Özeleştiri zamanı..

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi. Elbette maç sonrası sinirler gergin, moraller bozuk. Herkes kendince haklı, herkesin kendine ait farklı farklı düşünceleri var. Kimisi turun kaybedilmesini Frank Rijkaard'a bağlıyor, kimisi sahada dolaşan oyunculara.. Büyük bir çoğunluk ise bizimle aynı fikirde, suç yönetimde. Öncesinde Haldun Üstünel türlü oyunlar ile başarısız gösterilmeye çalışıldı, ardından pasifize edildi. Sonrasında ise taraftarın sevgilisi yöneticinin istifası istendi. Frank Rijkaard'ın istekleri belliydi aslında, hatta herkes biliyordu bu istekleri. Geçtiğimiz sezona Nisan ayında havlu atmıştı Galatasaray. Nisan'dan bu yana tam 5 ay geçti. Rijkaard o dönemde vermişti yönetimin eline listeyi, kaleci-savunma-ortasaha x 2. Fazlasını değil, toplamda 4 oyuncu istiyordu. Ve bazı oyuncuların satılması içinde onay verdi, tabii tek bir şartla. Yerinin doldurulması takdiriyle oyuncuların satılmasına onay verdi.

Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos. Dolu dolu tam 5 ay. Galatasaray'da eksikleri görmüş ve yönetimden gerekli takviyeleri en geç Temmuz sonuna kadar istemişti Frank Rijkaard. Fakat neredeyse hiç bir isteği yapılmadı. Belki yönetimin farklı planları, farklı düşünceleri vardı. Rijkaard'ın tüm bu isteklerine, ısrarlarına rağmen istediği isimler transfer edilmedi, istediği oyuncular takıma kazandırılmadı. Galatasaray geçen sezondan daha farklı, daha çok sorunla, daha çok çalkantıyla yeni sezona başladı. Yönetimin transfer yapmaması Galatasaray'a, Frank Rijkaard'a çok pahalıya mal oldu. Galatasaray'ın bugün bu durumda olmasının en büyük suçlusu kuşkusuzdur ki; yönetimdir!

Uzun zamandır frenleri patlamış bir kamyon misali rampada süratle gidiyorduk. Bir yerde çok fena toslayacaktık ama nerde orası muammaydı. 2012 kriterleri denildi, şartlar denildi, 5 oyuncu ile anlaştık denildi, bugün-yarın denildi. Galatasaray taraftarı adeta uyutuldu bu süre içerisinde. Bugün, yarın diye diye Ağustos sonu geldi. Galatasaray'da ilk 11'e yapılan takviye sayısı sadece 2'ydi. Lorik Cana istenilen, aranılan oyuncu kıvamındaydı. Pino ise kanatta kullanılabilecek oyunculardan birisiydi. Fakat bu adamlar Rijkaard'ın verdiği listenin başındaki adamlar mıydı, verilen listede kaçıncı sıradaydılar orası tartışılır. Yönetim istenilen transferleri yapmayınca, istenilen oyuncular istenilen zamanda alınmayınca Rijkaard'ın elindeki malzemeler ile yapacağı belliydi zaten. Elinizdeki şartlar, kadro ve imkankar el verdiğince Rijkaard oynatmak, oynattırmak zorunda kaldı. Kadro dışı bırakacak kadar lüksümüz yok dedi, çünkü kadro zaten yetersiz ve kalitesizdi. Yönetim bunu bilmesine rağmen Ağustos'un 27 olmasına rağmen hala Cana dışında adam gibi bir transfer yapmadı. Bunun adı Rijkaard'ı sabote etmektir. Bunun adı çaresizliktir, rezilliktir. Bunun adı kulübü yönetememektir.

Evet, sayın başkanımız gerçekten çok zor zamanlarda elini taşın altına koydu. Çok zor zamanlardan bugünlere geldik. Maddi konuda Galatasaray'ın önü açıldı, bir takım gelişmeler ve girişimler oldu. Galatasaray eski günlerinde yaşadığı karanlık dönemi Adnan Polat sayesinde aydınlık günlere çevirmeyi başardı. Fakat başkanımızın unuttuğu birşey var. Galatasaray spor kulübü bir şirket yada holding değildir. İsterseniz yılda 1 milyar euro gelir elde edin, yada cironuz 1 milyar euro olsun. Sportif başarı yoksa, kulüp yönetimi sıfırsa siz başarısızsınızdır.

