"Kupa bizim, gol bizim"

Tarih: 25 Ağustos 2000. Yer: Fransa'nın özerk şehri Monaco, II.Luis Stadyumu. UEFA Kupası şampiyonu Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid en büyük olmak için, Avrupa'nın en büyük kupası için karşılaşıyordu. UEFA Kupası zaferinin ardından Fatih Terim ile yollar ayrılmış Mircea Lucescu takımın başına geçirilmişti. UEFA Kupası şampiyonu kadronun en önemli ismi Hakan Şükür takımdan ayrılırken Mario Jardel takıma gelmişti. Karşınızda ki takım Real Madrid. Figo'lu, Carlos'lu, Raul'lü, Morientes'li, Geremi'li, Makalele'li İspanyol devi Real Madrid. Kolay değil onları yenmek ki müzelerinde o dönemde tek eksik olan kupa Süper Kupa'ydı. Fakat Galatasaray bu, UEFA Kupası'nı kazanırken kimleri yenmemişti ki? Sırasıyla Bologna, Borussia Dortmund, Leeds United, Real Mallorca ve Arsenal. Sıra o dönemin en büyük takımı Real Madrid'e gelmişti.

Kazandı Galatasaray, en büyüğü oldu Avrupa'nın. Jardel bize gelmeden evel Porto'da forma giyerken Casillas'ı 3 kere avlamıştı. Süper Kupa'da da es geçmedi hatta Madrid'i yıkan adam oldu. Taffarel'iyle, Bülent'iyle, Hagi'siyle, Okan'ıyla, Jardel'iyle; malzemecisiyle.. Galatasaray en büyük olmuştu, en büyük! Evet, 10 yıl geçti üzerinden. Fakat bağlı kalacaksın geçmişine, ben zamanında kazanmıştım bunu diyeceksin. Kimileri tadamadığı için bu duyguları bizleri anlayamazlar, o günü yaşayanlar anlar ancak. Türkiye'de daha iyisi yok ve biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu demeye devam edeceğiz. Değil 10 yıl, 100 yıl bile geçse 2000 yılında tüm alem biliyor ki; Galatasaray kazandı bu kupayı. Kimilerine göre tesadüf olsa bile, UEFA Kupası'nın ardından Süper Kupa'yı kazanmıştı Galatasaray. Bu iki kupanın üzerine bir de 1000 yılda bir verilen onursal kupa olan Milenyum Kupası'nı kazanmıştı. Kimse kıskanmasın, kimse dil uzatmaya kalkmasın. Kimilerinin hayallerinde bile ulaşamadığı kupa bugün Galatasaray'ın müzesinde. Türkiye'ye, Türk futboluna ve bizlere yaşattıkların adına.. Bu başarıyı bir daha tekrarlamak dileğiyle.. TEŞEKKÜRLER GALATASARAY !

TRT'de maçı anlatan spikerin söylediklerine dokunmadan yazıyorum. Dakika 102-103 arasında ilerlerken şu ses ile dünyanın en mutlu insanı olmuştu Galatasaray taraftarı. İşte dünyayı değiştiren, devrimi yaşatan o anlar.

"Başı döndü Real Madrid'in.. Fatih içeri doğru sokuldu, Fatih içerde. Şut pozisyonu ve JARDELLL ! Ve gol, ve gol, ve gol ! İşte bu kadar, Kupa bizim, gol bizim ! Bu iş buraya kadar ! Tebrikler Galatasaray ! Tebrikler Galatasaray !"

1 yorum:

  1. ne gunlerdi ya arkadaslar, bu mirasi cok kotu yedik, bitirdik, nerelere geldik simdi, elin kiytirik ukrayna takimindan tirsar olduk.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0