ST Süper Lig Panorama - Hafta 4

Son şampiyon, sağlam takım Bursaspor; Guiza’ya şans vermekten ne yazık ki vazgeçmiş Fenerbahçe, geçen sene Tabata’ya verdiği parayı bu sene Quaresma’ya verecek kadar değişmiş Beşiktaş, Liverpool’a kök söktürerek sezona büyük bir özgüvenle başlamış Trabzonspor, şampiyonluğun imkansız olmadığını anlamış diğer Anadolu takımları ve biz: Galatasaray. Yeni sponsor Spor Toto ligin seviyesinin İntertoto Kupası civarında olduğunu ima etse de, kafa karışıklığını düzeltmek için “süper” sıfatı hala duran ligimiz bu sene de çok süpper di mi?!

4. haftayı da sonlandırdık ama yeni siftah yapıyorum. Hafta boyu ne oldu ne bitti, Galatasaray’ın maçı nasıl geçti, bir bakalım bakalım.

EMRE GÜNGÖR OLEY!
Haftanın adamı hep en iyi oynayan olmak zorunda mı? İşime hangi futbolcu en çok yaradıysa, o kanımca kraldır. Bu haftaki şanslı, geçen senenin Galatasaraylısı, düz koşu yaparken adını çok çığırmışlığım olan Emre Güngör. Onun elle oynaması sonucunda gelen penaltıyla kazanmış olmamız ister istemez bir ekşi sözlük yazarının (chainsaw) geçen haftaki komplosunu hatırlattı: “Volkan Yaman'ın kendi kalesine attığı gol Galatasaray'ın ligi gizlice ele geçirme planının bir parçasıdır. Galatasaray ligdeki her takıma böyle bir oyuncu verecek ve oyuncu Galatasaray maçında kendi kalesine gol atacak. Böylece gelsin şampiyonluk, gelsin kupalar. ”
Kimseyi zan altında bırakmak olmaz tabi, ama fena fikir de değil hani. Ya da sadece bu oyunculara güle güle dememizin nedenleri ortaya çıkıyordur. Malaga’dan 35 dakikada 5 gol yiyen Leo Franco’ya selam olsun.




ORDA NE VAR ALİ?

Haftanın fotoğrafı biraz komik. Anca kramponlarından tanınabilen Ali Turan’a seslenmek istiyorum: “Orda ne arıyorsun?”



SIHHATLER OLSUN RIJKAARD’IMA

Haftanın teknik adamı aslında Şenol Güneş ama; Frank Amcamız geçirmiş jilet gibi takımı, güzel de bir tıraş olmuş, karizmasıyla tüm yedek kulübesini dolduruyor, ıslıklarıyla yine yeri göğü inletiyordu, kayıtsız kalamadım. Milli takım arası pek bir yaramış. Hem her zaman dediğim gibi “Yar saçları lüle lüle, yar benziyor kara güle” Şarkıyı Güle Güle’yle tamamlamak zorunda kalmamak dileğiyle. (Gitmesini isteyenler kızmasın lütfen.)

TAMAM ANLADIK 61
Trabzon plaka numarasını ezberletmek için her hafta bu kadar uğraşırsa çekeceğimiz var. Zaten ligdeki Gutierrez’lerden en can yakanı Teofilo, adım adım gol krallığına gidiyor; e Yattara bildiğimiz Yattara.. Bir Güneş gibi doğuyorlar Anadolu’nun üstüne kuzey doğudan kuzey doğudan. Sivas’sa ilk hafta bizi yendikleri için ahımızı mı aldı, yoksa biz ilk hafta bu Sivas’ın yenemediğimiz için ahları vahlara mı karıştırmalıyız bilemiyorum ama; kuşkusuz iki takımın oynadığı, haftanın maçıydı.

KÖTÜ KARDEŞ BAŞA BELA
Haftanın çirkini, Yüksel Yeşilova'ya yapılan çok çok çirkin bir hareket. Abisi, arasındaki sorunları futbola karıştırmış, stadyum da bir bıçaklanmaya sahne olmuş.
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü, Steaua Bükreş’te yardımcı antrenörlük yapmışlığı olan hocamıza çok geçmiş olsun.

METİN OLUN
Misimoviç’e çok yakışmış Aslan forma ama bizim gönlümüzde yatan aslan bambaşka! Haftanın güzel yanı, Metin Oktay’ın anılışıydı. Maçtan önce futbolcular, Taçsız Kral’ı unutmadıklarını belirten tişörtlerle ısındı, sahaya “Metin Oktay’ı saygı ve özlemle anıyoruz. ” diyerek çıktılar, golü Metin Oktay attı ve en önemlisi tribünde 10'un dev forması vardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0