Mart 2010 döneminde rengimiz Kırmızı dedik, hatta Adnan Polat'ı desteklediğimizi defalarca dile getirdik. Fakat bu günlerin böyle olacağını bilemezdik, bu günlere böyle gidileceğini bilemedik. 2012 kriterleri deniliyor, şartlar ve durumlardan bahsediliyor. Galatasaray 5 aydır bekliyor, beklemeye devam edecek. Transfer dönemi, futbol şubesinin yönetimi kelimenin tam anlamıyla fiyasko. Bugün inanın Rijkaard'a kızamıyorum, kızmıyorum. Çünkü istediklerinin yapılmadığını biliyorum. Bugün Rijkaard'a kızmak yerine 5 aydır adamın istediği oyuncuları almayan yönetime kızmak gerekiyor. Elinizdeki malzeme kötü, yetersiz ve isteksizse sizin yapacak birşeyiniz yoktur. Tabii birde kafası sahada olmayan bir takım kaptanınız varsa. Eğer bugün birileri tepki görecekse bu Rijkaard değil doğrudan yönetimdir. Sezgin, Yalçındağ, Haşhaş, Şardan, Helvacı, Özgörkey diye ayırmadan doğrudan YÖNETİME yönelik protestolar ve tepkiler gösterilmelidir. Tabii dozajını kaçırmadan, haddimizi aşmadan.

Şapkanızı önünüze koyun ve düşünün. Siz bir aşçıya adam gibi sebze vermezseniz o yemek nasıl lezzetli olabilir ki?

16 yorum:

  1. fatih terim gelsin diye oynamayan futbolcular iddasina ne diyorsun?

    YanıtlaSil
  2. nerden buldunuz bu resimi ya ikisinin suratinda hayir yok

    YanıtlaSil
  3. ya bu 2012 kriterleri bi tek bizim için mi var ya. millet bissürü transfer yaptı yapıyo bizde daha tık yok. yeter artık. eskisi gibi borçlu ama başarılı olmak istiyoruz artık. para başarıyla gelir. başarı parayla gelmez. bunun örneğini dün de gördük bugün de gördük yarın da göreceğiz...

    YanıtlaSil
  4. Doğru söze ne denirki?Baştan sona herşeye katılıyorum.İçimdekilerin yazıya dökülmüş hali.Allah Galatasaray'ımızın yar ve yardımcısı olsun.Ne diyelimki başka

    YanıtlaSil
  5. Of olmazki boyle tarihimizin en ii hocasi var basimizda ama onun taktigine gore oyuncu alamiyor yonetim yoksa bizi 4-3-3'le barcalona gibi oynatirdi ! zaten barca halen rijkardin taktigini kullaniyor

    YanıtlaSil
  6. İlk maçta Rijkaard lehine, yönetim aleyhine gerekli protesto yapılmalı bence,

    Neden lehine dedim herkes bilsin bunun tdden kaynaklı olmadığını bildiğimizi herkes bilsin ki kafa vererek bu sefer bizleri kandıramayacaklarını.

    Yarından tezi yok gerekirse paf takımla sahaya çıkılmalı ama yüreğinden oynamayan bir tane oyuncu Galatasaray forması giymemeli bir daha...

    30 yıldır ilk defa bu kadar çaresiz bir takım görüyorum...

    YanıtlaSil
  7. FCN Blog sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum.

    "Dediklerinize katılıyorum. En büyük suç yönetimde fakat geçtiğimiz sezon Rijkaard'ın tüm bu istekleri yapılmadı mı? Franco, Dos Santos, Jo, Keita, Elano Rijkaard bilgisi dahilinde takıma kazandırıldı. Geçtiğimiz sene oynanan futboldan memnunmuydunuz?"

    Rijkaard gitsin istemiyorum fakat burada başarılı olamayacağını biliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Koskoca Galatasaray'ı bu hale düşüren çapsız,vizyonsuz, takımı 2. ve 3. sınıf futbolcularla dolduran , Metin Oktay'ın m si bile olamayacak ruhsuz vurdumduymaz adamlara kaptanlık veren yönetim istifa!!!!hemen şimdi !
    Not:2012 UEFA kriterlerini de bi taraflarınıza yapıştırın.

    YanıtlaSil
  9. Her kelimesi doğru.
    Tercüman oldunuz.

    YanıtlaSil
  10. LORIK CANA : Sevgili blog, cana'yı daha önce hiç izlememiştim ama transfer olduğu günden bu yana oynadığı bütün maçları seyrettim, açıkçası gününde bir mehmet topal'dan bir farkını göremedim. burada cana için 5 tane tugay kerimoğlu eder diyenler vardı. hayır iyi topçu bir pasıyla bir şutuyla belli eder kendini. konuyla alakası yok ama yazınızda "ADAM GİBİ TRANSFER" diye bahsettiğinz adam da öyle çok aman aman bir şey değilmiş, yine bir pazarlama başarısı daha.

    YanıtlaSil
  11. Yav arkadaşlar ne devrimi? Ne güzel futbolu? Ne total'i, ne 4-3-3'ü, ne Rijkaard'ı...?

    Neden bahsediyorsunuz siz?

    Günümüz futbolunda EN ÖNEMLİ HAT HANGİSİDİR ? Ön sıra oturan 5 yaşındaki çocuğun "Ortasaha" dediğini duyar gibiyim.

    Galatasaray'ın ortasahası KİME EMANETTİR? Ayhan Akman, Barış Özbek, Mustafa Sarp isim ve soyadlı anti-futbolculara, öyle değil mi?

