FCN ÖZEL | Kadın basketbolda altyapı geliyor.

Galatasaray'ımızın altyapısında ki yapılaşma, temelleşme ve oyuncu çıkartma başarısı malumunuz herkes tarafından bilinen bir gerçek. Başta futbol branşı olmak üzere bir çok branşında altyapısından genç oyuncular çıkartan kulübümüz geçtiğimiz yıllarda genel olarak altyapıda oyuncu tarama işlemlerine gitti. Başarılı oyuncuları takımımıza genç yaşta dahil edip gelecek yıllarda kendi oyuncularıyla takım yaratma projesinin şuanda en verimli branşı kadın basketbol takımımız görünüyor. Geçtiğimiz hafta oynanılan Magic Cup'ta da 3 maçlık kısa periyodda bile olsa izleme fırsatı bulduğumuz genç oyuncularımız hakkında mini yorum, mini analizler aşağıda bulunuyor.

Gizem Başaran
1992 li doğumlu ve basketbola biraz geç başladı diyebiliriz. 2 yıl önce basketbola başladı. Daha önceden 2 yıl kadarlık bir voleybol geçmişi var. 2 yıl gibi kısa bir süredir oynuyor. Tabiki temel eksiklikleri çok fakat bunları iyi bir şekilde kapamaya hızla devam ediyor. Boyunun büyük avantajıyla ileriki yıllarda iyi işler yapıcaktır. Ayrıca genç bayan milli takım hazırlık kamplarında yer aldı fakat şampiyonalar öncesi kadrodan çıkartıldı. Yaşı gereğince genç takımda oynayamayacak. Geçtiğimiz sezon A takımda zaman zaman forma şansı bulan Gizem, Magic Cup'ta özellikle son maçta oldukça başarılıydı. Samsun Basket maçında 10 ribaund çektiğini hatırlatalım. Uzun kolları ve uzun boyuyla pota altında rakipleri adına ciddi bir tehdit unsuru içeriyor. Elbette gelişmeye devam edecek, şu anda doğrudan A takımda oynayabilecek düzeyde değil. Ancak maçın sonlarına doğru veya fark açıldığında süre alabilir. Ceyhun Yıldızoğlu ondan çok şey bekliyor, o da bunun farkında..

Balım Akbulak
1993 doğumlu. 2 yıldır bizimle birlikte. Daha önce İzmir DSİ de oynuyordu. Yaptığımız ufak bir tarama sonucunda kulübümüze dahil oldu. Şehirdışı transferimiz olarak, kulüp altyapı evimizde yaşıyor. Normalde altyapı takımlarımızda uzun oyuncu sıkıntısı oldugundan hep 4 numara olarak oynadı fakat bundan sonra 3 numara olarak oynamaya yönelik çalıştırılmakta ve gelişim kaydediyor. Magic Cup'ta kendisini gösterme fırsatı buldu ve başarılıydı. Gelecek yıllarda A takım rotasyonunda kendisini göreceğiz. Ceyhun Yıldızoğlu'nun altyapıda gözdelerinden birtanesi ve gelecek yıllarda İlayda ile birlikte takımda forma bulacaklardır. Altyapıdan yükselmeye aday ikinci isim olarak duruyor diyebiliriz. En az İlayda kadar kabiliyetli, yetenekli ve potansiyeli yüksek olan bir oyuncu.. Elbette farklı bölgede oynayacağı için bir takım sıkıntılar yaşayacaktır, olması gayet normal.


İlayda Tokmak
1993 dogumlu. 2 yıldır bizimle birlikte. Daha önce kendisi Ankara takımında oynamaktaydı. Çok yetenekli ve özel bir oyuncu. Guard pozisyonunda oynuyor. Bu sezon genç takımda görev yapacak. Sahada inanılmaz rahat ve sakin bir oyuncudur. Daha önce yıldız milli takım kamplarında yer aldı. Magic Cup'ta kendisini gösterme fırsatını buldu ve çok iyi değerlendirdi bu fırsatı.. Bu sene değil ama gelecek sene veya bir sonraki sene müthiş bir guard geliyor. Haberiniz olsun. Çabukluğu, fundamentali ve hızı ile fark yaratan bir oyuncu, her ne kadar fiziksel anlamda eksiklikleri olsa da.. Altyapıdan yükselmeye en büyük adaylardan birisi ve sıkıntı yaşadığımız kısa rotasyona çabukluğu ile, dinanizmi ile güç getirecektir muhakkak. Magic Cup'ta son maçta Samsun Basket karşısında 10 sayı attığınıda kaydedelim. Birde eklemek gerekiyor ki; Magic Cup'ta en uzun süre alan genç oyuncumuzdu.

Gözde Yürük
1993 doğumlu. Bizimle birlikte 3. yılını yaşıyor. Kırklareli'nden transfer ettiğimiz bir sporcu. Kulüp altyapı evinde kalıyor. Çok istekli bir sporcu gerçekten, son derece hırslı ve çalışkan. 2 numaralı pozisyonda görev yapıyor. Bu sezon genç takımda oynayacak. Magic Cup'ta görev alan bir başka genç oyuncumuzdu ve aldığı süreleri elinden geldiğince değerlendirmeye çalıştı. Elbette oynadığı kısıtlı sürelerde çok fazla yorum yapmak doğru olmayacak, sağlıklı bir yorum yapamayız. Kendisinin gelişimini bu yıl altyapıdan takip edeceğiz.


Özge Turmuş
1992 doğumlu. Galatasaray altyapısından yetişti. Genç yaşına rağmen milli düzeyde oynadığı maç sayısı dikkat çekici. Yıldız ve genç milli takımlarda toplam 70 kez milli oldu. Pozisyonu altyapılarda 5 numaraydı fakat bundan sonra 3 numara oynaması gereken bir oyuncumuz. Bu duruma yönelik gerekli çalışmalar, ekstra idmanlarda yapılıyor. Gelişim kaydedeceğini düşünüyoruz. Genç takımda yaşı nedeniyle forma giyemeyecek. Kendisinin gelişimi hakkında da özel çalışmalar yapılıyor. Ceyhun Yıldızoğlu tarafından ilerleyen günlerde kendisi hakkında karar verilecek. Zaman zaman A takımda görme imkanımız var. Elbette bu sezon değil ama gelecek senelerde Özge'yi uzun sürelerde göreceğiz.

Hazal Poyraz:
1992 doğumlu. Migros altyapısından yetişmiştir. 2 senedir bizimle. Guard pozisyonunda oynayan oldukça hırslı bir oyuncu ve çalışkan bir oyuncumuz. Yaşı nedeniyle bu yıl genç takımımızda forma giyemeyecek. // Biz bu yazıyı hazırladığımız sırada üzücü bir haber almış bulunuyoruz. Hazal eğitimi nedeniyle basketbolu bırakma kararı aldı. Elbette bu kararı almasında en büyük pay Galatasaray dışında başka bir takımda forma giymek istememesi ve yaşının genç takıma uygun olmayıp A takımda olması. Daha doğrusu mevcut rotasyon nedeniyle A takımda forma şansının olmaması. Kendisine yaptıkları adına teşekkür ediyor, okul hayatında başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0