Gelenler ve gidenler..

Spekülasyonlarla dolu 3 ayı geride bıraktık ve bugün transfer dönemi kapanmış durumda. İşlemlerini yetiştiremeyen takımlara ise TFF tarafından 00.00'a kadar ek süre tanınmış bulunuyor. Bir çok oyuncu takımdan ayrıldı, bir çok oyuncu takımımıza katıldı. Transfer sezonunda bir çok oyuncu ile görüşüldü, bir çok oyuncunun ismini medyada bulduk. Kimisi doğru, kimisi doğru olmayan isimlerdi. Spor Toto Süper Lig adıyla mücadele edeceğimiz ligde sezon sonu şampiyonluk ipini göğüslemek dileğiyle. Transfer dönemini fazla özlemeyeceğiz, keza Ocak-Şubat arasında yine başımızı ağrıtan dolu dolu 1 aylık dönem olacak. Galatasaray'ın oldukça hareketli geçen üç ayının özeti aşağıda. Giden oyuncu sayısı 17, gelen oyuncu sayısı 10. Takımımız ayrıca golcü oyuncusu Milan Baros ile sözleşme yeniledi. Gelenlere hayırlı olsun, gidenlere ise yolları açık olsun demekten başka yapacak birşeyimiz yok. Cümleten geçmiş olsun.

GİDENLER
Mehmet Topal - 5 milyon 350 bin Euro karşılığında Valencia takımına.
Abdel Kader Keita - 8 milyon 150 bin Euro karşılığında Al Sadd takımına.
Uğur Uçar - 1 milyon 300 bin TL karşılığında Ankaragücü takımına.
Emre Güngör - 2 milyon TL karşılığında Gaziantepspor takımına.
Özgürcan Özcan - 250 bin TL karşılığında Adanaspor takımına.
Marcelo Carrusca - ? karşılığında kiralık olarak Banfield takımına.
Leo Franco - Sözleşmesi fesh edildi.
Erhan Şentürk - Takasta kullanılmak üzere Denizlispor takımına.
Murat Akça - Takasta kullanılmak üzere Denizlispor takımına gönderildi.
Semih Kaya - Takasta kullanılmak üzere Denizlispor takımına gönderildi fakat oyuncu takım ile anlaşamadı. Bu nedenden ötürü Kartalspor'a kiralandı.
Fırat Kocaoğlu - Takasta kullanılmak üzere Denizlispor takımına gönderildi fakat oyuncu takım ile anlaşamadı. Oyuncu Kasımpaşaspor ile sözleşme imzaladı.
Caner Erkin - Oyuncunun satın alma opsiyonu kullanılmadı. Oyuncu kiralık olarak geldiği CSKA Moskova takımına geri döndü.
Joao Alves - Oyuncu kiralık olarak geldiği Manchester City takımına geri döndü.
Giovani Dos Santos - Oyuncunun satın alma opsiyonu kullanılmadı. Oyuncu kiralık olarak geldiği Tottenham Hotspurs takımına geri döndü.
Emre Aşık - Oyuncu aktif futbol hayatını sonlandırdı.
Serdar Eylik - Bu yıl geçerli olmak üzere Denizlispor takımına kiralandı.
Çetin Güngör - Bu yıl geçerli olmak üzere Şanlıurfaspor takımına kiralandı.