    Biz neyi tartışıyoruz? Biz niye birbirimizi kırıyoruz? Onlarca fikir tartışmasının içine niye giriyoruz?

    5 metre ötesine pas atamayan bir ortasahadan daha ne bekliyordunuz? Geri pas verirken bile topu rakibe nişanlayan bir ortasahadan daha ne bekliyordunuz? Defans ile forvet arasında köprü olması gerekirken, köprüyü uçuran bu 3 futbolcu ile EL'de hangi tura kadar çıkmayı hesaplıyordunuz?

    ***

    Ayrıca, yazıda belirtildiği üzere, yıllardır sakatlıklardan bu derece muzdaripken, hala sakat futbolcuların peşinde koşulması ve hatta bu durumdan sabıkalı Pino'nun takıma katılması nasıl izah edilebilir? Hani nerede Pino? 90 dakika oynamadan, 6 hafta yok Pino! İyileşince annemizin liginde oynar artık bir kaç maç!?

    ***

    Yıllardır transfer fakiri, transfer rezili, menajerlerin oyuncağı olmuş Galatasaray'ı bu anlamda düzlüğe çıkaran, ufkunu açan, yeni bir açılım ortaya koyarak Galatasaray'lıların yüreğine su serpen Haldun Üstünel'i hangi dangalak küstürüp, kaçırabilir?

    Bunun 'excuse'u olamaz! Haldun bir gün gidecekse, emin olun ondan önce kulübü terk etmesi gereken bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir Helvacı var bu camiada!

    Şimdi yine Özhan Ağabey dönemindeki gibi kapılarda bekletilen, red edilen, menajerlerin maskarası olan, istediğini alamayan, rezil bir transfer sezonunu geride bırakmak üzereyiz!

    ***

    Mert Çetin, Mustafa Yücedağ gibi iş bilmezlere Rijkaard teslim edilir mi ey Adnan Bolat! Çok mu zordu profesyonel bir Türkçe-Flemekçe çevirmen bulup oraya koymak? Çok mu zordu ULAN?!

    Sırf bu amatörlük yüzünden bile o koltuğu terk etmelisiniz sayın Bolat!

    ***

    Rijkard geçen yıl kalitesizlikten dem vurup durdu. Haklıydı. Bolat ne yaptı? Kaliteyi arttırmak bir kenara dursun, takımı tek başına taşıyan Keita'yı sattı. Büyük rakamlara yollasa "eyvallah" diyeceğim. 8'e al, 9'a sat! Eeeee ne anladık bu işten! 1 milyon için mi sattık yani hayallerimizi?! Elano için de aynısı geçerli. Sanki verdiğimizin 2 katını teklif ediyorlarmış gibi satmaya çalışıyoruz. Hem de pazarlamacı gibi, kapı kapı dolaşarak.

    5'e alıp 10'a satıyorsan, Benfica, Lyon, Porto gibi 13'e alıp 26'ya satıyorsan başarıdır, yoksa takımın en iyisini 1 milyon için satıp, sonra da yüzsüz gibi "Galatasaray tarihi böyle bir bonservis kazancı görmedi." demek, ahmaklıktan başka birşey değildir ey Adnan Bolat!

    ***

    Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar... Tribün liderlerini satın alma ve yönetim alehine bağırtmama, çeşitli alicengiz oyunları vs. ise beni aşan konular.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Samet,

    Fatih Terim şu durumda gelmez. Gelmesi için Adnan Sezgin'in gitmesi gerekiyor. Ayrıca tutki geldi diyelim; emin ol başta Arda olmak üzere bir çok oyuncumuzun topukları poposuna çarpar koşarken.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Aksilaz,

    Saydığın oyunculardan Leo Franco ile sözleşme Mayıs ayında imzalandı. Rijkaard ile alakası yoktu pek. Keita ise verdiği isimlerde alternatif isimlerden birisiydi. Hatırlarsan o günlerde Babel'i konuşuyorduk.

    YanıtlaSil
  14. HAGI HAGI HAGI Bu takımı düze cıkartacak tek adamdır .!!Ama tek yetkili gelmek sartıylaaa oynamayan kendini bir bok sananlara Haddini bildirecek tek adamdır .!Orhan lı Cihan lı agır aksak giden takımı sampiyonluk potasında tutan son 10 yılda 5-1 lik FB galibiyeti alan,Gercek imparatorumuz HAGİ dir gerisi laf-ı güzar dır ..

    YanıtlaSil
  15. birakin f.terimi adam turkiye a milli takimi batirdi siz halen terim diyorsunuz!!!!!!!

    YanıtlaSil
  16. ne terimi arkadaşlar . aman bizim takımımızdan uzak dursun. Eğer büyük hocaysa gitseydi liverpola, intere, real madride.. sinyor terimin en son gelişinde oluşturduğu enkazdan zor kurtulduk..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0