Rixos Cup'ta İlk Günün Ardından

Galatasaray Cafe Crown, sezon öncesi ilk hazırlık maçında Dinamo Moskova ile karşılaştı. Bu sezon ilk ciddi sınavına çıkan takımımız, oyunun bazı bölümleri hariç iyi görüntü verdi. Maça iyi başlayıp devamını da getiren takımımız, son 10 dakikalık bölümde iyi performansının devamını getiremese de maçı 12 sayılık farkla 63-51 kazanmayı başardı. Geçen seneden sadece Radoslav Rancik sahada yer alırken yeni transferlerimizden Joshua Ian Shipp, Sertaç Şanlı ve geçen sene takımda bulunan Caner Topaloğlu sakatlıklarından dolayı kadroda yer almadı. Şimdi bugünkü maçta oyunumuzun iki yönündeki noktaların altını çizerek devam edelim.

- Oktay Mahmuti ile birlikte savunma kısmında takımın daha farklı olduğu bir gerçek. Bugün bu gerçeği daha ilk maçımızda yaşadık. Maçın genelinde adam adama savunma gördük. Bu savunmada hız ve yardımlaşma esas noktalardı. Dinamolu oyuncuların oynadıkları ikili oyunlar sonucu yaptığımız sıkıştırmalar ile çok iyi savunduk potamızı. Bu savunma prensiplerinin bütün sezona yayacağı aşikar. Ancak sezonun ilk ciddi maçında bu kararlılığı göstermek, takım savunması adına, ilerisi adına çok olumlu bir nokta. Kişisel olarak ayırmak gereksiz. Takım olarak savunma direnci gösteriyoruz. Oyuna sonradan giren oyuncular da gösterdikleri savunma ile bu direncin devam etmesini sağlıyorlar. Bunun devamını hazırlık maçlarında kazanmalıyız. Lige bu savunma disiplini ile girdiğimiz takdirde işlerimiz daha kolaylaşacaktır.

- Hücumda bugün dikkati çeken iki unsur vardı ; top paylaşımı ve buna bağlı olarak iç - dış dengesi. Sahada yer alan kısa oyuncularımızın topun çok iyi dolaşmasını sağlaması, istediğimiz pozisyonları bulmamızda kolaylık sağladı. Uzun zaman sonra kadromuzda, pota altından birebir oynayacak oyuncularımızın olması, takımın hücumda daha rahat olmasını sağlıyor ve hücuma çok katkısı oluyor. Bugünde Ermal ve Luksa bu katkıyı fazlasıyla verdiler. Diğer yandan Taylor ve Tutku'nun oyunu iyi okuyabilen oyuncu olmaları, şutörlerimiz açısından önemli. Shumpert - Shipp (oynadığı zaman) - Melih gibi isimler bugün olduğu gibi istedikleri boşlukları bulacaklar. Oktay Mahmuti'nin oluşturmak istediği hücum tablosu bugün ilk ışıklarını verdi. Ancak turnuva sonunda daha net konuşabiliriz.

Hazırlık maçlarına kazanarak devam etmek güzel. Bugün Rusya'nın çok önemli takımlarından birini yendiğimiz gerçeğinin altını çizelim. Hazırlıklarda bu denli sert ve güçlü ekipler ile oynamamız, gelecek maçlarda bize avantaj sağlayacaktır.

Arca Yıldırım

2 yorum:

  1. Rancik'in geçen sezona göre daha etkisiz olması sezon başıyla mı alakalı yoksa oynadığımız oyunla mı?

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Görkem ;

    Radoslav Rancik mevki itibariyle takımdaki alternatifsiz tek oyuncu. Onun vereceği performans çok kritik. Dün maçın başında iyi görüntü vermese de sonlara doğru eski görüntüsünden kesitler sundu. Daha sezon başındayız, yüklemeler yapılıyor. Radoslav çok daha iyi duruma gelecektir. Oynadığımız oyun yapısı, herkesten en yüksek verimi almak üzerine kurulu.

    Performansı giderek artacaktır.

    Sevgi ve saygı ile.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0