Altyapı | Tanrı'nın Türk kanadı, Alperen.

Muhammed Alperen Uysal.. Galatasaray altyapısının son yıllarda çıkarttığı müthiş yeteneklerden birisi. Bizler onu geçtiğimiz ay Romanya'da oynanılan turnuvada tanıdık ama tüm dünya onu bir kaç yıldır tanıyor. Balıkesir'li genç kaleci U17 takımımızın kalesini koruduğu turnuvada en iyi kaleci ödülüne layık görüldü. Ulusal takımda hemen hemen tüm kategorilerde forma giyen 1994 doğumlu kalecimiz 2006 yılında takımımıza transfer oldu. Balıkesir temsilcisi Yenisanayi spor takımında futbola başlayan ve 2006 yılında Galatasaray altyapısına gelen Alperen, gösterdiği müthiş çıkış ve istikrarla ulusal takımda da kaptanlığa kadar yükseldi. 1994 doğumlu olmasına rağmen boyu 1.95 civarlarında. Yaşı ile boyunu oranladığımızda, fiziksel gelişimi en az 2-3 yıl daha hatta zorlanırsa 4 yıl daha devam edecek gibi görünüyor.

Alperen'in özelliklerine gelirsek turnuva zamanında belirtmiştik. Penaltılar konusunda ciddi zaafları var fakat yaşı ve karakteri itibariyle bunu geliştirebilir. Hocaları tarafından çalışkan, azimli ve disiplinli bir oyuncu olduğu belirtilen Alperen'in refleksleri ve birebirleri çok çok iyi. Yan toplarda tecrübesiz olması nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşayan 16 yaşında ki genç kaleci tam bir lider ruhuna sahip. Takımı en geriden kontrol eden ve sık sık maç içerisinde arkadaşlarını uyaran Alperen'in artı yönlerinden birisi de topu elle ve ayakla oyuna çok iyi sokabilmesi. Zaman zaman Ufuk'ta bu tür aksaklıkları görüyoruz ki, aslında bir kalecide olması gereken önemli özellikerden birisidir topu oyuna sokmak. Eğer yeterli derecede kendinizi ayarlayamazsanız topu oyuna sokayım derken, filelerden çıkartırsınız. İşte bu noktada Alperen'in iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca iletişim konusunda da bir kaç cümle evvel belirttiğimiz gibi arkadaşlarını sık sık uyararak, onlarla konuşarak defansif kurgunun bozulmamasını, duran toplarda sıkıntı yaşanmamasını sağlamaya çalışıyor. Lider ruhlu ve karakterli bir kişilik olan Alperen kaptan olarak bir çok kez ulusal takımda sahaya çıktı.

Bu sezon U17 takımımızın kalesini koruyan Alperen için UEFA özel haber yapmıştı. Bu sezon geçtiğimiz aylarda Liechtenstein'da düzenlenen UEFA U17 Avrupa Şampiyonası'nda milli takımımızın en önemli isimlerinden birisi olan Alperen için dünya basını "Tanrı'nın Türk kanadı" olarak bahsediyor. Böylesine önemli bir yeteneği altyapımıza kazandıran hocalarımıza öncelikle teşekkür etmek gerekiyor. Sonrasında da Alperen'i ilerleyen yıllarda bir kaç yıldır çözülemeyen en büyük sıkıntımız olan kaleci mevkiisinde görmek en büyük temennimiz. Elimizin altında böyle bir cevher varken, böylesine potansiyelli, gelecek vaadeden ve başarılı bir kaleci varken, neden yararlanmayalım? Yürüyedur Alperen, bir kaç yıla A takımda olman dileğiyle.


Not: Alperen hakkında fazla bilgi sahibi değiliz ne yazık ki. Onu izleyenlerden yorumlar alarak birşeyler söyleyebiliyoruz. Eski antrenörleri, takım arkadaşları ve geçtiğimiz ay oynanılan turnuvada gözlemlediklerimiz ile hakkında bir kaç kelam ettik. Kendisi hakkında ancak gelecek sezon bilgi sahibi olabilir, kendisini canlı izleyebiliriz. Alperen bu yıl Akademi Ligi takımında forma giyecek, gelecek sezon ise A2 takımında boy gösterecek.

4 yorum:

  1. Nezihi nin yerine acilen Simovici kaleci antrenörü olarak getirsinler ... Bu nezihi varolan yetenekleri de köreltiyorr !!

    YanıtlaSil
  2. Hadi bakalım Alperen dost inş çok başarılı olursun

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca A2 takımımıza İbrahim SELEN diye bir oyuncu transfer edildi.Ben bu oyuncunun çok iyi olacağına inanıyorum.Umarım İbrahim hakkında da bir makale yayınlarsınızda daha da bilgi sahibi oluruz.

    YanıtlaSil
  4. Altyapı oyuncularımız hakkında her Perşembe günü analiz yazıları yayınlanacaktır. İbrahim'de yazılarımız dahilinde olacak :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0