Röportaj | Ceyhun Yıldızoğlu

Galatasaray Medical Park'a sezon başında göreve getirilen Ceyhun Yıldızoğlu göreve gelişi sonrasında resmi sitemiz ve televizyonumuz dışında ilk kez FCN Blog'a konuştu. Sezon öncesi hazırlık maçları kapsamında oynadığımız Magic Cup turnuvasında ikinci gün karşılaştığımız Mersin BŞB maçı sonrasında sorularımızı cevaplayan Ceyhun Yıldızoğlu önemli ve umut dolu açıklamalarda bulundu. Bu röportajın ayak üstü 10 dakikalık bir maç sonrası röportaj olduğunu, detaylı röportajın turnuvası sonrasında canlı yayın olarak yapılacağını belirtmekte fayda var.
(15.09.2010 - 01:25)

- Galatasaray'a hoşgeldiniz, tekrardan belirtelim. Aslında bu skorları pek ciddiye almamak gerekiyor ama siz neler düşünüyorsunuz? Genç oyuncularımız oynuyor, yeni yerli transferlerimiz oynuyor. Altyapıdaki oyuncuların durumları hakkında neler belirteceksiniz?
Aslında tabii ki ciddiye alıyoruz, buraya gönüllü katıldık. Katılırkende şunu hedefledik. 2,5 aydan beri biz bu genç oyuncularla antreman yapıyoruz. Bu oyuncuların Galatasaray forması giyip giyemeyeceğini ben gerçekten merak ediyorum. Bu yeteneklere, bu kaliteye sahipler mi diye.. O bakımdan çok önemli bir turnuva, onları gözlemleme fırsatı bulduğumuz için, oynama şansı verdiğimiz için ben memnunum. Galatasaray elbette dünya yıldızlarını getiriyor fakat Galatasaray gibi bir kulübün dünya yıldızlarını yetiştirme yeteneği olması lazım. GSaray'dan yetişmiş yıldızlar lazım ve ben bu turnuvayı böyle gözlemliyorum.

Bu sene Allah izin verirse yapacağımız altyapı taramalarıyla ileride Galatasaray'ın sadece dünya yıldızlarını bünyesine katan değil yetiştiren bir takım olmasını ümit ediyoruz. Bu yüzden de Galatasaray altyapısında oynayan her oyuncunun benimde A takımda oynama şansım var diye düşünmesi lazım, bu duyguyu hissetmelerini istiyorum. Gerçekten çok özel ve sıradışı başarıların da Galatasaray'ın en küçük dilimlerinden gelmiş, o parkeleri yaşayan oyuncularla olacağına inanıyorum ben. Bugünkü maçı ve dünkü maçın yanı sıra bu turnuvayı öyle değerlendirmek lazım.

Seninde belirttiğin gibi takıma katılan yeni oyuncularımız ve tek yabancımız Gintare var. Onları da gözlemleme şansına sahip oluyoruz. A takım olarak çok hazır olmadığımız bir turnuva, birlikte tam olarak çalışma fırsatı bulamadık. Önümüzde 1.5 aylık bir zaman var. Öncelikle istediğimiz savunmayı yapabilmek için çabuklaşmaya, güçlenmeye ve sahadaki stratejimizi belirlemeye ihtiyacımız var. Elimizdeki malzemeler ile, gelecek oyuncularımızla iyi bir takım oluşturabileceğimizi; maçları seyreden insanların 'Şu da olabilir miydi?' diyemeyeceği, top için savaşan ve her topun değerini bilen bir takım yaratmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu başarırız.

- Bir çok oyuncu takıma katılacak ve haliyle takım iskeletinde bir tür değişimler olacak. Bu değişimler sonrasında Galatasaray Medical Park o özlenen, beklenen şampiyonluğa ulaşabilecek mi? İstenilen, arzulanan Yenilmez Armada günleri bizleri bekliyor diyebilirmiyiz?
Gelecek ile ilgili süreç bizim her antremanımız altın değerinde, her maçımız altın değerinde. Zamanı çok çok iyi kullanmalıyız, idmanın başından sonuna kadar her dakikasını çok iyi değerlendirip, takımımızı sizin anlattığınız bizim arzuladığımız şampiyonluklara gidebilecek beceriyi, düzeyi ve mücadeleyi gösterek bir takım yaratmak için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bu hedeflerin ulaşılabileck hedefler olduğunu düşünüyorum. Çok kolay değil ama çok çok zor değil. GS'da görev yapan tüm arkadaşlarıma ve taraftarlarımıza inanıyorum. Bizi yalnız bırakmayacaklarına.. Tabii ki, lige çok iyi bir başlangıç yapamayabiliriz. Süper bir başlangıç yapıp arada bir sorun çıkabilir. Buralarda bizim ne kadar iyi bir kurum olduğumuzun ortaya çıkmasını gerektiriyor. Oralarda ne kadar dirençliyiz, ne kadar çok mücadele edebiliyoruz. Ne kadar çabuk geri gelebiliyoruz. Ben kendi açımdan ekibime inanıyorum ve güveniyorum.

