Çeyrek Finaldeki Rakibimiz | Slovenya

Slovenya A grubunda Amerika'nın ardından ikinci olarak eleme maçlarının ilkinde Avustralya ile karşılaştı. Avustralya engelini fazla zorlanmadan aşan Slovenler, çeyrek finalde rakibimiz olmayı başardılar. Oynadıkları 6 maçta bizle beraber en çok taraftar desteğini almış takım kendileri kuşkusuz. Çeyrek final öncesi takımlarına oyuncular üzerinden bir göz atalım, nelerle karşılaşacağız onların altınız çizelim beraber.

İlk olarak takımın %70'ini oluşturan kısalardan başlayalım. Takımın en büyük hücum silahı kuşkusuz Goran Dragic & Jaka Lakovic ikilisi. Bu ikili bizim en çok dikkat etmemiz gereken kişiler olacak. Gerek yaptığımız alan savunmaların gerekse adam adama savunmada savunmamızın başını ağrıtacak ikiliye sahipler. Bu ikilinin etkilerini minimuma indirmemiz, Slovenya'yı durdurmak adına en önemli hamle olacaktır. Peki nasıl durdurabiliriz bu iki önemli silahı ? Bunun cevabı turnuva başından beri savunması üst düzey olan kısa oyuncularımızda saklı. Kerem Tunçeri - Ömer Onan ve sahada olduğu sürece Ender Arslan - Sinan Güler baskıyı bir dakika olsun düşürmemeye çalışacaklar. Bu baskıyla beraber oyundan zamanla oyuna etkilerini düşüreceğimizi düşünüyorum.. Bunun dışında uzun oyuncularımızın bu iki ismin uzunlar ile yapacağı ikili oyunlarda açılmaları pür dikkat yapmaları gerekir.

Kısa oyuncularının yedeklerine baktığımızda Koç Mehmed Becirovic'in oğlu Sani Becirovic ve Samo Udrih ikilisini görüyoruz. Becirovic'in omzundan bir sakatlığı var ancak hiç maç kaçırmadı. İkili oyunlar sonrası potaya gitmesini çok iyi biliyor. Dış atışta önemli bir tehdit oluşturamaz ancak sahada olduğu vakit potamıza en çok giden oyuncudan biri olacaktır. Diğer isim olan Samo Udrih'e geldiğimizde, savunmanın onu unuttuğu takdirde, ceza atışlarını iyi değerlendirebilen bir oyuncu. Bu noktada alan savunmasına geçtiğimiz dakikalarda Udrih sorumluluk alıp dışarıdan oynayabilecek bir isim. Bu ikiliye karşı bizimde turnuva boyunca müthiş oynayan Ender Arslan - Sinan Güler daha ağır basıyor belirtmek gerekirse.

1 ve 2 numaralardan sonra takımın yakından tanıdığımız parçasına gelelim, Bostjan Nachbar. Takımda alternatifi bulunmayan tek oyuncu neredeyse. Dış atışta önemli bir tehditle kendisine yer ediniyor ancak bu turnuvada çok güçlü bir şekilde penetrelerine de başvuruyor. Hidayet'in bu penetrelere izin vermeyeceğini umuyorum. Keza Nachbar savunmayı deldiğinde sadece sayıya değil arkadaşlarına da iyi servis yapabilen bir isim. Başımıza çok dert açabilir. Nachbar'a karşı pozisyon olarak bizdeki isim, Hidayet Türkoğlu. Tabii ki de gerek tecrübesiyle gerekte oyun bilgisiyle bu pozisyonda daha avantajlıyız. Ancak Hidayet'in savunmada üstün konsantrasyon sergilemesi gerek.
Kısa oyunculardan sıyrılıp, turnuvanın en sert pota altı rotasyonuna gelelim. Sahaya Uros Slokar - Primoz Brezec ile çıkıyorlar. Bu ikili savunma sertliği açısından takımı ateşleyen ikili. Maç içerisinde sert müdahaleler de bulunsalar da pota altı etkinliği açısından önemli katkıları oluyor takımlarına. Hücum anlamında Brezec vasat üstü bir şuta sahip olsa da, Slokar üçlük tehdidi bulunan bir oyuncu. Bu tehdidi Ersan İlyasova ile kapatırız ancak önemli nokta Ömer Aşık'ın Brezec karşısında göstereceği performans. Eğer sertliğe yılmaz ve ayak çabukluğunu kullanırsa pota altında bir adım öne geçeriz.

Kenardan gelen oyuncularına baktığımızda Miha Zupan - Gasper Vidmar ikilisini görüyoruz. Sahaya ilk beşte çıkan pota altı ikilisinin neredeyse aynı özelliklerini taşıyor oyuncular. Bu nedenle pota altı sertlikleri 40 dakika boyunca düşmüyor. Vidmar'ı çok yakından tanıyan isimler var takımımızda. Ona karşı önlemimizi almakta sorun yaşamayız ancak Zupan Ersan'ın kenarda dinlendiği dakikalarda çok tehlikeli olabilir. Bu dakikalarda Tanjevic'in tabularını yıkıp Kerem Gönlüm'ü dört numaraya çekerken görebiliriz.

Oyuncular üzerinden takıma bir göz attık. Genel tabloya baktığımızda Yunanistan ile birlikte basketbolu aklıyla oynayan bir takımla yarı final savaşına çıkacağız. Slovenya sertliği hiç bırakmıyor ve hücum silahları birden fazla. Takım kötü gittiği anda sazı eline alabilecek farklı oyunculara sahipler. Şuana kadar geride kalan rakiplerimizi düşündüğümüzde en zor maça çıkacağız. Kazanmak istiyorsak 6 maçta sergilediğimiz savunma disiplinini devam ettirmeliyiz 40 dakika boyunca. Hücumda bir sıkıntı taşımıyoruz. Bu maçın anahtarı, iki tarafın yapacağı savunmalardan geçecek. Bizimde ilk maçlardan itibaren süren çok önemli bir performansımız var. Seyircimizin desteğiyle bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum.

Yarı final çok uzak değil. Millilerimize sonsuz başarılar..

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0