GELENLER
Serdar Özkan - Ücretsiz olarak transfer edildi. Oyuncu ile yapılan üç yıllık sözleşme gereğince yıllık olarak 950 bin TL, 1 milyon TL ve 1 milyon 50 bin TL ödenecek.
Mehmet Batdal - Ücretsiz olarak transfer edildi. Oyuncu ile yapılan üç yıllık sözleşme gereğince yıllık olarak 750 bin TL ödenecek.
Çağlar Birinci - Bonservis bedeli olarak 1 milyon 500 bin euronun yanı sıra dört genç oyuncu takasta kullanılmak üzere Denizlispor takımına gönderildi. Oyuncu ile yapılan üç yıllık sözleşmenin ilk iki yılında yıllık olarak 900 bin TL, son yılında ise 950 bin TL ödenecek.
Ali Turan - Oyuncu ücretsiz olarak transfer edildi. Oyuncu ile yapılan 3 yıllık sözleşme gereğince yıllık olarak 1 milyon TL ödenecek.
Musa Çağıran - Bonservis bedeli olarak Altay takımına 1 milyon TL ödendi. Oyuncu ile yapılan üç yıllık sözleşme gereğince yıllık olarak 500 bin TL ödenecek.
Lorik Cana - Bonservis bedeli olarak Sunderland takımına vadeli olarak 4 milyon 500 bin euro ödendi. Oyuncu ile yapılan dört yıllık sözleşme gereğince oyuncuya yıllık olarak 2 milyon euro ödenecek.
Juan Pablo Pino - Bonservis bedeli olarak Monaco takımına vadeli olarak 3 milyon euro ödendi. Oyuncu ile yapılan üç yıllık sözleşme gereğince oyuncuya yıllık olarak 600 bin euro ödenecek.
Harry Kewell - Sözleşmesi biten oyuncu ile yeniden bir yıllık sözleşme imzalandı. Oyuncuya yapılan sözleşme gereğince yıllık 1 milyon 50 bin euro ödenecek.
Zvjezdan Misimovic - Bonservis bedeli olarak Wolfsburg takımına vadeli olarak 7 milyon euro ödendi. Oyuncu ile yapılan dört yıllık sözleşme gereğince oyuncuya yıllık olarak 2 milyon 100 bin euro ödenecek.
Emiliano Insua - Kiralama bedeli olarak Liverpool takımına 750 bin euro ödendi. Oyuncuya ise yapılan sözleşme gereğince 1 milyon 60 bin euro ödenecek. Ayrıca oyuncunun satın alma opsiyonu 4 milyon 500 bin euro karşılığında Galatasaray'da.

34 yorum:

  1. pinoya verdiğimiz çok az bence ali turanın 1milyon aldığı bi ortamda onun 600bin alması =//

    YanıtlaSil
  2. umut var içimde 12 ye kadar bi transfer olucak :D

    YanıtlaSil
  3. keşke fatih tekke ve aurelioyu biz alsaydık.aurelio MBA üçlüsünden daha iyi seviye olrak hem fatih tekke barosa bişey oldugunda iyi bir alternatif.ve bonservissiz adamlardı neredeyse.ve türkler.6yabancı sorunu yaşayacagımız kesin,o dönemde böle seviyeleri olan adamları kullanmak daha mantıklı olurdu

    YanıtlaSil
  4. Uğur Uçar neden gönderildi bir türlü anlamadım

    YanıtlaSil
  5. Yalnız değerlere dikkat edin derim. Kimisi EURO, kimisi TL.

    Ali Turan 1 milyon TL.
    Pablo Pino 600 bin EURO.

    YanıtlaSil
  6. @FCN ufak ufak transfer haberlerı gelıyo..

    Bızde bıttı mı tum umutlar.. on lıbero ya da forvet : (

    YanıtlaSil
  7. @samet
    cok dogru soylemisin samet kardesim fatih tekke neysede mehmet aurelio cok ii olurdu takımımız icin hem cok iyi bi yedek hem de yabancı kuralı icin rotasyonda kullanabilecegimiz kaliteli bi adam..olmadı saglık olsun artık yonetimimizin bu gun bitene kadar ANNAN transferini bitirmesini istiyoruz hatta sporx te haber cıkmıs 4 milyon euro teklif edilmis ve beklenmeye baslamıs die..FCN ekibi olarak boyle bir tekliften haberiniz varmı? dogrumudur yoksa yalanmıdır kucuk bir acıklama yapabilirmisiniz vardır veya yoktur diye..biliyoruz bu tur sorular cok soruluyor ama bu merak sadece bu gune ait bisey lutfen

    YanıtlaSil
  8. Gidenler - Gelenler açısından sadece kluplere verilen ve alınan bonservislere baktığımızda 3.5 milyon Tl zarar ettiğimiz görülmektedir..

