Zeminler yeniden incelenecek.

Uzun zamandır stadyumların zeminleri hakkında sıkıntı yaşıyorduk. Bir çok yıldız oyuncunun bulunduğu ligde zeminin kötü olması, futbolumuzu günden güne çirkinleştiriyor ve maçların zevksiz olmasına neden oluyordu. Futbolcular birbirleri arasında rekabetten ziyade birde zeminle uğraşıyorlardı. Bunun son örneğini geçtiğimiz hafta İzmir deplasmanında hepimiz canlı olarak gördük. Özellikle Anadolu kulüpleri bulundukları şehirlerin sert iklimleri nedeniyle stadyumdaki altyapı çalışmalarınında yetersiz olmasıyla zeminleri adına zor günler geçiriyor, deplasmana giden büyük takımlarda sıkıntı yaşıyordu. Türkiye'nin en iyi zeminine sahip olan Denizlispor'da ligden düşünce pek fazla iyi zemin kalmadı diyebiliriz.

Elbette sadece Anadolu kulüpleri değil, büyük takımlarda zeminde sıkıntı yaşıyordu. Allah'tan yönetimimiz bu konuda gerekli tedbirleri alıyor, gerekli çalışmaları yapıyordu ve stadyumumuzun zemininde pek fazla bozulmalar olmuyordu. Kadıköy, İnönü'de zaman zaman bozuk zeminleri nedeniyle sıkıntı yaratmayı başarılıyorlardı. Federasyon sonunda büyük kulüplerden gelen baskılara daha fazla dayanamadı. Hem bu baskılar hemde zeminlere uygulanan çalışmalar neticesinde genel bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiri sonrasında Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımlara verilen talimatnamelerin ve zemine uygulanacak çalışmaların yapılıp yapılmadığına dair İngiliz STRI firmasi tarafından inceleme yapılacak.

Burada asıl merak edilen, zemin için gerekli çalışmaları yapmayan kulüplere herhangi bir ceza kesilecek mi? Bildirinin içerisinde herhangi bir açıklama yok. Tek temennimiz bu kontrollerin ardından gerekli çalışmaları yapmayanlara ciddi para cezalarının kesilmesini sağlamak. Türk futbolunu güzelleştirmek adına en doğru ve önemli hareket kuşkusuz ki zeminleri iyileştirmek olacaktır.

2 yorum:

  1. Zeminleri değil, stadları değiştirmek lazım. Bu köhne stadlardan ancak bu köhne futbol çıkıyor.

    İngiliz stadyum modeli benimsenecek. 20-25 bin kişilik kutu gibi bir model seçilecek. Bu stadlar az maliyetli, kolay yapılan, belli bölümleri prefabrik olan stadlar olacak. Tribünlerin üzeri tamamen kapalı olacak.

    Mevcut stadlarda lig devam ederken, gerekli şehirlerde belediye arsa tahsis edecek ve federasyon, ilin ileri gelen zenginleri, kulüp, devlet işbirliği ile bu statlar yapılacak. Yapımı tahminen 6 ay ila 1 yıl alacak.

    İşte o zaman Türk futbolu bir yerlere gelebilir.

    Kendi sözümü yineliyorum; Türk futbolunun önündeki en büyük 2 engel stadlar ve hakemlerdir. (Daha sonra da mevcut yabancı kuralı:)

    YanıtlaSil
  2. Benim bildiğim kadarıyla Karşıyaka, Altay, Göztepe, Bucaspor, Altınordu ve İzmirspor'a koskoca İzmir'de şuanda Buca Arena tadilatta olduğu için sadece 2 tane stad var hal böyle olunca zemin falan kalmıyor. Bu hafta İBB gitti bizim staddda oynadı onun nedeni nedir?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0