Alpaslan Dikmen, bir Galatasaray aşığı..

Galatasaray tribünlerinin yanı sıra genel olarak tüm takım taraftarlarının saygı duyduğu isim olan Alpaslan Dikmen hakkında yazılan bir yazıyı paylaşmakta yarar var. Eğer aramızda varsa tanımayan, biraz tanır, bilgi sahibi olurlar. Sonuç itibariyle Alpaslan ağabeyin aramızdan ayrılışının ikinci yılında onun ruhunu şaad etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler yazamıyoruz, kelimeleri klavyeye dökemiyoruz. Aslında zordur bu tür şeyleri yazmak, bütün bir yıl yazar dururuz. En zorudur bu yazıları yazmak, yazarken insanın boğazı düğümlenir. Alpaslan Dikmen hakkında güzel bir yazı, okumanızı öneririm.

-----
Alpaslan Dikmen, bir Galatasaray sevdalısı...
Gecesine gündüzüne katan bir sevdalıydı, tribündeki organizasyonların bu denli düzenli tertipli ve sağlıklı olmasının sonucuydu Alpaslan abi. Tribünde önemli bir yeri olmasına rağmen,hiç bi zaman hiç kimseyi hor görmemişti. Belki de o yüzden bu kadar sevildi. Sert mizacına rağmen aslında çok yumuşak kalpli ve çok düşünceli bir insandı. Okumuştu,klasik mahalle arası tribüncüsü değildi yani. Basında bir süre çalışmıştı. Hatta 1993'teydi galiba yanlış hatırlamıyorsam, Feneri Kadıköy'de yendiğimiz maçta Hakan Şükür'ün golünden sonra, kale arkasındaki görevli basın mensubu olan Alpaslan Dikmen, kendini tutamamış ve Hakan Şükür'e sarılmıştı. O olaydan sonra sanırım 3 sene basın kartı iptal ettirilmişti.

Kavgacı değil, barışçıydı.
Özellikle ben kendim gördüğüm bir olayı anlatayım ki rivayetlerle süslenmesin bu hadisede. Alpaslan abi, hiç bir zaman tribündeki şiddeti desteklemedi, körüklemedi aksine hep önüne set çekti. Bir Fenerbahçe maçı öncesi Eski açık tribününün önünden geçen bir kaç sivil kişi ki bunların Fener tribününe gelen münferit Fenerliler olduğu belliydi. Tabi bu durumun farkına bizim tribünden insanlar da vardı ve durdurmaya hatta tartaklamaya kalktılar,ama Alpaslan abi orda hiç bir olay çıkmaması için çok didişti. Oradaki Fenerliler linç olmadıysa bunu Alpaslan abiye borçludurlar. Zaten Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Trabzonlusu, Bursalısı, Ankaralısı, Eskişehirlisi hepsi Alpaslan Dikmen'e her zaman saygı duymuşlardı.

Bir köprüydü.
Alpaslan Dikmen ultrAslan Genel koordinatörlüğünü başarıyla yerine getirmekteyken elim bir kazayla hayatını kaybetmişti. Koordinatörlüğü sırasında adeta bir köprü görevi üstleniyordu. Anadolu şehirlerindeki taraftarlarla İstanbul'u bağlayan bir köprü. Herkes Alpaslan abi'yi sevip saydığından,bu birbirine bağlılık daha da artmıştı. Galatasaray taraftarının gücünü artıran Alpaslan Dikmen'dir.

Alıntı..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0