    YanıtlaSil
  9. Yeni sistem olarak görüşlerinizi merak ediyorum.Onun hakkında da bir konu açar mısınız rica etsem ?

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Aytunç,

    Böyle bir çalışmamız bulunuyor. 2010-2011 Galatasaray'ı adlı yazı dizimiz ilerleyen saatlerde yayında olacaktır.

    YanıtlaSil
  11. fcn blog lütfen cevaplayın tüm umutlar bitti mi ? yoksa 12 ye kadar bişeyler olabilirmi. bilmiyorsanız da bilmiyoruz deyin bişey deyin yani

    YanıtlaSil
  12. Lütfen branislav jovanovicle ilgili bir seyler yazın, zira prekazinin zor durumda kalmasına çok üzüldüm ve bir son dakika sürprizi olmasını çok istiyorum.. Fanatikte saglık kontrolünden geçirildiği yazıyor, böyle bir şey varmidir gercekten?

    YanıtlaSil
  13. Manisa'da Makakulayı aldı.. Devam ediyo transfer 12 ye kadar ama bizimkilerden bişey çıkmaz..

    YanıtlaSil
  14. transfer kapandı arkadaslar iceride babası olan bi arkadasım soyledi annan icin yapılan teklif kabul edilmemis yonetimde teklifi yukseltmeme kararı almıs falan filan oyle karısık isler iste sonuc olarak bu kadro sezon ortasına kadar ins bizi goturur..MBA uclusu yine dm-mc oynıcaklar(sacma)

    YanıtlaSil
  15. harbi Adnanların yaptığına bak hem prekaziye (prekazının radyospor'a verdiği iddia edilen beyanaat) GS için futbolcu izlermisin diye ricada bulun sonra futbolcuyu al gel de sonrada vazgeç sizi ayakta alkışlıyorum Adnanlar Prekazi yi bilmesek uyanık manager para tırtıklayacak deriz ama nafile tabii bilmediğimiz neler döndü orasınında allah(cc) bilir

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar aurelio işi para işi değil bir dolu sorunu var o adamın
    1-)Bence kimsenin iş yapmaması gerekn bir menejere sayip bjkya bedava verdiğini söylüyor bir de bjk yönetimini öüyor belliki para almış yine transferden.
    2-)Bu adamı GS alsaydı sakat yine sakat oyuncu alındı haberleri ile hem oyuncu hemde yönetim yıpranıcaktı ki adam sakat 2 maç üst üste oynayamıyor ama kimse bişi demiyor çünkü medyada artık bir haysiyetsizlik hali hükümsürüyor.
    3-)Zaten türkiyeden kaçarak giden gittiği bütün klüplere kazık atan trabzon fenerbahçe şimdi de betis böyle bir adamı almak anlamsız birde aldığı paraya bakarsak sanırım misim ile eşit sayıda maç oynarsa maç başı para misinden yüksek normal alıcak düşük sanırım yılda misim kadar kazanıyor düşünün artık bu işin hesabını

    YanıtlaSil
  17. genç oyuncular konusunda bazı değişiklikler oldu bildigm kadarıyla semih kaya ve erhan sentürk denizli ile anlaşamadı ve kartala kiralandı bu nedenle serdar eylik ve fırat bonservisiyle werildi denizliye die biliyorum..

    YanıtlaSil
  18. Hem prekazi'ye ayıp oldu hem de jovanovic'e yazık oldu. Adam alacaklarına karşılık bonservisini alıp gelmiş. Madem adamı takıma katmayacaksın niye buraya kadar getirtiyorsun adamı. Bizim eski futbolculara yaptığımız vefasızlık yetmiyormuş gibi bir de onları zor durumda bırakıyoruz. Yazık valla. Çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  19. Maalesef, bu kadar alabildiler. Annan'ı alsaydık güzel olacaktı.

