtlaSil
  16. İnsallah Annan da gelir kapatırız transferi sakın ama sakın kameni yanlısı yapmasınlar !!Ufuk'a sans verelim nasıl olsa Avrupada yokuz!Anamızın liginde yeter de artar bile Ufuk ....kazanırsak buyuk is yapmıs oluruz onumuzdeki yıllar için...

    YanıtlaSil
  17. @aemir ve @murat

    pardon beyler susuzluktan oluyo :)

    YanıtlaSil
  18. @engin
    kardes sen takimi takip ediyomusun?? avrupadan elenmemizin sorumlusu zaten hakan balta ve takimdaki tek alternatifsiz oyuncu, istanbulda ve ukraynada direk balta yuzunden goller yedik...yani transfer en dogru yere geldi, sagda sabrinin alternatifi kazma ali turan ve serkan kurtulus var, sabri de kolay sakatlanan bi adam deil, ora idare eder...baptista fln da sacmalamazlar insallah, elano-misi-baptista hep ayni yerin oyuncusu bunlar...bi tek annan tipinde oyuncuya ihtiyac kaldi...

    YanıtlaSil
  19. Nasılsa Avrupa'da yokuz Ufuk kalede kalmalı. Şu an kaleci alacak durumumuz da yok zaten. 1 sene bekleriz oluyorsa olur olmuyorsa zaten sezon sonu durum netleşir.
    Annan'ın gelmesi halinde takım şu şekil olabilir:
    ---------------------------Ufuk----------------------
    Sabri ---------Servet------Neill-------------Insua
    (Ali Turan) (Gökhan) (Hakan) (Çağlar / Hakan)
    Annan------------Cana--------Ayhan
    (Barış) (M.Sarp / Barış)
    Misimovic------Baros---------Arda
    (Pino/Elano) (Kewell/Batdal) (Kewell/Serdar)

    YanıtlaSil
  20. @SAM takımı takip ediyorum arkadaşım hemde tribünden kapalıdan. hakanın alternatifi çağlar alındı 2 milyon avro verildi hemde. serkanda eskişehir deplasmanında gayet iyi oynadı. hakan balta geçen sezon ve bu sezon başında kötü olabilir ama adamın potansiyeli belli milli takımın banko oyuncusu. formda oldugunda nasıl oynadığını görmek istiyosan çek cumhuriyeti maçını aç izle. ardanında sabrininde servetin de formsuz zamanlarını gördük futbolcularda insan ama düzelir formu kapar formayı o yüzden insua yı 11 e yazmak için acele etmeyin. bide misimoviç tarihin hangi bölümünde sağ açık oynamış @aaemir reira da solbek oynuyomuş bi yaşıma daha girdim @obscure_hakan

    YanıtlaSil
  21. @engin
    arkadaşım boşuna yaşlanma. Misimovic'in sağ açık olmadığını biliyoruz herhalde. Sen onu orta sahanın göbeğine yaz bakalım takım kalbura dönüyor mu dönmüyor mu? Kaldı ki 4-3-3'ün ileri 3'lüsünde sağ ve sol'daki adamlar klasik anlamda açık oyuncuları değildir. Çizgiye inmekten daha çok içeri kat eden, yer değişen, top ters kanattayken 2. santrafor olan oyunculardır. Bizim 2 senedir bu sistemde patlamamızın sebeplerinden biri de zaten ileri 3'lünün sağ ve solunun açık oynamaması. Senin orta 3'lün kanatlara hiç destek vermez ve beklerin bindirme yapıp 1 tane bile isabetli orta yapamazsa 4-3-3'te patlarsın...Bu arada Insua bu takımda gözü kapalı ilk 11'dir. Çek Cumhuriyeti maçı dediğinin üzerinden 26 aydan fazla geçti. O eski Hakan Balta'dan eser yok 2 senedir...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0