Ufuk Ceylan'a sahip çıkalım.

Ufuk Ceylan.. Galatasaray'ın genç kalecisi zor bir dönemde kaleyi devraldı. Aykut'un yıllardır kendini geliştirememesi ve önemli hatalar yapması nedeniyle kaleyi kaptı. Galatasaray taraftarlarında kalecilerden beklenti her zaman yüksek olmuştur. Simovic, Taffarel, Mondragon gibi isimlerin koruduğu kalede forma giymek zor iştir. Çünkü beklentiler çok büyüktür, maç kurtarması beklenilir. Fakat en zor pozisyonda kalecidir. Forvet bir gol kaçırır, bir sonraki pozisyon telafi eder. Kalecilik için böyle birşey mümkün değil, 90 dakika boyunca kalenizi korumanız gerekiyor. Birde unutmadan belirtelim ki, her kaleci oynayarak tecrübe kazanır ve performansını yükseltir.

Bugün Galatasaray'ın kalesini yıllarca koruması için Ufuk'a güvenmemiz ve arkasında durmamız gerekiyor. Geçmişte örneklere baktığınız zaman Casillas 18'li yaşlarda Madrid'in kalesine geçti. Bir çok hata yaptı, bir çok maçta Madrid'in başını yaktı. Fakat bugün dünyanın sayılı kalecilerinden birisi. Elbette her genç oyuncu Casillas olacak diye bir kaide yok. En yakın örneği ülkemizde yaşıyoruz. Volkan Demirel yıllar evvel Fenerbahçe kalesine geçtiğinde çok büyük bir soru işaretiydi. Gerek ligde, gerekse Avrupa'da bir çok maçta takımının canını yaktı, maç kaybettirdi. Bugün baktığınız zaman maç kazandıran kaleci konumunda bulunuyor. Milli takımda da, kulübünde de çok önemli bir isim. Karakterini fazla kurcalamaya gerek yok, hepimiz biliyoruz nasıl olduğunu. Eğer biraz akıllı, biraz karakterli olsa bugün Avrupa'nın üst düzey takımlarında forma giyer. Fazla uzakta aramayalım, Volkan'ı falan bir kenara koyalım. Ümit Milli Takım'da bir dönem Ufuk'un arkasında duran Onur bugün Trabzonspor'un ve Türkiye'nin en iyi kalecilerinden birisi olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz sezon ligde pek iddiası kalmayan Trabzonspor'da ikinci yarıdan itibaren Onur düzenli olarak forma giydi. Her maç üzerine koydu, her maç kendisini geliştirdi ve şu anda taraflı tarafsız herkes tarafından ligimizden en iyi kalecilerden birisi olarak gösteriliyor.

Ufuk'un yaşadığı en büyük sıkıntı, böylesine zor bir dönemde kaleye geçmiş olması. Normalde her kalecinin hata yapma şansı ve payı vardır fakat Ufuk'un böyle bir şansı veya payı yok. Keza takım sıkıntılı dönemler geçiriyor ve genç kalecinin üzerinde de haliyle bir baskı oluşuyor. En büyük problemi özgüven diyebiliriz, bunun nedeni Ufuk'ta değil takımın yaşadığı dönemden kaynaklanıyor. Ufuk'a sahip çıkıp arkasında durmamız gerekiyor. Kendisinde bu potansiyel, yetenek ve kabiliyet var. Türkiye'nin gelecek vaadeden en potansiyelli kalecisi olarak gösterilen bir kaleciye güvenmekten başka çaremiz yok. Takımın yaşadığı bir takım sıkıntı, genç kaleciyi de zora sokuyor. Göreceksiniz, takım her hafta iyi oynamaya başladıkça Ufuk'unda performansı artacaktır. Biz ona güvendiğimizi, arkasında olduğumuzu belirtelim. Çünkü onun buna gerçekten çok ihtiyacı var. Aykut mu? O ise sıradan bir yedek olmaya devam edecek. Emirhan bir-iki sene daha A2'de oynayana kadar.. Sonrasında alttan gümbür gümbür, bağıra bağıra gelen bir Emirhan var çünkü. Alperen'i falan hesaba katmıyorum bile..

5 yorum:

  1. Ufuk ,Dünya çapında bir kaleci olabilir ama ilk şart Nezihi BALOGLU yerine ufuk ve diğerlerini de(Emirhan-Alperen)eğitecek Simovic-Taffarel-Mondragon veya Eser hocayı baslarına ACİLEN gelmesi gerekiyorr .!!!

    YanıtlaSil
  2. Helel FCN Blog süper bir yazı olmuş.Altına imzamı atarım.Kesinlikle arkasında durmamız lazım.İsterse maç kaybettirsin ama çok iyi kalece olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. mükemmel bir yazı olmuş,helal FCN BLOG.

    bende sizinle aynı görüşteyim.ufuk gelecek vaadeden mükmmel bir kaleci.arada bir bazı hataları olcaktır şüphesiz.hatta maçta kaybettirebilir ama ona güvenmemiz lazım.eskişehir maçını hatırlayalım.sezer öztürk'ün şutunu nasıl da çıkarmıştı ama.o maçta da iyi oynadı aslında,ben beğenmiştim.ama tecrübesizlikten kaynaklanan bir hata yapıp golü yedi.aslında bu sene UEFA'dan elenmemiz onun için bir şans.inşallah bu şansı ii kullanır ve dünyanın en iyi kalecilerinden biri olur!!!

    YanıtlaSil
  4. Bence gs de kaleci sorunu yok,Nezihi Baloğlu sorunu var,Aykut da çok yetenekli bi kaleci üzerine koyamamasının tek sebebi nezihidir,Ufuk'u da köreltmeden onu görevden almalılar,

    YanıtlaSil
  5. @ FCN

    sizlere cok tesekkür ediyorum bu yaziyi yazdiginiz icin.belki bazi taraftarlarimiz kalecilerimize "at gözlügü" ile bakiyor ama bu Ufukda harbiden bir yetenek var cok belli ben sahsen Ufuk´a 7-8 hafta veriyorum kendini bu süre icinde cok gelistirecek!

    Acaba FCN olarak Ultraslanla bir irtibatiniz varmi cevaplarsaniz sevinecegim.

    SAYGILAR

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0