    YanıtlaSil
  20. @ samet
    Gerçekten çok iyi olurdu ama bu yönetimden böyle hamleler beklemek hayal...Bunların transfer politakısı iyisini gönderip kötüsünü almak

    YanıtlaSil
  21. @FCN

    Arkadaşlar Prekazi olayınının iç yüzünün biliyor musunuz? Zira olayı tam bilmediğimiz için "son dakika kakalaması olcaktı" gibi algılayabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  22. bu yonetimin falan 1 gram kafası calısmıyo ya..misimovicin acıgını ayhanın veya mustafanın kapatıcagını dusundulerse ve fiyat arttırmadılarsa biraz daha..aklıma geldikce deli oluyorum ya ..misimovic b..k yarar smdi bize gorun rezilligi de soora keske vereydik 1-2 daha dersiniz ge...zekalı herifler!! ins bu msjı yayınlarsınız

    YanıtlaSil
  23. @FCN
    Semih ve Erhan Kartalspor'a kiralandı gözüküyor TFF'de. Bu durumda Denizli'ye artı para verildi mi? Bir de Çetin Güngör'ün sözleşme bitiyor bu sezon sonu, yenileme var mı?

    YanıtlaSil
  24. yazıklar olsun bu yönetime yine o.sahaya çift yönlü adam almadılar geçen yıl başımıza gelenleri görmedimi bu yönetim forvet almadılar nasıl bir planlamaları var anlamadm tek dileğim devre arasına kadar 1. ile aramızda maximum 4-5 puan olması devre arsı elanoyu satıp hamit altıntop emana ve forvete bir alternatif ozaman iyi yola gireriz. 4-2-3-1 e dönmemiz lazım
    ufuk - alituran neill h.balta ınsua-cana elano-sabri misimoviç arda - baros sezonun 2.yarısında da ufuk - sabri neill h.balta ınsua- emana cana - hamit misimoviç arda - baros

    YanıtlaSil
  25. @ engin
    futbol uleması renktaşım, yazdığım kadroyu "misimovic tarihte ne zaman sağda oynamış bir yaşıma daha girdim" diyerek eleştirmiştin ya... gerektiğinde oynadığına dair cevabın uğur meleke'nin misimovic analizinde...

    www.milliyet.com.tr/ince-misimovic-kalin-insua/spor/sondakikaarsiv/02.09.2010/1283636/default.htm

    YanıtlaSil
  26. Adnan Polat, bugün saat 23:00'de NTV Spor'da. Bakalım yine "2012 kriterleri" diyecek mi? Liverpool'un, Man. Utd.'nin yüzlerce milyon €'luk borcu var, biz bir kaç milyon euro vermemek için Annan'ı elimizden kaçırıyoruz, üffff

    YanıtlaSil
  27. 2 gündür yazıyorum çiziyorum da hep 6 yabancı sınırlamasına takılıp bir türlü içime sinen bir kadro kuramadım. bizim takım içinden ya 2 yönlü oynayabilen iyi bir türk ön libero çıkarmamız lazım ki bunun için bence en iyi aday musa çünkü diğerleri denendi ve tutmadı ya da takım içinden çok iyi bir yerli sağ açık çıkarmamız lazım ki bunun için aklıma gelen tek aday emre çolak. ortaa MBA ile olmuyor işte. sağda da aydın senelerdir patlamayı bekliyor ama nerdeyse patlayamadan futbolu bırakacak. musa ve emre çolak'ın takıma monte edilip verim alınabilmesi aslında şu anda galatasaray için en gerekli öcelik diye düşünüyorum düşünüyorum düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  28. Bence Arda 10 Numara değildi hiç bir zaman sorumluluk yüklediler çocuğun üzerine bir de kaptanlık derken yükün altında ezildi.Milli takımda çok daha iyi oynuyor çünkü oyun kuruculu bir sistem yok ve yerinde oynuyor.Yani aslında defansif ikinci ortasahaya ihtiyacımız yoktu.Daha güzel bir açılım oldu şu an.Arda'yı kazanabiliriz.Çünkü Elano'nun da yeri her zaman ya sağ kanat ya da sağ içtir ama ondan önce oyun kurucu sonrada %70 verimli olabileceği defansif orta saha olarak kullandık.

