Aranılan kan; Serkan Kurtuluş

Sabri'nin sakatlığı sonrasında defansın sağ tarafında bir türlü istenilen performansı sağlayamamıştı Ali Turan. Sonrasında Rijkaard baktı bu iş Ali Turan ile olmayacak, bu sefer hazırlık kampında maçlarda sol bek bile oynayan Serkan Kurtuluş'a formayı verdi. Genç oyuncu oynadığı her maç üzerine koydu sağ bekte.. İstediğimiz, özlediğimiz sağ bek oyuncusunun nasıl olması gerektiğini gösterdi ki; geçen sezonu A2'de geçiren ve tek tük A takım ile maçlara çıkan Serkan'ın bu performansı en azından şimdilik bu sezonun en iyi çıkış yapan oyuncusu olmasını sağlıyor.

Bursaspor altyapısında yetişen ve 2008 - 2009 sezonu öncesinde transferin son günlerinde Galatasaray'a transfer olan genç oyuncu ilk yılında Skibbe ile zaman zaman forma şansı bulsa da, Rijkaard'ın ilk yılında pek fazla forma şansı bulamadı. A2 takımda forma giyen Serkan pek istenilen performansı veremedi. Bu sezon başında kiralanması veya takasta kullanılması bile gündeme gelen Serkan sezon öncesi hazırlık kampında teknik heyetin gözüne girmeyi başardı. Hazırlık maçlarında sol bekte bile görev yapan genç oyuncu Sabri'nin sakatlığı sonrasında Ali Turan'ın alternatifi olarak görünüyordu. Ali'den istediği verimi pek fazla alamayan Rijkaard, son çare olarak Serkan'ı sahaya sürdü. Serkan ise bizleri şaşırtmadı ve beklenilen çıkışı yaptı. 2006-2007 yılında Arda'nın çıkışını hatırlarsanız o da böyle olmuştu. Marcelo Carrusca sakatlanmış ve Boleslav maçında Arda forma giymişti. İlk maçında attığı gol ve attırdığı goller ile teknik heyetin gözüne giren Arda bugün takım kaptanı konumunda bulunuyor.

Elbette her genç oyuncu için aynı durum söz konusu olacak değil. Milli takımda tüm kademelerde forma giyen genç defans oyuncusu Sabri'nin sakatlığının ardından defansın sağını parsellemeye başladı. Her geçen maç performansını arttıran 20 yaşında ki oyuncu bugünde formunun zirvesine çıktı. Maç boyunca savunmanın sağ tarafında güven veren Serkan hücuma verdiği katkıyla göz doldurdu. Topu her kontrol edişinde kafasını kaldırıp arkadaşlarını kontrol etmesi, en yakınında ki oyuncuya hızlı ve isabetli olarak topu aktaran genç oyuncu hücuma verdiği iki destek ile golü bulmamızda katkı sağladı. Mücadelenin 5. dakikasında Baros'a çizgide nefis kesen Serkan, 12. dakikada da kestiği ortaya müdahale sonrasında penaltı kazandırmayı başardı. Hücumda ve savunmada sağ tarafta birlikte görev yaptığı Kolombiyalı oyuncumuz Pino ile uyum içerisinde olan genç sağ bek oynadığı futbolun yanı sıra verdiği katkı ile güzel oyununu daha da güzelleştirmeyi başardı. Özellikle üst üste oynadığı maçların ardından özgüveni artan, kendine daha çok güvenen, pozisyonlara daha rahat giren, ters kademeye giren ve rakibinin üzerinde ciddi bir baskı kuran Serkan, hücumdaki katkısıyla da rakibin sol tarafını bir nevi otobana çevirdi.

Üst düzey bir sürati yok, çok süratli olduğunu söylemek zor. En büyük artısı kuşkusuz mücadeleci olmasıyla birlikte çevik ve çabuk olması Serkan'ın. Çok çabuk kademeye giren, rakibine pres yapan, kolay kolay bırakmayan ve çizgiye kadar inen genç oyuncu oynadıkça daha iyi olacaktır. Formunu her maç yükseltiyor ve işin doğrusu şu anda Uğur'un sakatlıktan sonraki halini pek fazla aratmıyor. Uğur giderken işin doğrusu yanlış bir hamle olduğunu düşünüyordum fakat Serkan'ın şu performansı ile Uğur'un sakatlıktan sonraki performansının pek farkı yok, hatta şimdilik Serkan daha iyi görünüyor. Temennimiz bu güzel futbolun sezon geneline yayılması ve bütün sezonu böyle oynaması.. Galatasaray yeni bir sağ bek kazandı, kimse farkında değil. Keza genç oyuncunun adını artık maç tahtasına Sabri'nin formsuz olduğu zamanlarda da rahatlıkla yazabiliriz. Yürüyedur Serkan, aynen devam..

2 yorum:

  1. Sabri Geldikten sonra cana'nın partneri neden olmasın,,

    YanıtlaSil
  2. inan bana hakan çoğu kişi bunu ciddi ciddi düşünyo olabilir aslında bu adamnın asıl yeri forvet arkası ama sağbek oynuyo bi kaç senedir ve çabukuluğuyla hızıyla savunma yapmayı öğrendi sabri e hücum yönü iyi zaten çalım atar arapası atar dikine kaleye gider yani iyi hücum yapar bide çok koşar çalışkan neden olmasın

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0