Güzel Kapanış | Türkiye : 87 - Çin : 40

İlk 4 maçını kayıpsız kapatan Milli takımımız, grubunun son maçında Çin karşısına çıktı. İki takımında grupta yerlerinin belli olmasından dolayı as oyuncularını dinlendirdiği maçta rahat bir galibiyet alarak grubumuzu namağlup tamamladık. Maç içerisinde bir iki dakikalık bölümler hariç oyun konsantrasyonumuz üst seviyedeydi. Kenardan gelen oyuncularımız ile hücumda tempomuz maçın genelinde yüksek tuttuk. Savunmada aynı disiplini gösteren takımımız maçı 47 sayılık farkla önde bitirdi. Oldukça rahat geçen maça detaya girmeye gerek yok, önemli noktaların altını çizelim.

* Çin'inde kısıtlı olan hücum silahlarını kenarda oturtmasının da elbette katkısı var ancak fizik ve mental olarak yıprandığımız son maçta savunmamız yine üst düzeydi. Karşımızdaki takımın gücüne bakmaksızın baskımızı sahaya yansıtıyoruz. Bu takım savunmasının iyice oturduğunu gösteriyor. Bugün bu savunmada Semih-Cenk-Sinan üçlüsü önde geldi. Özellikle takımdaki kısa oyuncular bakımından Ömer Onan'ın ardından rakibe baskı uygulaması açısından ikinci isim olan Sinan Güler'in takım savunmasına getirdiği enerji, diğer maçlarda da süre bulduğu takdirde katkısını vereceğini gösterdi. Takımın gösterdiği bu savunma disiplini Dünya Kupası'nın en az sayı yiyen takımlardan biri olduğumuzu kanıtladı. Bu savunmamızı ilerleyen maçlarda daha da sertleştirmeliyiz keza rakiplerimiz daha güçlenecek.

* Kadromuzda bulunan as oyuncularımızın şuana kadar gösterdikleri performans yüzleri güldüren cinstendi. Bugün kenardan gelen oyuncularımızın sahaya koyacakları oyun, eleme maçlarında rotasyonumuzdan alacağımızı verimin daha da yükselip yükselemeyeceğini gösterecekti. Bugün başta Sinan Güler ve Semih Erden olmak üzere kenar oyuncularımızın performanslarını beğendiğimi söylemek istiyorum. Kendilerine gelecek şansı bilerek fizik olarak hazır durumda bulunmaları önemli. Böyle büyük bir sahnede az süre alıp küskünlük yapmamaları, takım olgusunu ne kadar iyi oluşturduğumuzu gösteriyor.

Grubumuzu yenilgisiz tamamlayarak birinci olduk. Bu 5 maçta oyuncularımıza, kenar ekibimize ve Ankara taraftarına sonsuz teşekkürler. İşin mücadele ve basketbol kısmında iyi gidiyoruz. Hatalarımız elbette var ve önümüzde 2 günlük bir dinlenme süreci var. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek eleme maçına hazırlanmalıyız. Şimdi rakibimiz belkide Yunanistan'dan kaçan Fransa. Gelin bakalım çocuklar, size güzel dakikalar yaşatacağız..

Arca Yıldırım

2 yorum:

  1. Fransa geldi ya, eleriz herhâlde?

    YanıtlaSil
  2. http://www.ntvspor.net/haber/turkiye-2010/22690/ankarada-sinirler-gerildi

    Şerefsiz Yunanistan bilerek yenildi ama geçen sene olduğu gibi (final oynayamamışlardı) bu sene de istediklerini alamayacaklar, İspanya ile eşleştiler çünkü :) Salaklar İspanya ile eşleşmemek için yenildiler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0