- Galatasaray taraftarlarınca hep istenilen, arzulanan isim oldunuz. Türk basketbolunda önemli, saygı duyulan isimlerden birisisiniz. Ülkemizde pek fazla takip edilmeyen, ilginin olmadığı bir spor dalı olan kadın basketbolu için Galatasaray taraftarlarına neler söyleyeceksiniz?
Öncelikle bu güzel düşünceler adına çok teşekkür ediyorum ben camiamıza ve size. Galatasaray'da görev almak benim için onur verici. Bende burada seyircininde, camianında, ülke basketbolunun beklentilerini biliyorum. Ben buraya gelirken hem sıradışı başarılar elde etmek, hemde dünya yıldızlarını yetiştirmeyi arzuladığım için buraya geldim. Seyircilerinde benimle aynı görüşleri benimsediğini düşünüyorum. Onlarda altyapıdan oynayan oyuncuları istiyorlar, onları daha çok benimsiyorlar. Galatasaray ilkleri yapan bir kulüp ve geçmişte yaşadığımız büyük başarıları tekrardan elde edebileceğimizi düşünüyorum. Ben hep çalıştığım yerlerde birşeyi tek başına başarabilen bir antrenör olmadım, çalıştığım yerdeki insanlarla birşeyler yapabilen bir insan oldum. Burda da hem oyuncularımızla, yöneticilerimizle, seyircilerimizle sıradışı başarıları getirmek için elimizden gelen herşeyi hep birlikte yapacağız.

- Bahar Çağlar hakkında neler diyeceksiniz? Geçtiğimiz sezon alışık olmadığı pozisyonda oynamak zorunda kaldı ve işin aslına bakarsak çok ciddi katkılarda sağlayamadı. Sezon başında milli takımda birlikte çalıştınız ve gerçekten çok iyi, formda bir Bahar izledik. Sakatlığı sonrasında yine formu yükseliyor ve devam edecek gibi görünüyor.
Geçen sene ki kadroda Tamika'nın varlığı vardı. Onun yanında oynayabilecek oyuncuların her pozisyonu oynaması lazım. Tamika iki kişilik savunma yapabilen dünyanın nadir basketbolcularından birisi. Çok çok özel bir oyuncu ki bu yılda WNBA'de yılın savunmacısı seçildi. Büyüyerek geliştiriyor basketbolunu Bahar.. Bahar'ın basketboluna birşeyler kattığına inanıyorum ben, gerek milli takımda gerekse geçen sene.. Benim, yönetimin, taraftarın beklediği bir sürü şeyi Bahar yüreğinde çok çok hissediyor. Büyük işler başarılacaksa bu rollerden birisinin de Bahar'ın olacağını düşünüyorum ben. Bunun yanında Işıl'ında bu rollerden birini alacağını düşünüyorum. Çünkü basketbolu özlemiş ve oynamak isteyen bir oyuncu var. Dünkü maçtan sonra diğer dizinde bir sorun çıktı ama bugün sahaya hiç düşünmeden çıkmak istedi ve oynadı. Artık oynayabileceğini düşünüyor, artık mazereti yok. Kendine güveni sonsuz, sadece yavaş yavaş form tutmaya ihtiyacı var. İnşallah dediğim gibi bir bütün olarak, seyircinin gururla izleyebileceği, benim takımım diyebileceği, maç bittikten sonra sonuç ne olursa olsun yapabilecek herşeyi yapmış bir takım olacağız. Ben kariyerim boyunca çok iyi oynayıpta kaybettiğim, çok kötü oynayıpta kazandığım maçlarım oldu. Ben buna çok dikkat ediyorum. Önemli olan doğru kazanabilmek ve kazanırken saygınlık kazanan bir takım yaratmak istiyorum. Bunun içinde herşeyi yapacağız.

- Işıl Alben hakkında neler söyleyeceksiniz? Yaklaşık 2 yıllık bir sakatlık dönemi geçirdi ve artık yavaştan oynamaya başlıyor. Hazırlık maçlarında da forma giydi. Siz onun için neler düşünüyorsunuz? Nasıl buldunuz sakatlık sonrasında..
Bence Işıl oynamaya hazır ama formsuz. Ben bunu kesinlikle söyleyebiliyorum. Oynamaya hazır ve formsuz.. Ben onun sadece form grafiğini yükseltmeye ve gözlemlemeye çalışacağım bundan sonra. Işıl'ın bizim için, takım için neler yapmaya çalıştıkları bizim için çok önemli bu 1.5 aylık süreçte. Kendisiyle bunu konuştuk, ben onun oynayabileceğini düşünüyorum. Oynayabilecek durumda ama formsuz, bu çok büyük bir gelişme. İlk başlarda oynamayacak bir Işıl vardı karşımızda ama şu anda yapmış olduğu çalışmalarla oynayabilecek fakat formsuz durumda bir Işıl var. Bu çok önemli bir şey.. Ben onun ne kadar büyük bir kalbe, güce ve zihinsel güce sahip olduğunu bildiğim için onun çok kısa zamanda formaya kavuşacağını düşünüyorum.

FCN BLOG ÖZEL | KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0