    Şimdi misimovic'in gelmesiyle taşlar yerine oturdu.Herkes Annan diyor başka oyuncu diyor niye gelmedi diye ama transferde yabancı sınırı belli.Hepsini oynatamadıktan sonra ne manası var.

    Şu kadro tam ideal.

    Kalede Ufuk

    Solda Hakan(Insua) Göbekte Neill Servet(Hakan) Sağda Sabri (Serkan)

    Ortasahada Cana Mustafa Sarp Misimovic

    Sagda Elano Solda Arda

    İlerde Baros

    Kewell ve Pino'da artık iyileşmelerine ve form durumlarına gore maçtan maça Elano ve Baros ile değişmeli oynarlar.

    Şimdi bir gediğimiz kalmadı.

    YanıtlaSil
  29. Sayın Adnan Sezgin lutfen istifa edin
    takımda Baros sakatlansa santrafor yok, sabri sakat sağ bek yok, cm oynayacak oyuncu yok, pino sakat sağ açık yok.
    yok yok yok
    lutfen istifa edin.
    Amacınızın FR yi bıktırıp yerine her türlü işine karışabileceğiniz bir hoca getirmek olduğunu düşünüyorum. Umarım burayı ve yorumları takip ediyorsunuzdur.

    YanıtlaSil
  30. Bu arada adet yerini bulsun tadında
    bence uygun sistem ve kadro;

    4-2-3-1

    *******———————–Ufuk————————-******
    *-Sabri—-–Neill——--Balta———Insua-*
    ******————–Ayhan——–Cana—————******
    ****—Elano————Misimovic———Arda—***
    *********————–Baros—————————******

    YanıtlaSil
  31. Bence Galatasarayin gelmis gecmis en iyi Kadroya sahip hele "Baris" en güzel kazma harketleri beni costuruyor. Adam topa o kadar hakimki topu ayagimda tutmigim diye hep rakipe atar. Ayhan`da ballerina gibi sahada kosturuyor. Ilk 11`e girme savasi olmasi lazim öyle bir hava yok. Aslinda iykide Avrupa liginde yokuz bu sene olsaydik bile birseye ulasmazdik bu kadroyla, bütün konsantre ligde olsun dogru olsun sampiyon olsun sampiyon ligine katilalim cok daha mantikli olur bence.

    YanıtlaSil
  32. Erhan Şentürk ve Semih Kaya Kartalspor'a kiralandılar.

    YanıtlaSil
  33. ----------UFUK----------

    SABRİ--NEILL--SERVET--INSUA

    -------CANA-----HAKAN------

    ELANO----MISIMOVIC-----ARDA

    -----------BAROS-----------

    yabancı sınırlaması olmasa ortada elano ve cana oynar, hakan servetin yerine stopere geçer ve sağda da pino veya kewell oynardı.

    bu takımın tek eksiği MEHMET TOPAL'dır. keşke gitmeseydi. hakan veya servet stoper oynasa mehmet de cana ile defansif orta saha ikilisini oluştursaydı.

    ama büyük olasılıkla rijkaart bu takımda hakanı servetin yerinde stoper oynatacak defansif orta sahada da cananın partneri mustafa ayhan ve barıştan biri olacak.

    YanıtlaSil
  34. <-****** UFUK *******>
    (Aykut)

    <*Sabri*> <*Gökhan Zan*> <*Servet*> <*Insua*>
    2(A.Turan) 2(Neil) 2(Turan) 2(Serk. Kur.)


    <*Pino*> <*Misimovic*> <*Elano*> <*Kewell*>(

    (S.Özkan) 2(Emre Colak) 2(Musa) 2(Aydin)
    3(Ayhan) 3(Cana)

    (Batdal)
    <*Baros*> <*Arda*>

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0